Slik! Afscheid nemen van de babyspullen

14 juni 2017
babyspullen; baby uitzet; babykamer; zwanger; zwangerschap; babykamer inrichten; tweedehands; verkopen; babykleding; kinderwagen; ledikant

Nog een paar maandjes en dan vliegt de jongste ook uit! De kleuterschool staat voor de deur en Lucy gaat liever nog vandaag dan morgen. Zelf hink ik nog een beetje op twee gedachten. Natuurlijk sta ik te jumpen voor weer een beetje tijd voor mezelf. Eindelijk eens op fatsoenlijke tijden bloggen in plaats van iedere avond tot laat doorhalen. En toch wordt het ook weer een partijtje duidelijk gemaakt hoe idioot snel die vier jaar voorbij zijn gevlogen. Dat lieve kleine zoete baby’tje is inmiddels een bijdehand mooi grietje geworden. De babytijd ligt eigenlijk alweer lang en breed achter ons, maar nog steeds vind je in ons huis nog genoeg babyspullen. Afscheid nemen – van mensen en van geliefde spulletjes – is nou niet echt mijn sterkste kant. Toch wordt het nu onderhand wel een beetje tijd voor de echte grote opruiming. 

De grote spullen

Wees maar niet bang! Het is niet dat mijn volledige baby uitzet nog op zolder staat te verstoffen Ik heb niet helemaal stil gezeten. De Maxicosi deed ik met liefde de deur uit. De wipper – mijn redder in nood voor hectische momenten – gaf ik zonder blikken en blozen weer terug aan mijn schoonzus. De nieuwe Trip Trapp vond ik namelijk een stuk leuker. De vlag ging uit toen de box eenmaal uit de woonkamer weg was. Mijn duo-kinderwagen ging iets minder soepel, vond het altijd zo gezellig als ze daar met z’n tweetjes in zaten. Uiteindelijk vond ik het heerlijk dat deze weg was en ik weer normaal mijn kont kon keren in de bijkeuken. Het probleem zit hem vooral in het kleine spul.

Bewaren tot je een ons weegt

Als er eentje een ster is in het bedenken van excuses om spullen te bewaren dan ben ik het wel. De leukste babykleertjes – en dat zijn er nog best veel – worden nu gebruikt als poppenkleertjes. Gelukkig heb ik twee dochtertjes die het fantastisch vinden om tig keer per dag een babypop in een nieuwe outfit te hijsen.

Het boxkleed, mijn eerste aankoop toen ik wist dat ik zwanger was van een meisje, wordt nu gebruikt als gymmat. En de schattige ledikantlakens houden nu ‘s nachts alle slapende babypoppen warm. Ook de opbergzak met de eindeloze collectie baby knuffeldoekjes, rammelaars en eerste babyspeeltjes – sorry, kon ik ook niet wegdoen – staat nog in mijn werkkamer. Lucy trekt er soms nog speelgoed uit waar ze mee wilt spelen. Het gaat natuurlijk nergens over! Hoelang moet je babyspullen bewaren? Bij mij is dat blijkbaar het moment dat mijn jongste naar de kleuterschool gaat en het huis bijna ontploft van alle bewaarde meuk.

‘Lees ook: Mijlpalen vastleggen.’

De bezem er doorheen

Ik heb me al voorgenomen dat ik binnenkort een dag ga plannen dat Jeroen en de meiden niet thuis zijn. En dan ga ik als een wervelstorm het huis door en korte metten maken met alle rommel. De ienieminie eerste babykleertjes bewaar ik en de rest gaat weg. In de woonkamer maak ik drie hoekjes om de spullen te ordenen en selecteer ik alles uit. Nu natuurlijk de hamvraag ‘waar gaan al deze dierbare babyspullen naar toe’?

# Familie/vrienden
Misschien kan ik iemand in mijn naaste omgeving nog blij maken.

# Marktplaats
Je kunt je kinderspullen ook heel eenvoudig verkopen via Marktplaats aan andere ouders. Zo heeft iemand anders er voor een klein bedrag ook nog veel plezier van.

# Een goed doel
Een flinke stapel met kleertjes en speelgoed schenk ik aan een mooi doel.

Wanneer deed jij alles weg en vond je dat lastig of juist heerlijk om op te ruimen?

Afbeelding: Shutterstock

Luier verschonen - Geef papa ook een kans!
Hoe hip ben jij? Dit zijn dé laatste zwangerschap-, baby- en kindertrends

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter