Afscheidscadeau voor juf of meester knutselen – 16 super leuke ideeën

23 juni 2019
Afscheidscadeau voor juf of meester knutselen - 15 super leuke ideeën

Het einde van het schooljaar is in zicht! Neemt jouw kind ook afscheid van zijn of haar juf of meester? Dan is het leuk om hem of haar te bedanken met een cadeautje. Dat kun je natuurlijk kopen. Maar de meeste leerkrachten krijgen graag iets persoonlijks. Daarom vind ik het altijd leuk om samen met de kids een afscheidscadeau voor de juf of meester te knutselen. Wat doe jij? Mocht je ook graag iets willen maken, dan vind je vast een origineel idee tussen deze 16 toffe zelfgemaakte afscheidscadeautjes!

16x Afscheidscadeau voor juf of meester knutselen

Rapport voor juf of meester

Afscheidscadeau voor juf of meester knutselen - 16 super leuke ideeën.

Met dit rapport kun je je meester of juf ook cijfers geven voor zijn of haar prestaties. En daarnaast is er ruimte voor wat leuke anekdotes zoals over wanneer je het meeste om de leerkracht moest lachen, wat het leukste aan hem of haar is en een mooie tekening. Van dit rapport heb ik een printable gemaakt, die je gratis kunt uitprinten. Hier vind je het rapport voor juf en hier die voor de meester.

‘Lees ook: Afscheid juf of meester – 15 Originele afscheidscadeautjes en bedankjes.’

‘Lieve juf je bent uitMUNTend’ muntplant

Afscheidscadeau voor juf of meester knutselen - 16 super leuke ideeën.

Had jouw kind ook zo’n uitMUNTende juf of meester? Dan is deze muntplant een super leuk cadeau. Je stopt hem in een papieren zakje dat versierd is door je kind. En als juf of meester in de vakantie geniet van een lekker kopje verse muntthee, dan denkt hij of zij ongetwijfeld nog eens aan jouw kind.

Kaars met zelf gemaakte tekening

Trouwe volgers van Lady Lemonade hebben dit idee al eens voorbij zien komen in een blog met zelfgemaakte Moederdag cadeautjes. Maar ook voor juf of meester is dit natuurlijk een super tof idee. Van de quote ‘Keep calm juf, het is vakantie’, heb ik een printable gemaakt. Die kun je gratis uitprinten en op maat van je kaars knippen. Dan laat je je kind er een mooie tekening op maken en dan smelt je hem vast op de kaars volgens de instructie in de video. De printable voor juf & meester vind je hier.

Sleutelhanger als afscheidscadeau voor juf knutselen

Afscheidscadeau voor juf of meester knutselen - 16 super leuke ideeën

Ik ben fan van strijkkralen. Mijn kinderen maken er graag van alles van. Dus dit afscheidscadeau voor juf zouden ze super leuk vinden om te knutselen. Simpel, maar leuk!

Boekenlegger als afscheidscadeau voor juf of meester knutselen

Afscheidscadeau voor juf of meester knutselen - 16 super leuke ideeën.

Juffen & meesters zijn echte boekenwurmen en dus is een boekenlegger knutselen ook een tof afscheidscadeau. Finn versierde zijn eigen handafdruk en daarna hebben we hem op een groene satéprikker geplakt met nog een handafdruk aan de achterkant. En aan het stokje plakten we groene blaadjes. Als je het leuk vindt om ook nog iets te kopen, dan kun je er een mooi boek voor juf persoonlijk of voor in de klas bij geven.

‘Lees ook: Bedankje voor juf – Een schoolbord van chocola maken.’

‘JAM(mer) dat je volgend jaar mijn juf niet meer bent’ jam

Afscheidscadeau voor juf of meester knutselen - 16 super leuke ideeën

Baalt jouw kind dat juf of meester volgend jaar niet meer voor de klas staat? Dan is dit potje JAM(mer) een origineel afscheidscadeau. Het label kun je gratis uitprinten (hier) voor juf of meester. En door het etiket ook nog zelf te maken, wordt het helemaal een persoonlijk cadeautje.

Medaille van klei & strijkkralen

Afscheidscadeau voor juf of meester knutselen - 16 super leuke ideeën

Iedere leerkracht verdient een medaille. En het einde van het schooljaar is hét perfecte moment om die aan hem of haar uit te reiken. Je maakt de basis van luchtdrogende klei en kunt hem versieren met strijkkralen, pailletten en kralen. Of verven als hij droog is.

Complimenten bloem

Afscheidscadeau voor juf of meester knutselen - 16 super leuke ideeën.

Op deze mooie complimenten bloem kun je kwijt waar je juf dankbaar voor bent. De bloemblaadjes plakte ik op een rietje en daar maakte ik nog een groen blaadje aan vast. Helemaal niet ingewikkeld, maar wel met een super leuk en persoonlijk resultaat.

Vlinder van handafdrukken

Afscheidscadeau voor juf of meester knutselen - 16 super leuke ideeën

Nog zo’n leuk afscheidscadeau met handafdrukken om te knutselen voor juf! Voor het maken van deze vlinder vouwde ik een papier dubbel en knipte daar de handafdruk van mijn zoon uit. Ook knipte ik de vouw nog 2 keer in. Daarna klap je het vel open en heb je de basis van de vlinder. Op de plek waar je het vel ingeknipt hebt, schuif je potloden en die maak je aan de bovenkant vast met een pijpenrager waar je voelsprieten van buigt. De vleugels kun je nog versieren en dan is je vlinder klaar.

‘Lees ook: Meesterdag en Juffendag ideeën – 8 Cadeau’s om te knutselen met de hele klas.’

Persoonlijke liniaal knutselen voor juf of meester

Afscheidscadeau voor juf of meester knutselen - 16 super leuke ideeën

Dit is één van mijn favorieten, omdat dit afscheidscadeau waarschijnlijk in gebruik genomen wordt door juf in plaats van dat het op den duur in de prullenbak belandt. De liniaal versierden mijn kinderen met permanent stiften. En we gaven ze samen met een tekening. Een zeer geslaagd cadeau!

‘Bedankt voor een BIJzonder jaar’ honing

Afscheidscadeau voor juf of meester knutselen - 16 super leuke & originele ideeën.

In plaats van een potje JAM(mer) kun je juf of meester ook verrassen met een pot honing om te bedanken voor een BIJzonder jaar. Ook deze pot kun je personaliseren met een zelf gemaakt en versierd etiket en als leuk extraatje kun je er een bij als label aan hangen. Hoe je die maakt, zie je hier.

Chocola met zelf gemaakte wikkel

Afscheidscadeau voor juf of meester knutselen - 16 super leuke & originele ideeën.

Heeft juf of meester een zwak voor chocola? Dan is deze gepersonaliseerde reep het perfecte cadeau om over het gemis van jouw kind heen te komen. Van de wikkel maakte ik deze printable, die hoef je alleen maar uit te printen en te laten versieren door je kind en dit leuke presentje is klaar.

‘Bedankt dat je me liet groeien-fruitplant’

Afscheidscadeau voor juf of meester knutselen - 16 super leuke & originele ideeën.

Deze golden oldie maakten wij toen Finn nog maar een peutertje was. Maar hij blijft leuk! Je koopt een mooie fruit of groente plant met een mooie pot en daar steek je een door jouw kind versierd kaartje in met de tekst ‘Bedankt dat je me laat/liet groeien juf!’.

‘Lees ook: Knutselen met als thema zomer – 13 Toffe knutselideeën voor in de grote vakantie.’

Rozet voor de liefste juf of meester

Afscheidscadeau voor juf of meester knutselen - 16 super leuke & originele ideeën.

Een trofee voor de liefste juf of meester. De rozet maakten wij van papier door 4 vouwblaadjes zigzag op te vouwen, dubbel te klappen en aan elkaar te plakken. Met daar bovenop twee rondjes met nummer 1 en van glitter papier knipten we de linten die we er aan vast plakten.

‘Het zit d’rop pot’

Afscheidscadeau voor juf of meester knutselen - 16 super leuke & originele ideeën.

Ook dit is een wel bekend afscheidscadeau. Ook wij hebben hem wel eens aan juf cadeau gedaan. De glazen pot kun je door je kind laten versieren met glasstiften, dat maakt dit afscheidscadeau extra persoonlijk. En het label kun je zelf maken of kopen. Die van de foto scoor je voor €1,35 bij Studioschatkist.nl.

Een ‘Aju paraplu’ als afscheidscadeau voor juf of meester knutselen

Deze ‘Aju paraplu’ is ook super leuk om te knutselen voor juf of meester als afscheidscadeau. En daarnaast kun je er ook nog een kleinigheidje in kwijt! In de video zie je hoe je de paraplu maakt.

‘Bedankt voor een MEMOrabel schooljaar’ memoboek

Afscheidscadeau voor juf of meester knutselen - 16 super leuke ideeën.

En het laatste afscheidscadeau idee in dit lijstje is dit toffe memoboek. De gemarmerde kaft maakten we door een A4tje te verven met scheerschuim (hier zie je hoe dat moet). Erg leuk om te doen alleen al! En daar plakten we de tekst en een foto van Finn in de vorm van een appel op. Pen er aan vastmaken en je cadeautje is klaar!

Nog meer afscheidscadeau inspiratie voor juf of meester

Ik hoop dat je deze ideeën leuk vindt. Mocht je op zoek zijn naar meer originele cadeautips voor juf of meester, check dan zeker ook nog even mijn blog met juffen en meester cadeautjes. En wil je graag iets met de hele klas maken, dan kun je ideeën op doen uit mijn blog met knutselideeën voor de hele klas. Andere leuke tips zijn absoluut welkom! Dus als je zelf ook eens iets leuks gemaakt hebt en dat staat niet in dit rijtje, laat het dan vooral hieronder weten in de reacties.

Als je één van onze ideeën gaat maken, zou ik het leuk vinden als je het resultaat met ons deelt via Facebook of Instagram door Lady Lemonade te taggen of de #Ladylemonade te gebruiken!

Drollen cupcakes in ijsbakjes - Een lekkere én grappige kindertraktatie voor op school
Dino knutselen - De 16 leukste knutsels voor échte dinosaurus fans

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

  • Reply lifestyle blogger 19 augustus 2019 at 8:57 am

    Geweldig artikel.

  • Laat een reactie achter