1 April grappen | Dit zijn de beste 1 april pranks & grappen voor thuis!

30 maart 2023

Trek je lolbroek of grapjas maar vast uit de kast, want het is bijna 1 april. De dag waarop je op een leuke manier andere mensen in de maling mag nemen. Dus ben je dol op leuke 1 april grappen en heb je zin om je kinderen, ouders, vrienden of familie te foppen? Check dan deze aller beste 1 april grappen en pranks voor thuis. Van hilarische pranks & spannende grappen tot lekkere vieze 1 april grappen. Wedden dat de tranen over je wangen zullen rollen van het lachen!

De beste 1 april grappen en leuke pranks

Poep aan je schoen

Deze vieze 1 april grap heeft mijn vader ooit uitgehaald toen het huis vol zat met familie. Een succesnummer! Je smeert een flinke lik chocoladepasta of pindakaas aan de onderkant van je schoen. Dan loop je zo onopvallend mogelijk (met één voet op je tenen, zodat je de vloer niet onder smeert!) naar de bank. En daar ga je met je ene been over het ander gevouwen zitten, waarbij de zool van je schoen duidelijk zichtbaar is voor de anderen. Er is vast snel iemand die de ‘poep’ onder je schoen opvalt en je waarschuwt. Haal dan een vinger door de smurrie, ruik eraan en zeg: “Jeetje, je hebt gelijk!” Lik je vingers af en je grap is compleet.

‘Lees ook: Drollenkoekjes maken – Hét succes recept voor deze lekkere ‘vieze’ snack

1 April, knalerwt in je bil grap

Kinderen zijn vaak de grootste grappenmakers. Wij hebben ook zo’n zoon. En drie keer raden wie er altijd zijn slachtoffer is?! In de video hierboven zie je hoe hij ons prankt met knalerwten onder de wc bril. Eén van de beste 1 april grappen tot nu toe. Wil jij deze grap ook thuis uithalen? Bij Feestbazaar.nl kun je de knalerwten kopen!

Met je been uit het verkeerde bed stappen

Dit is een leuke 1 april grap voor ouders om met hun kinderen uit te halen. ‘s Avonds als de kinderen slapen, til je ze voorzichtig naar het bed van de ander. En als ze ‘s morgen wakker worden, vragen ze zich natuurlijk af hoe ze in de verkeerde kamer terecht zijn gekomen. Slaapwandelen? Nee, 1 april! En met de stemming voor de rest van de dag zit het gelijk goed.

Insecten prank

Hebben jullie thuis een lamp met een lampenkap, dan is dit een hele leuke 1 april grap. Je knipt het silhouet van bijvoorbeeld een kakkerlak, oorwurm, zilvervisje of spin uit papier (daarvoor hebben we deze printable gemaakt). En die plak je vast aan de binnenkant van de lampenkap. Als het ‘s avonds donker wordt en de lamp gaat aan, dan lijkt het net of er een enorm insect in de lamp zit. Brrr, dat is schrikken!

1 April grappen tip!
Goede 1 april grappen of leuke pranks hoef je niet altijd zelf te verzinnen of uit te voeren. Er bestaan ook hilarische gadgets die je in kunt zetten. Wat dacht je van een scheetmachine, nepdrollen, spinnen die uit doosjes schieten, stinkbommen of een complete grappen en grollen doos waarmee je wel 50 pranks uit kunt halen. Dat en meer kun je heel goed kopen bij Bol.com of Speelgoedpostorder.nl.

Niet scheurend toiletpapier

Ben je net naar de wc geweest voor numero uno of – nog erger – dos, krijg je het wc papier maar niet afgescheurd. En de rol draait maar verder en verder af. Zo is afvegen onmogelijk. Bij Fun-en-feest.nl kun je fop wc papier kopen dat niet van een echte rol te onderscheiden is. Alleen is het onmogelijk om dit wc papier af te scheuren. Super grappig om deze toiletrollen op 1 april in de wc te hangen als grap, toch?!

Spuitende kraan

Deze 1 april grap is simpel uit te voeren en iedereen trapt erin. Je plakt een doorzichtig stukje plakband op de kraan. Als je niets vermoedende slachtoffer de kraan open draait, spuit het water echt alle kanten op. Hopelijk kan je slachtoffer de gratis douche waarderen.

Smoking wc mannetje

1 April grappen | Dit zijn de beste 1 april pranks & grappen voor thuis!

Als je de wc in stapt en je ziet dit, dan moet je toch vreselijk lachen? Je maakt het wc mannetje door een lege keukenrol tussen de bril en de klep van de wc te klemmen. En van wat wc papier maak je ‘rook’ en die stop je in het uiteinde van de keukenrol. Op de klep van de wc leg je twee wc rollen op hun zijkant als ogen. En daarachter stapel je een paar rollen op waarop je een petje, hoed of muts legt. Een simpele, maar leuke 1 april grap waar iedereen lol om heeft.

Vreselijk vieze 1 april grap

Nog een goeie wc grap; roep terwijl je op het toilet zit tegen je huisgenoten dat het wc papier op is en of ze even een nieuwe rol kunnen komen brengen. Zodra iemand de rol aangeeft, smeer je per ongeluk wat poep (een lik pindakaas of chocopasta die je van te voren aan je vingers gesmeerd hebt) aan de hand van je huisgenoot bij het aanpakken. Legendarisch als je het gezicht van je slachtoffer compleet ziet vertrekken.

‘Lees ook: Te gek proefje; maak van een fles een echt opstijgende raket.’

Shampoo sabotage

De beste 1 april grappen zijn degene die verbonden zijn aan de dingen die je dagelijks doet en je slachtoffer dus totaal niet verwacht. Zoals deze leuke, maar simpele prank. Je haalt de complete dop van een shampoo of zeepfles, dus niet alleen het klepje, maar ook de dop met het gaatje erin. Span dan een stukje transparante vershoudfolie over de opening en doe de dop er weer op. Wanneer iemand de shampoo wil gebruiken, komt er niks uit. Dat is gek!

Paaseieren prank

1 April grappen | Dit zijn de beste 1 april pranks & grappen voor thuis!

Wil je een chocoladeliefhebber eens lekker op zijn of haar nummer zetten? Peuter dan voorzichtig het folie van de paaseitjes en vervang de chocola voor druiven. Leg de gezonde eitjes in een schaaltje en zet die op tafel. “Neem er maar zoveel als je wilt!”

Glas omgooien zonder te knoeien

Aardbeien jelly is net limonade. Iemand zin in een glaasje? Vul een aantal (onbreekbare) glazen met jelly, zet ze op tafel en stoot ze dan per ongeluk om. Iedereen schrikt, behalve jij. Want – gelukkig – komt er niks uit! Of je serveert de glazen met rietjes. Want heb je al eens geprobeerd om jelly door een rietje te drinken? Dat lukt niet! Jelly vind je in het schap van de supermarkt.

Afstandsbediening kapot

Een leuke 1 april grap om uit te halen met iemand die graag televisie kijkt. Vervang de batterijen van de afstandsbediening voor een paar lege batterijen. De batterijen eruit halen kan ook. Maar een echte tv-verslaafde valt het natuurlijk gelijk op dat de afstandsbediening lichter is.

Vies water uit de kraan

Is er een leiding gesprongen? Er komt ineens vies water uit de kraan! Niet zo lekker als jij net je tanden wilt poetsen. Gelukkig is het maar een leuke 1 april grap. Hiervoor smeer je het gedeelte van de kraan waar het water uitkomt in met voedingskleurstof gel (o.a. te koop bij Bol.com). Wanneer de kraan aan gaat, komt het water er gekleurd uit.

Gebroken telefoon of tablet scherm

1 April grappen | Dit zijn de beste 1 april pranks & grappen voor thuis!

“Sorry, ik heb je telefoon laten vallen. Het scherm is stuk…” Een dure grap als het echt zo was geweest. Maar gelukkig is dit gewoon een leuke 1 april grap. De breuk is namelijk eigenlijk een afbeelding van een gebroken scherm die je als achtergrond afbeelding instelt op je mobiel of tablet. We hebben daarvoor verschillende foto’s die je gratis kunt downloaden en opslaan op je apparaat. Die vind je hier, hier en hier voor je telefoon. En hier, hier en hier voor je tablet. Of gebruik de app Cracked Screen Wallpaper.

Beeldscherm ‘bevriezen’

Nog een leuke prank met een telefoon of tablet. Maak een printscreen van het beeldscherm van de tablet of telefoon en laat die open staan. Wanneer iemand op de icoontjes wil drukken, gebeurt er niets. Het lijkt alsof het apparaat volledig is vastgelopen. Een leuke 1 april grap voor kinderen en volwassenen die verslaafd zijn aan beeldschermpjes.

‘Lees ook: 10 Coole manieren voor kids om in geheimschrift te schrijven.’

Autocorrect; bedoel je ‘ja’ of ‘nee’?

Of ook leuk; verander de autocorrect van iemands telefoon. Tikt iemand ‘ja’, dan verschijnt er ‘nee’ in het scherm. Dat doe je bij een Apple toestel door bij instellingen naar ‘algemeen’, ‘toetsenbord’ en dan naar ‘tekstvervanging’ te gaan. Tik op het plusje, voer het woord in en daarna het woord waardoor het vervangen moet worden. En bij een Android toestel hangt het af van het soort telefoon dat je hebt, maar vind je deze functie meestal onder ‘taal en invoer’ of ‘toetsenbord’. In plaats van ‘ja’ door ‘nee’ te vervangen, kun je vast ook nog andere grappige variaties op deze prank verzinnen.

Wc onder de poep

Vieze grappen met poep zijn wat mijn kinderen betreft de beste 1 april grappen! En wil je iemand echt aan het lachen (en kokhalzen) maken? Kneed dan van ontbijtkoek en een beetje water een verse drol, smeer er wat chocopasta aan en leg hem in de wc pot, waarbij je er ook een beetje een spoor mee trekt. Doe dan ook wat chocopasta aan je vingers en smeer ze af aan de wc pot, pak de rol wc papier ermee vast en leg een view wc papiertje op de grond. Houd er wel rekening mee dat je het uiteindelijk allemaal zelf ook weer moet schoonmaken. 😉 Maar deze 1 april grap is dat wel helemaal waard!

Folie over de wc pot

De wc humor voert hier wel de boventoon. Maar vieze 1 april grappen zijn nu eenmaal hilarisch. Hoe deze prank gaat? Je spant transparante huishoudfolie over de wc-pot. Dan doe je de bril weer naar beneden. En als iemand erop gaat zitten om te plassen, ontstaat er een plas poeltje onder je billen. Jakkes!

Voor de eerlijke vinder

De laatste uit dit rijtje leuke 1 april grappen en pranks is een klassieker die grappig blijft. Lijm een euro muntstok (of oude portemonnee) vast op de stoep voor de deur met secondelijm of een andere lijm die onverwoestbaar is. En wacht op een afstandje tot er een niets vermoedende vinder voorbij komt die de euro oppakt. Tevergeefs!

‘Lees ook: Blaaspijp maken | Zo doe je dat! & De perfecte papieren pijltjes.’

We hopen dat deze leuke 1 april grappen en pranks jullie inspireren om zelf ook leuke grappen uit te halen. En ben je zelf ook wel eens flink in de maling genomen? Of heb je wel eens een goede 1 april grap of prank uitgehaald? Deel die ervaringen dan vooral met ons hieronder in de reacties. Hebben wij ook gelijk weer nieuwe inspiratie.

En ga je één van deze 1 april grappen uit dit rijtje uithalen? Laat je dan aan ons weten of je grap gelukt is? Dat kan ook door hieronder een reactie achter te laten. Of – nog leuker – je post een foto of video van de grap op Facebook of Instagram waarin je Lady Lemonade tagt. Ons een privé berichtje sturen mag ook altijd!

Wij maken gebruik van affiliate links. Wanneer jij iets koopt via onze website, krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. Dit kost jou niets extra, maar helpt ons om Lady Lemonade te onderhouden.

Een paasdoos knutselen zonder schoenendoos
Een paaskuiken knutselen van papier

Dit vind je misschien ook leuk

5 Reacties

 • Reply maud 1 april 2022 at 3:15 pm

  haha leuk hoor ik ben 9

 • Reply Potterfan 22 september 2022 at 6:13 pm

  Hilarisch! Ik heb over het hele internet gezocht en daar stonden allemaal zulke stomme grapjes als scheetkussens onder je kont maar nu vind ik dit ? Hilarisch en effectief, maar toch onschadelijk! Het eerste wat ik dacht: JACKPOT! Dankjewel!
  Ps: mijn zusje heeft een fles gepakt waar ooit schoonmaakmiddel in zat, schoongemaakt, blauwe Fanta gekocht in de supermarkt en het erin gegoten. Mijn moeder schrok zich dood toen ze de dop eraf schroefde en begon te drinken.

  Potterfan, 11 jaar

 • Reply Beste_grappenmaker_OOIT?,13 jaar 1 april 2023 at 8:11 am

  GEWELDIG ik heb elke grap uitgehaald die hier boven staat en ik moest me rot lachen toen ze opeens poep aan hun handen hadden hun gezicht was HILARISH ik ga deze 1 april NOOIT meer vergeten an als klap op de vuurpijl pakte mijn broer als eerste het muntje op dat ik buiten aan de stoep had vastgelijmd ?????

 • Reply Ziana 1 april 2023 at 11:42 am

  Ik heb propjes papier in mijn moeders haar schoen gedaan was zo hilarisch

 • Reply Joshua 1 april 2024 at 10:01 am

  Lol iedereen is boos op mij ????????

 • Laat een reactie achter