Tips en leuke activiteiten voor een slaapfeestje

15 januari 2020
Tips en leuke activiteiten voor een slaapfeestje

Als kind vond ik een slaapfeestje als kinderpartijtje helemaal fantastisch. Samen met je vriendjes en vriendinnetjes keten tot laat. Lekker snaaien de hele avond, pijn in je buik krijgen van het lachen en vooral NIET gaan slapen! Staat jouw kind ook te springen om een tof logeerpartijtje? Wij geven je tips en leuke activiteiten om te doen.

Wat is de juiste leeftijd voor een slaapfeestje?

Vanaf welke leeftijd is een slaapfeestje geschikt om te doen? Ik denk zelf dat dit heel persoonlijk is. Het ligt aan je kind en ook of ouders van vriendjes en vriendinnetjes dit oké vinden. En natuurlijk moet je er als ouder ook zin in hebben. Eén ding weet je namelijk zeker, het wordt een lange nacht! 😉 Meestal beginnen logeerfeestjes ongeveer vanaf 8 jaar. Je hoeft natuurlijk ook niet meteen een hele rits kinderen uit te nodigen. Begin klein met een paar kids, als dit beter voelt. Voor sommige kinderen is ergens logeren super spannend. Het is handig om dit van te voren even met ouders te bespreken. Zo ben je goed voorbereid!

‘Lees ook: Dino feestje – De leukste spelletjes, versiering & snacks voor een top partijtje.

Uitnodiging in stijl

Natuurlijk mag een uitnodiging niet ontbreken. Je vindt hier superleuke uitnodigingen speciaal voor een slaapfeestje, die je ook nog zelf kunt customizen! Vergeet niet te vragen of de gasten hun pyjama, slaapzak en eventueel matrasje/luchtbed willen meenemen.

Waar slapen?

Voordat je begint met het organiseren van een slaapfeestje voor je jarige job, bedenk goed waar je de kinderen allemaal wil laten slapen. Misschien kan het op de kinderkamer, een grote zolder is vaak ook een perfecte plek voor zo’n feestje. En anders wordt het toch de woonkamer. Als je een beetje een ruime tuin hebt, dan is het ook superleuk om in de zomer het slaapfeestje buiten te organiseren. Zet een grote tent neer en het lijkt wel een kampeerfeestje. Waar je het logeerfeestje ook houdt, maak er een gezellige plek van. Gebruik bijvoorbeeld kerstverlichting om het extra sfeervol te maken. Trek alle slingers uit de kast, hang een paar ballonnen op en het feestje kan beginnen. En mocht je toch nog op zoek zijn naar meer vrolijke feestversiering, neem dan zeker een kijkje in de webshop Party Deco. Je kunt hier echt te gekke feestspulletjes shoppen!

Tips en leuke activiteiten voor een slaapfeestje
Slaapfeestje Evie – Spill Photography voor Shutterstock

Verjaardag snacks

Geen feestje zonder heerlijke verjaardagssnacks! In de blog ‘10 Kinderhapjes voor een verjaardagsfeestje‘ vind je genoeg – ook gezonde – inspiratie. Let goed op dat de kinderen zich niet misselijk eten. Voor je het weet zit je ‘s nachts met een ziek kind naast de wc pot.

‘Lees ook: 14 x Kinderactiviteiten inspiratie voor een geslaagd partijtje

Leuke slaapfeestje activiteiten

Je kunt het zo gek maken als je zelf wil tijdens een logeerfeestje. Bespreek samen met je zoontje of dochtertje hoe jullie de avond willen invullen. We geven je een paar ideetjes die leuk zijn om te doen.

# Bioscoop

Leg alle matrassen/luchtbedden en kussens op de grond en maak een relaxte bioscoop. Laat de jarige job van te voren al een film uitkiezen, scheelt op de avond zelf veel keuzestress. Of maak een top 3 en laat alle kinderen stemmen welke film ze het liefst willen zien. Natuurlijk hoort hier wel een grote bak popcorn bij.

# Kinderdisco

Een kinderdisco is altijd een goed idee! Maak een danspaleis met een echte glitter discobal en zorg voor een coole playlist. Tijd voor de kids om een flink potje te swingen. Je kunt het natuurlijk ook combineren met een playbackshow of een karaoke optreden. Wil je het extra feestelijk maken, laat de kinderen zich dan ook nog lekker verkleden. Van deze activiteit worden de kinderen trouwens ook alvast lekker moe. 😉

# Trampoline springen in het donker

Heb je een trampoline in de tuin staan? Hoe cool is het om een trampoline work-out te doen in het donker?! Maak er een voorstelling van en laat alle kinderen één voor één hun jump kunsten showen. Muziekje erbij en het lijkt wel een outdoor trampolinepark.

# Wellnessparty

Je kunt ook een relaxed wellness avondje organiseren. Heerlijk tutten met maskertjes, nagels lakken, voetenbadjes maken en ondertussen lekker snoepen van al het lekkers. Lees in dit blog ‘Een beauty kinderfeestje organiseren‘ wat je allemaal nodig hebt voor zo’n ontspannen avondje.

# Avond speurtocht

In het donker is alles nog leuker en spannender. Organiseer een avond speurtocht, dit kun je buiten rondom en in het huis doen. Bedenk van te voren een aantal toffe opdrachten en zet de mini-gasten aan het werk.

# Thema avond

Ook is het leuk om er een thema avond van te maken. Is je zoontje gek op dino’s maak er dan een feestje van met allemaal leuke dino spelletjes. Of organiseer een unicorn feestje en laat de kinderen een prachtig eenhoorn slaapmasker maken. Of laat iedereen bijvoorbeeld zelf een eenhoorn stokpaardje knutselen.

# Spelletjesavond

Wil je niet teveel poespas maken van het slaapfeestje, haal dan alle spelletjes uit de kast of vraag aan alle kinderen om hun lievelingsspel mee te nemen. Zo heb je voor de hele avond vermaak! Twister is altijd een leuk en hilarisch spel om met kinderen te spelen.

‘Lees ook: Originele kinderpartijtjes – De tofste dingen om op een kinderfeestje te doen.

Nog meer slaapfeestje inspiratie

Wil je nog meer toffe slaapfeestje ideeën? Kijk dan eens op de website van Pop Up and Party. Je kunt hier complete pyjamafeestjes bestellen in verschillende thema’s.

Heel veel plezier met de voorbereidingen van het logeerpartijtje. Zorg dat je van tevoren in ieder geval lekker uitgerust bent! 😉

Tips en leuke activiteiten voor een slaapfeestje

Uitgelichte afbeelding jongens in kussengevecht – Photographee.eu voor Shutterstock

6 x Suikervrije bakrecepten
Sneeuw maken - Een simpel recept én eindeloos speelplezier

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter