Among Us surprise maken voor Sinterklaas

20 november 2021
Among Us surprise maken voor Sinterklaas.

Wil jij graag een Among Us surprise maken? Dan ben je hier op de juiste plek! Dit is namelijk de ultieme Sinterklaas surprise voor Among Us fans! Want dit poppetje van karton en papier is echt makkelijk om te maken, maar ziet er absoluut geweldig uit. Wij laten je stap voor stap zien hoe je deze surprise in elkaar zet.

Wat heb je nodig voor een Among Us surprise?

 • Een aantal grote, stevige vellen gekleurd papier. Wij kozen rood, maar je kunt zelf een mooie kleur uitkiezen. Stevig groot papier kun je o.a. kopen bij Heutinkvoorthuis.nl of bij een kantoor boekhandel.
 • Licht- en donkerblauw papier voor de ruimtehelm, plus eventueel zwart en geel papier voor het ruimtepistool.
 • Aluminiumfolie
 • Schaar
 • Lijm; een lijmstift of vloeibare knutsellijm
 • Lijmpistool en lijmpatronen, o.a. te koop bij Bol.com.
 • Karton
 • Scherp mesje
‘Lees ook: Een brief schrijven voor Sinterklaas & écht antwoord krijgen!

De Among Us surprise maken

 1. Teken het Among Us poppetje op je papier. Je kunt het figuur zo groot of klein maken als je zelf wilt. Ik koos voor A3 formaat. Je kunt het jezelf makkelijk maken door bij het tekenen van het poppetje hulpstukken te gebruiken. Voor de ronde bovenkant trok ik een gedeelte van mijn dienblad om tot aan beide zijkanten van mijn vel papier. En voor de opening tussen de benen trok ik een doosje om.
 2. Het getekende Among Us figuur knip je twee keer uit.
 3. Pak dan het scherpe mes en je karton en snijd even brede stroken karton uit. Deze kartonnen stroken worden de zijkanten van je surprise.
 4. Leg één van de gekleurde Among Us poppetjes plat op je tafel en smeer de randjes dan stukje voor stukje in met je lijmpistool. Plak de kartonnen rand in de hete lijm en ga helemaal rondom langs de rand van het poppetje.
 5. Je hebt nu als het goed is een mooie, holle Among Us. Een mooie plek om het cadeautje in te verstoppen. Je kunt hem eventueel nog verder vullen met bijvoorbeeld stro of krantensnippers. En daarna plak je de andere Among Us er bovenop met je lijmpistool, zodat het poppetje afgesloten is.
 6. Plak ook gekleurd papier op de kartonnen zijkanten, zodat je poppetje één kleur heeft.
 7. Dan maak je de ruimtehelm door uit dik karton (of twee kartonnetjes op elkaar) een vizier te knippen. Om de randen doe je aluminiumfolie en op de bovenkant plak je een donkerblauw papiertje met daarin een kleiner lichtblauw papiertje en een nog kleiner stukje aluminiumfolie. Het vizier plak je daarna op de Among Us surprise.
 8. Knip dan een kartonnen rechthoek uit, of gebruik een dun doosje voor het maken van de ruimte rugzak. Die pak je in met dezelfde kleur papier en plak je op de rug van de Among Us pop.
 9. Je kunt er nu voor kiezen om de Among Us surprise zo te laten of om er nog handjes aan vast te plakken. Dat doe je door je eigen handen om te trekken, plus een stukje van je pols. Die knip je uit en plak je aan de pop vast door een stukje papier om te vouwen bij de pols. Je kunt de vingers op een bepaalde manier vastplakken, zodat het poppetje bijvoorbeeld wijst. Of je geeft de Among us een ruimtepistool in zijn handen van papier. Een leuke finishing touch! Je surprise is nu echt klaar!
‘Lees ook: 8 Leuke Sinterklaas aftelkalenders om te maken met kids!
Among Us surprise maken voor Sinterklaas.

Ik hoop dat je het idee voor deze Among Us surprise leuk vindt. Als jij het poppetje ook gaat maken, dan vind ik het super leuk als je jouw creatie met ons deelt. Dat kan bijvoorbeeld door een foto te plaatsen op Facebook en/of Instagram waarin je Lady Lemonade tagt. Maar een privé berichtje sturen, mag natuurlijk ook altijd!

Nog meer Sinterklaas inspiratie

Op ons blog vind je behalve deze Among Us surprise nog veel meer Sinterklaas surprise ideeën. En ben je op zoek naar andere Sinterklaas inspiratie, dan ben je bij ons ook aan het juiste adres. Zo hebben we hier bijvoorbeeld een heleboel leuke én lekkere Sinterklaas recepten staan, die heel erg leuk zijn voor Pakjesavond. Heb je zin om iets leuks te knutselen, check dan zeker even onze Sinterklaas knutsels. En heb je al eens Ozosnel poep gemaakt met de kids? Dat is niet alleen super leuk maar ook erg lekker. En kijk tot slot ook nog even naar deze Sinterklaas spelletjes; vooral het pepernoten piramide spel is leuk! Verder moet je vooral Lady Lemonade in de gaten houden, want er komen deze periode nog veel meer leuke Sinterklaas tips aan!

Een zwembad surprise maken voor Sinterklaas
Een basketbal surprise maken voor Sinterklaas

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter