App voor je aapje

13 juni 2013

Je kunt mij gerust een informatie junk noemen. Gedurende de dag struin ik overal om informatie te verzamelen. Dat begint ’s ochtends in de trein. Op internet de nieuwssites lezen, even Twitter, Facebook en Pinterest checken. Tussendoor mijn sociale contacten via Whatsapp bijhouden. Ondertussen ook nog een paar blogs lezen. En dan heb ik het nog niet eens over mijn tijdschriften- en boekenliefhebberij. Zodra je een kindje krijgt komt er van alle kanten ook nog eens een berg informatie op je af. Ik blijf graag op de hoogte, ook straks weer met een tweede. Maar eerlijk is eerlijk, soms vind ik de overload aan informatie ook erg vermoeiend.

Voor de ontwikkeling van je kleintje kun je sinds kort terecht op één plek, dankzij Mama Apps. Dit zijn 35 gratis apps in 1. Met Mama Apps meet en weet je alles rondom zwanger worden, zwangerschap, kraamtijd, baby’s en kinderen. Verzamelde informatie, foto´s, leuke gebeurtenissen en statistieken, afkomstig van de diverse apps, kun je vanaf je MamaBlog via allerlei sociale netwerken met vrienden delen.

Op MammaApps.nl kun je jezelf gratis aanmelden. Als je eenmaal ingelogd bent, kun je een cyclus, zwangerschap of kind toevoegen aan je persoonlijke profiel. Super handig is dat ik nu zowel de ontwikkeling van Reva als straks de ontwikkeling van de baby allemaal op één plek kan volgen. Dit scheelt veel speurtijd in boeken, tijdschriften en allerlei mama websites.

Je kunt gebruik maken van de door jou gewenste Mama Apps. Zoals de groeicurve, gewichtstoename zwangerschap of flesvoeding app. Ik vind binnenkort de borstvoedings app erg praktisch. Met een timer wordt precies bijgehouden hoelang je baby´tje gedronken heeft en aan welke borst. De weeëntimer app die meet de duur en tussenpozen van je weeën. Na een aantal metingen zie je in welke fase je van de bevalling je zit. Voor Reva vind ik de tandjes app erg handig. Allereerst kun je bijhouden wanneer de tandjes van je uk doorkomen. Daarnaast wordt er ook een periode genoemd wanneer je de tand/kies of wisseling kan verwachten. Altijd fijn om een beetje voorbereid te zijn op pijnlijke tandjes en schrale billetjes.

Je kunt gebruik maken van de 35 apps in 1 op de website of download Mama Apps gratis op je Ipad of Andtroid tablet. Android smartphone en Iphone apps zijn in ontwikkeling.

 

Pompiedom
Met gemak in de gezinsbak

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter