Jouw feestje

29 januari 2015

Nationale Voorleesdagen dag 9 … Finn schotelt mij voor de 39ste keer deze week zijn favoriete prentenboek voor. Brandweerman Sam. Gaaaaaapppp! Brandweerman Sam blust de brand in de supermarkt, brandweerman Sam redt iemand uit een boot en brandweerman Sam blust het bos. Sam is de held van de buuuuurt! Einde. Ik kan het boek wel dromen. Maar Finn krijgt er geen genoeg. En begrijp me niet verkeerd, ik vind het heerlijk om hem voor te lezen. Het is één van de weinige momenten waarop mijn stuiterende peuterpuber nog even lekker rustig tegen mij aan kruipt en het hem lukt om een tijdje zo te blijven zitten. Maar vandaag gaan we het een keer anders doen. Ik heb een nieuwe app op mijn telefoon gedownload: ‘Jouw Feestje‘. Dit interactieve prentenboekje is de eerste app in Nederland waarin je kind de hoofdrol speelt én die het verhaal aan hem voorleest.

kinderen, peuters, kleuters, voorlezen, app, persoonlijk, met, naam, jouw, feestje, interactief, prentenboekje, somoiso, noa's sterren, kapoen, kleine beestje, nationale voorleesdagen, prentenboeken, kinderboeken, iphone, ipad, tablet, computer, laptop, g De app gaat over een beestje dat een feestje wil geven, maar niet weet of er wel gasten komen. Hoe dat beestje heet? Dat ligt aan jouw kind! Je kunt kiezen uit een lijst met 187 namen. Staat de naam van je peuter er niet bij, dan kun je die aanvragen bij de makers van de voorleesapp. Behalve de naam, beslist je kleine ook welke kleur de party outfit van het beestje heeft. Wordt het blauw, roze, oranje of groen? En dan start het verhaal. En wat hoort je kleine? Precies, zijn naam!

kinderen, peuters, kleuters, voorlezen, app, persoonlijk, met, naam, jouw, feestje, interactief, prentenboekje, somoiso, noa's sterren, kapoen, kleine beestje, nationale voorleesdagen, prentenboeken, kinderboeken, iphone, ipad, tablet, computer, laptop, g Finn kijkt mij de eerste keer glunderend van oor tot oor aan. “Mama, hij zei Finn!” En iedere keer als zijn naam genoemd wordt, zie ik zijn mondhoeken weer opkrullen. Als het verhaal afgelopen is, moet beestje zich omkleden.En in een roze jasje begint het verhaal opnieuw. “Charlie, dat is een nep-Finn hoor! Ik ben de echte Finn”, verduidelijkt Finn aan zijn jongere broertje die bij mij op schoot zit. En zo luisteren we het verhaal nog vijf keer. Beestje voelt zich alleen, beestje verstuurt uitnodigingen voor een feestje, beestje is bang dat er niemand komt, maar dan komen er alsnog gasten en beestje is nooit meer alleen. Einde.

kinderen, peuters, kleuters, voorlezen, app, persoonlijk, met, naam, jouw, feestje, interactief, prentenboekje, somoiso, noa's sterren, kapoen, kleine beestje, nationale voorleesdagen, prentenboeken, kinderboeken, iphone, ipad, tablet, computer, laptop, g De app Jouw Feestje is geschikt voor kinderen van vijf jaar en jonger en te koop in de app store voor de introductieprijs van €0,99.

Een vleugje retro
Top 10 prentenboeken

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

  • Reply Gaite 29 januari 2015 at 8:18 pm

    Net gedownload en Gijs vindt het geweldig. Leuk ook dat het verhaal wordt voorgelezen door een kinderstem!

  • Laat een reactie achter