Afscheid van juf of meester – Een ‘Aju Paraplu’ knutselen

11 juni 2017
Afscheidscadeau voor juf: zelf een bedankje knutselen.

Aan het einde van het schooljaar neemt Finn afscheid van zijn lieve kleuterjuffen. Twee lieverds die hem de afgelopen twee jaar enorm hebben laten groeien. En dat kunnen we natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan. Daarom hebben Finn en ik ‘Aju Paraplu’s’ voor ze gevouwen. Een zelf gemaakt cadeautje om ze te bedanken voor al hun tijd, energie en aandacht. In de paraplu zit ook nog een klein cadeautje. Heeft jouw kind ook zo’n lieve juf of meester waar hij aan het einde van dit schooljaar afscheid van neemt? En vind je het leuk om iets voor hem of haar te knutselen? In de video leg ik je uit hoe het moet! 

‘Lees ook: Meesterdag en Juffendag ideeën – 7 leuke cadeaus om te knutselen met de hele klas.’

Wat heb je nodig?

 • Vierkant vel papier met eventueel een mooie print
 • Perforator
 • 2 pijpenragers of chenilledraad
 • Lint
 • Schaar
 • Eventueel: papier/plakkers/pailletten om de buitenkant van de paraplu mee te versieren
‘Lees ook: Bedankje voor juf – ‘Bedankt dat je me liet groeien!’ fruitplant.’

De Aju Paraplu vouwen

 1. Vouw het papier horizontaal, verticaal en diagonaal doormidden.
 2. Maak nu een vouw exact tussen alle andere vouwlijnen in. Dat kun je doen door de bestaande vouwlijnen als hulplijn te gebruiken; je legt ze exact op elkaar en vouwt het papier dan doormidden. In de video kun je goed zien wat ik bedoel.
 3. Vouw de vier punten van het vel papier naar binnen en maak daarna van het vel een parapluutje.
 4. Draai de pijpenragers in elkaar, zodat een wat steviger stokje ontstaat. Knip een heel klein puntje van de paraplu en steek de chenilledraad er doorheen. Draai het uiteinde tot een bolletje, zodat de draad niet meer terug door het gaatje kan. Buig de chenilledraad aan de andere kant van de paraplu om tot een paraplustok.
 5. Maak met een perforator gaatjes aan de horizontale zijdes van het vel papier. Dus niet op de punten! In de video kun je goed zien waar de gaatjes moeten komen.
 6. Rijg een lintje door de gaatjes heen. Trek deze aan en maak een strikje. De paraplu is klaar. Je kunt de buitenkant eventueel nog versieren met glitters, plakkers etc. En er een klein cadeautje in doen. Ik heb er ook een kaartje aan gehangen met een persoonlijke boodschap voor de juf.
‘Lees ook: Afscheid juf of meester: Met deze cadeaus zeg je op een originele manier ‘Bedankt!’.’

Nog meer leuke cadeautjes voor het afscheid van juf of meester

Ik hoop dat je dit een leuk idee vindt. Mocht je op zoek zijn naar meer originele ideeën voor juf of meester, check dan zeker ook nog even mijn blog met afscheidscadeautjes. Of bekijken ditdit of dit zelfmaak idee. Andere leuke tips zijn absoluut welkom! Dus als je zelf ook eens iets leuks gemaakt hebt, laat het dan vooral hieronder weten in de reacties.

Als je één van onze ideeën gaat maken, zou ik het leuk vinden als je het resultaat met ons deelt via Facebook of Instagram door Lady Lemonade te taggen of de #Ladylemonade te gebruiken!

Afscheid juf of meester: zelf een bedankje - paraplu - knutselen.
Afscheid juf of meester: zelf een bedankje knutselen.
Een eetbare fidget spinner maken van chocola
Vaderdag - Cadeautips, knutselideeën, ontbijt recepten en leuke uitjes

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter