Knutselen voor juf of meester | 26 Toffe afscheidscadeautjes om zelf te maken

3 juli 2021
Afscheidscadeau voor juf of meester knutselen - 15 super leuke ideeën

Het einde van het schooljaar is in zicht! En dus ook het afscheid van juf of meester. Ik vind het dan altijd leuk om ze te bedanken met een leuk cadeautje. Dat kun je natuurlijk kopen, maar de meeste leerkrachten krijgen graag iets persoonlijks. Daarom laat ik de kids ook altijd wat knutselen voor de juf of meester. Mocht je ook graag iets willen maken, dan vind je vast een origineel idee tussen deze 26 toffe zelfgemaakte afscheidscadeautjes!

26x Knutselen voor de juf of meester

Rapport voor juf of meester

Knutselen voor de juf of meester | 24 Toffe afscheidscadeautjes om zelf te maken.

Met dit rapport kun je je meester of juf ook cijfers geven voor zijn of haar prestaties. En daarnaast is er ruimte voor wat leuke anekdotes zoals over wanneer je het meeste om de leerkracht moest lachen, wat het leukste aan hem of haar is en een mooie tekening. Van dit rapport heb ik een printable gemaakt, die je gratis kunt uitprinten. Hier vind je het rapport voor juf en hier die voor de meester.

‘Lees ook: Afscheid juf of meester – 32 Originele afscheidscadeautjes en bedankjes.’

Een vaas knutselen voor de juf of meester

Deze vissen vaas is ook super leuk om te knutselen voor het afscheid van de juf of meester. Je kunt hem vullen met echte – eventueel zelf geplukte – bloemen. En als je nog niet uitgeknutseld bent, dan maak je er zelf nog een paar bloemen bij. In ons blog bloemen knutselen vind je meer dan 30 leuke ideeën daarvoor. Hang er een kaartje aan met de tekst ‘Lieve juf/meester, bij jou voelde ik me als een vis in het water. Bedankt! Liefs…’

‘Lieve juf je bent uitMUNTend’ plant

Knutselen voor de juf of meester | 24 Toffe afscheidscadeautjes om zelf te maken.

Had jouw kind ook zo’n uitMUNTende juf of meester? Dan is deze muntplant een super leuk cadeau. Je stopt hem in een papieren zakje dat versierd is door je kind. En als juf of meester in de vakantie geniet van een lekker kopje verse muntthee, dan denkt hij of zij ongetwijfeld nog eens aan jouw kind.

Aju paraplu knutselen voor juf of meester

Knutselen voor de juf of meester | 24 Toffe afscheidscadeautjes om zelf te maken.

Voor kinderen die wat minder dol zijn op knutselen, maar wel iets leuks willen maken voor het afscheid van hun juf of meester is deze aju paraplu te leuk. Maak een foto van je kind terwijl hij of zij een pen in de lucht houdt en knip die uit. Dan plak je een cocktailprikker parapluutje aan de hand vast met een stukje plakband en schrijf je achterop de foto een leuke tekst. Super leuk om eventueel samen te geven met een gekocht kleinigheidje!

Bloem maken voor juf of meester

Het is ook leuk om deze vrolijke afscheid bloem te knutselen voor juf of meester. Hij verwelkt niet en dankzij de foto kan juf of meester je nooit meer vergeten! In de video hierboven zie je hoe je de bloem maakt. En de printable voor het bijbehorende gedichtje vind je hier.

Lekker wijntje met zelf gemaakt etiket

Knutselen voor de juf of meester | 24 Toffe afscheidscadeautjes om zelf te maken.

Deze afscheidscadeautjes vallen zeker weten in de smaak bij de juf of meester die wel een wijntje lust! Je kunt er zelf een etiket voor knutselen of die van mij uitprinten en verder door je kind laten versieren. Hier vind je de ‘Proost’ printable voor juf, hier voor meester en hier vind je de ‘wijnflessen’ printable. En is de leerkracht meer een bierliefhebber, dan kun je natuurlijk ook een grote fles bier kopen en daar het proost etiket opplakken! Helemaal niet ingewikkeld, maar met een super leuk eindresultaat.

‘Lees ook: Originele cadeautips voor meester.’

Happy socks knutselen voor juf of meester

Knutselen voor de juf of meester | 24 Toffe afscheidscadeautjes om zelf te maken.

Koop een paar witte sokken en laat de kinderen er met textielstiften (o.a. te koop bij Baker Ross) een mooie tekening op maken. En natuurlijk is het extra leuk als ze er ook nog zelf een etiket bij knutselen. Rijg die met één steek met naald en draad aan de sokken vast en dit leuke afscheidcadeautje voor juf of meester is klaar!

Heel veel hartjes voor het afscheid van juf of meester

Knutselen voor de juf of meester | 24 Toffe afscheidscadeautjes om zelf te maken.

Voor de juf of meester die je in je hart hebt gesloten kun je dit cadeautje knutselen voor het afscheid. Print dit etiket uit en laat je kind het verder versieren met stift of potlood. Daarna vul je een zakje met snoephartjes en daar niet je het label aan vast. Simpel, maar leuk én lief.

Kaars met zelf gemaakte tekening

Trouwe volgers van Lady Lemonade hebben dit idee al eens voorbij zien komen in een blog met zelfgemaakte Moederdag cadeautjes. Maar ook voor juf of meester is dit natuurlijk een super tof idee. Van de quote ‘Keep calm juf, het is vakantie’, heb ik een printable gemaakt. Die kun je gratis uitprinten en op maat van je kaars knippen. Dan laat je je kind er een mooie tekening op maken en dan smelt je hem vast op de kaars volgens de instructie in de video. De printable voor juf & meester vind je hier.

Sleutelhanger knutselen voor de juf

Afscheidscadeau voor juf of meester knutselen - 16 super leuke ideeën

Ik ben fan van strijkkralen. Mijn kinderen maken er graag van alles van. Dus dit afscheidscadeau voor juf zouden ze super leuk vinden om te knutselen. Simpel, maar leuk!

‘Lees ook: Meesterdag & Juffendag ideeën – 10x knutselen met de hele klas.’

Boekenlegger als afscheidscadeau voor juf of meester knutselen

Afscheidscadeau voor juf of meester knutselen - 16 super leuke ideeën.

Juffen & meesters zijn echte boekenwurmen en dus is een boekenlegger knutselen ook een tof afscheidscadeau. Finn versierde zijn eigen handafdruk en daarna hebben we hem op een groene satéprikker geplakt met nog een handafdruk aan de achterkant. En aan het stokje plakten we groene blaadjes. Als je het leuk vindt om ook nog iets te kopen, dan kun je er een mooi boek voor juf persoonlijk of voor in de klas bij geven.

‘Bad bom’ maken voor het afscheid van juf of meester

Knutselen voor de juf of meester | 24 Toffe afscheidscadeautjes om zelf te maken.

Vakantie, dus ook juf of meester mogen nu lekker relaxen! En deze bad bommetjes maak je gewoon helemaal zelf. Het recept: Je mengt 2,5 eetlepel citroenzuur (o.a. hier te koop) met 2,5 eetlepel baking soda, een paar druppels voedingskleurstof en een scheutje badolie met een lekker geurtje totdat er een plakkerige mengsel ontstaat. En dan rol je dit met wat maizena tot een mooie bal. Even een dag laten drogen en je hebt een zelf gemaakte bruisbal! Die pak je leuk in, met onze printable als kaartje eraan vast en klaar ben je. Geen zin om zelf een bruisbal te maken? Dan kun je er natuurlijk ook gewoon één kopen.

IJsje knutselen voor een coole juf of meester

Dit ijsje is speciaal voor de coole juffen en meesters. Het papieren ijsje kunnen kinderen zelf versieren en erin zit een kleiner ijsje waarop je een berichtje kunt schrijven. Check de video om te zien hoe je dit cadeautje voor juf of meester kunt knutselen. En je kunt eventueel onze printable gebruiken om je daarbij te helpen.

‘JAM(mer) dat je volgend jaar mijn juf niet meer bent’ jam

Afscheidscadeau voor juf of meester knutselen - 16 super leuke ideeën

Baalt jouw kind dat juf of meester volgend jaar niet meer voor de klas staat? Dan is dit potje JAM(mer) een origineel afscheidscadeau. Het label kun je gratis uitprinten (hier) voor juf of meester. En door het etiket ook nog zelf te maken, wordt het helemaal een persoonlijk cadeautje.

Medaille van klei & strijkkralen

Afscheidscadeau voor juf of meester knutselen - 16 super leuke ideeën

Iedere leerkracht verdient een medaille. En het einde van het schooljaar is hét perfecte moment om die aan hem of haar uit te reiken. Je maakt de basis van luchtdrogende klei en kunt hem versieren met strijkkralen, pailletten en kralen. Of verven als hij droog is.

‘Lees ook: Bedankje voor juf – Een schoolbord van chocola maken.’

Complimenten bloem

Afscheidscadeau voor juf of meester knutselen - 16 super leuke ideeën.

Op deze mooie complimenten bloem kun je kwijt waar je juf dankbaar voor bent. De bloemblaadjes plakte ik op een rietje en daar maakte ik nog een groen blaadje aan vast. Helemaal niet ingewikkeld, maar wel met een super leuk en persoonlijk resultaat.

Zelfgemaakte bloem met foto

Dit cadeautje maakten wij een tijdje terug voor Moederdag, maar is natuurlijk ook heel leuk om te knutselen voor de juf of meester. Het is persoonlijk én vrolijk. De hyacint maak je zelf en steek je daarna in de foto. In de video laat ik je zien hoe. Wil je liever een andere bloem maken? Check dan ons blog over bloemen knutselen. Daar vind je nog 30 andere leuke ideeën.

Vlinder van handafdrukken

Afscheidscadeau voor juf of meester knutselen - 16 super leuke ideeën

Nog zo’n leuk afscheidscadeau met handafdrukken om te knutselen voor juf! Voor het maken van deze vlinder vouwde ik een papier dubbel en knipte daar de handafdruk van mijn zoon uit. Ook knipte ik de vouw nog 2 keer in. Daarna klap je het vel open en heb je de basis van de vlinder. Op de plek waar je het vel ingeknipt hebt, schuif je potloden en die maak je aan de bovenkant vast met een pijpenrager waar je voelsprieten van buigt. De vleugels kun je nog versieren en dan is je vlinder klaar.

Persoonlijke liniaal knutselen voor juf of meester

Afscheidscadeau voor juf of meester knutselen - 16 super leuke ideeën

Dit is één van mijn favorieten, omdat dit afscheidscadeau waarschijnlijk in gebruik genomen wordt door juf in plaats van dat het op den duur in de prullenbak belandt. De liniaal versierden mijn kinderen met permanent stiften. En we gaven ze samen met een tekening. Een zeer geslaagd cadeau!

‘Lees ook: Een lief afscheidsgedicht voor juf of meester mét simpel zelf gemaakt cadeautje.’

‘Bedankt voor een BIJzonder jaar’ honing

Afscheidscadeau voor juf of meester knutselen - 16 super leuke & originele ideeën.

In plaats van een potje JAM(mer) kun je juf of meester ook verrassen met een pot honing om te bedanken voor een BIJzonder jaar. Ook deze pot kun je personaliseren met een zelf gemaakt en versierd etiket en als leuk extraatje kun je er een bij als label aan hangen. Hoe je die maakt, zie je hier.

Chocola met zelf gemaakte wikkel

Afscheidscadeau voor juf of meester knutselen - 16 super leuke & originele ideeën.

Heeft juf of meester een zwak voor chocola? Dan is deze gepersonaliseerde reep het perfecte cadeau om over het gemis van jouw kind heen te komen. Van de wikkel maakte ik deze printable, die hoef je alleen maar uit te printen en te laten versieren door je kind en dit leuke presentje is klaar.

‘Bedankt dat je me liet groeien-fruitplant’

Afscheidscadeau voor juf of meester knutselen - 16 super leuke & originele ideeën.

Deze golden oldie maakten wij toen Finn nog maar een peutertje was. Maar hij blijft leuk! Je koopt een mooie fruit of groente plant met een mooie pot en daar steek je een door jouw kind versierd kaartje in met de tekst ‘Bedankt dat je me laat/liet groeien juf!’.

Rozet voor de liefste juf of meester

Afscheidscadeau voor juf of meester knutselen - 16 super leuke & originele ideeën.

Een trofee voor de liefste juf of meester. De rozet maakten wij van papier door 4 vouwblaadjes zigzag op te vouwen, dubbel te klappen en aan elkaar te plakken. Met daar bovenop twee rondjes met nummer 1 en van glitter papier knipten we de linten die we er aan vast plakten.

‘Lees ook: Knutselen met als thema zomer | Meer dan 40 vrolijke zomerknutsels voor kids.’

‘Het zit d’rop pot’

Afscheidscadeau voor juf of meester knutselen - 16 super leuke & originele ideeën.

Ook dit is een wel bekend afscheidscadeau. Ook wij hebben hem wel eens aan juf cadeau gedaan. De glazen pot kun je door je kind laten versieren met glasstiften, dat maakt dit afscheidscadeau extra persoonlijk. En het label kun je zelf maken of kopen. Die van de foto scoor je voor €1,35 bij Studioschatkist.nl.

Een ‘Aju paraplu’ voor het afscheid van juf of meester knutselen

Deze ‘Aju paraplu’ is ook super leuk om te knutselen voor juf of meester als afscheidscadeau. En daarnaast kun je er ook nog een kleinigheidje in kwijt! In de video zie je hoe je de paraplu maakt.

‘Bedankt voor een MEMOrabel schooljaar’ memoboek

Afscheidscadeau voor juf of meester knutselen - 16 super leuke ideeën.

En het laatste afscheidscadeau idee in dit lijstje is dit toffe memoboek. De gemarmerde kaft maakten we door een A4tje te verven met scheerschuim (hier zie je hoe dat moet). Erg leuk om te doen alleen al! En daar plakten we de tekst en een foto van Finn in de vorm van een appel op. Pen er aan vastmaken en je cadeautje is klaar!

Nog meer afscheidscadeau inspiratie voor juf of meester

Ik hoop dat je deze ideeën leuk vindt. Mocht je op zoek zijn naar meer originele cadeautips voor juf of meester, check dan zeker ook nog even mijn blog met juffen en meester cadeautjes. En wil je graag iets met de hele klas maken, dan kun je ideeën op doen uit mijn blog met knutselideeën voor de hele klas. Andere leuke tips zijn absoluut welkom! Dus als je zelf ook eens iets leuks gemaakt hebt en dat staat niet in dit rijtje laat het dan vooral hieronder weten in de reacties.

En als je één van onze ideeën gaat knutselen voor het afscheid van juf of meester, deel dan vooral het eindresultaat met ons via bijvoorbeeld Facebook of Instagram door Lady Lemonade te taggen. Dat vinden wij leuk!!

Knutselen voor de juf of meester | 24 Toffe afscheidscadeautjes om zelf te maken.
Armbandjes weven | Stap voor stap uitleg met een duidelijke video
Leuk om te doen met kinderen! Een kruisboog maken van ijsstokjes

Dit vind je misschien ook leuk

11 Reacties

 • Reply lifestyle blogger 19 augustus 2019 at 8:57 am

  Geweldig artikel.

 • Reply Monique 22 juli 2020 at 8:35 am

  Hele leuk ideeën! Als ik op de printable van de ‘bom’ druk gebeurt er niks! Ik zou hem graag willen!
  Groetjes Monique

 • Reply Kristie 17 mei 2021 at 10:59 am

  Hallo,
  Super leuke site,
  Zou je toevallig de printable van de bom willen sturen. BVD
  Gr. Kris

 • Reply Trudy Prinsen 24 mei 2021 at 5:07 pm

  Leuke Site!
  Graag een uitprintbare versie van de complimenten bloem. Grt.Trudy

 • Reply Kaat Raspé 3 juni 2021 at 10:41 pm

  Hey Annemieke,
  Als er effectief een uitprintbare versie van de complimentenbloem bestaat, wil ik die ook heel graag!
  Groetjes, Kaat

 • Reply Jennifer 11 juni 2021 at 1:14 pm

  Ook ik zou heel graag de printable van de bom willen gebruiken, maar idd werkt het linkje niet.

 • Reply Tessa 26 juni 2021 at 8:44 am

  Super leuke ideeen! Zou je mij de printable van de bom kunnen sturen? Groetjes, Tessa

 • Reply Natalie 27 juni 2021 at 2:57 pm

  Wat een leuke ideeën. Kan ik ergens aan de printable van de bom geraken? Want dat is toch wel het toppertje. Groetjes

 • Reply Natalie 27 juni 2021 at 2:58 pm

  Kan ik ergens aan de printable van de bom geraken? Want dat is toch wel het toppertje. Groetjes

 • Reply Marieke Gijsbers 1 juli 2021 at 11:10 am

  Kan ik ergens een print versie vinden van de zonnebloem?

 • Reply Marieke 8 juli 2021 at 10:34 am

  Hoi. Hoe veilig is die kaars. Ik vind het idee super maar kun je hem nog gewoon laten branden daarna? Met het papier erin?

 • Laat een reactie achter