Achtertuin inspiratie & styling tips

18 april 2020
Achtertuin inspiratie & styling tips om je tuin (weer) gezellig te maken.

De eerste zonnestralen van het jaar beginnen door te komen en het wordt iedere dag weer iets warmer. Heerlijk weer om in de tuin te zitten. En dus hoog tijd om je tuin zomer-proof te maken! Met gezellige zithoekjes, mooie bloemen & planten en sfeervolle tuinverlichting. Wij geven je achtertuin inspiratie en wat handige styling tips om de tuin (weer) gezellig te maken.

Achtertuin inspiratie – 5 tips

#1 Tuin als verlengstuk van je huis

Maak van de tuin een verlengstuk van je huis, waardoor binnen en buiten mooi in elkaar overlopen. Dat doe je door de sfeer van de huiskamer door te voeren naar de tuin. Laat kleuren, patronen en materialen uit je interieur terugkomen. Heb je binnen veel groen, kies dan buiten voor een paar mooie groene tuinkussens of bloempotten. En heb je binnen juist weinig kleur, maak het buiten dan ook niet bont want dan scheid je de tuin en huiskamer juist van elkaar.

‘Lees ook: Meer dan 25 leuke buiten activiteiten & spelletjes voor kids.’

#2 Tuinmeubels

Ook tuinmeubels bepalen de uitstraling van je tuin en kun je dus gebruiken om de stijl van binnen naar buiten door te voeren. Heb je een exotische inrichting, dan is een bamboe tuinset te gek. Bij een modern interieur past een strakke loungeset weer heel gaaf. En is jouw inrichting Scandinavisch, kies dan voor tuinmeubels van blank hout of vergrijsde of gebleekte houtsoorten. Denk bij het kiezen van tuinmeubels ook na over wat je in de tuin wilt gaan doen. Als je de ruimte hebt kun je kiezen voor meerdere zithoekjes; een lekkere loungeset, relaxte stoelen, een hangmat of zitzak om in te chillen én een tuintafel om in de open lucht aan te eten of te werken. Maar is je tuin wat kleiner, kies dan voor de functie die het beste bij je past.

Achtertuin inspiratie & styling tips om je tuin (weer) gezellig te maken.
Achtertuin inspiratie – Onder een dichte pergola creëer je buiten een tweede huiskamer. Compleet met lekkere bank en accessoires om de huiselijke sfeer compleet te maken. De loungeset is te koop via Fonq.

#3 Terras verder gezellig maken

Vaak worden accessoires in de tuin vergeten. Maar juist die maken het buiten echt gezellig. Extra sierkussens in je tuinstoelen of op de buitenbank, een mooie plaid, bloempotten, kaarsen, een tof tafelkleed of een tafelloper, lantaarns en – helemaal de trend van nu – een buitenkleed zorgen op en top voor sfeer.

‘Lees ook: Tips & ideeën voor een kindvriendelijke tuin.’

#4 Tuin verlichting

Door mooie sfeerverlichting in je tuin te plaatsen, kun je wanneer het ‘s avonds donker wordt ook nog van je achtertuin genieten. Denk dan bijvoorbeeld aan een hip lichtsnoer of lampionnen voor als je tot laat zit te borrelen. En heb je wat meer licht nodig voor het lezen van een boek of tijdschrift, dan kun je de sfeerverlichting aanvullen met een wat fellere lamp. Verder is een goede basisverlichting – zoals staande buitenlampen of grondspots – om het tuinpad te verlichten ook geen overbodige luxe.

Achtertuin inspiratie & styling tips om je tuin (weer) gezellig te maken.
Een lichtsnoer boven de eettafel geeft sfeer tijdens lekkere lange zomeravonden in de tuin. Afbeelding: Boatfoto voor Shutterstock.

#5 Bomen & planten inspiratie voor de achtertuin

Vergeet tot slot niet om ruimte over te houden voor groen. Let bij het planten van bloemen en planten wel altijd op de bloeitijd, bloemkleur, hoogte, bladvorm en kleur en zorg voor afwisseling. Maar niet te veel; voor het nodige evenwicht is het verstandig om plantengroepen of kleuren te herhalen. En heb je een wat kleinere tuin, zet dan wat planten en grassen in verschillende manden en potten bij elkaar op je terras of hang wat plantjes op aan de muur of schutting. Zo krijg je een gezellig bohemian effect.

Achtertuin inspiratie & styling tips om je tuin (weer) gezellig te maken.

Uitgelichte afbeelding tuintafel – Dimasik_sh voor Shutterstock.

Trend Alert – De nieuwste coole kids stuff van deze maand
Trend Alert – De nieuwste coole kids stuff van deze maand

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter