Appel in bladerdeeg met kaneel & suiker | Super lekker & makkelijk!

13 december 2024
Appel in bladerdeeg met kaneel & suiker | Een leuk, makkelijk en super lekker recept!

Deze appel kaneel kerstkransjes van bladerdeeg zien er niet alleen prachtig uit, ze smaken ook goddelijk! Vooral kinderen likken hun vingers bij dit zoete bladerdeeg hapje af. Ideaal dus voor het kerstdiner op school, maar ook leuk voor bij een gezellig kerstontbijt of als zoet dessert bij het kerstdiner thuis. En het is helemaal niet moeilijk om de appel in bladerdeeg met kaneel en suiker te maken. Wij delen ons recept en laten je stap voor stap zien hoe je alles bereidt. Dus trek je kookschort maar vast uit de kast, we gaan aan de slag!

Wat heb je nodig voor het maken van de appel bladerdeeg hapjes?

Voor 10 – 12 appel in bladerdeeg kerstkransjes:

Ingrediënten:

  • 3 grote appels
  • 8 tot 10 plakjes bladerdeeg, 1 plakje per appelring
  • 3 eetlepels suiker
  • 3 theelepels kaneel
  • 1 ei
  • Eventueel glazuur & sprinkles

Andere benodigdheden:

  • Ronde uitsteker van ongeveer 3 of 4 cm, o.a. te koop bij Bol.com
  • Theelepel en eetlepel
  • Mesje
  • Kwastje
  • Bakplaat met bakpapier

Zo maak je de appel bladerdeeg kransjes

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de appels in ringen van ongeveer 1 cm dik. Snijd de schil eraf. En boor met de ronde uitsteker een gat in het midden van de appelringen.
  3. Meng de suiker met het kaneel in een schaaltje. Dip de appelringen hier royaal in, zodat ze helemaal bedekt zijn met het zoete kaneelmengsel.
  4. Snijd ieder plakje bladerdeeg in 6 smalle repen van ongeveer 1,5 cm breed. Wikkel deze repen om de appelringen heen. Zorg er daarbij voor dat de uiteinden van het bladerdeeg elkaar steeds een beetje overlappen, zodat ze goed blijven zitten.
  5. Leg de ingepakte appelringen op de bakplaat. Bestrijk het bladerdeeg met het losgeklopte ei voor een mooie goudbruine kleur. En bestrooi ze tot slot met wat van de overgebleven kaneelsuiker.
  6. Bak de kerstkransjes in de oven in 15-20 minuten goudbruin en knapperig. Houd ze goed in de gaten; iedere oven werkt net even anders.
  7. De appels in bladerdeeg kransjes zijn nu klaar. Maar je kunt ervoor kiezen om ze extra kerstig te maken door ze te versieren met glazuur en kerst sprinkles. Meng dan wat poedersuiker met een paar druppels water of citroensap tot een dik glazuur. Zodra de appelkransjes iets zijn afgekoeld, swirl je het glazuur eroverheen en strooi je direct de kerst sprinkles erop.
Appel in bladerdeeg met kaneel & suiker | Een leuk, makkelijk en super lekker recept!

Ziet dat er niet heerlijk uit? Ze zijn heel lekker om zo op te eten! En voor het dessert kun je de appel in bladerdeeg ook warm serveren met een bolletje kaneel- of vanille-ijs en eventueel een toef slagroom. De combinatie van warme appel. knapperig bladerdeeg en smeltend ijs is echt onweerstaanbaar! Bovendien kun je ze makkelijk van tevoren maken en later even opwarmen in de oven.

Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag met dit heerlijke recept en laat ons weten of deze appel in bladerdeeg met kaneel en suiker ook in de smaak valt bij jullie! Dat kan bijvoorbeeld door hieronder een reactie achter te laten. Of, nog leuker, door een foto van het eindresultaat te delen op Facebook of Instagram, waarin je Lady Lemonade tagt. 

Nog meer leuke en lekkere kerstrecepten!

Op onze website kun je ook terecht voor nog veel meer andere (kidsproof) kerstrecepten. Check bijvoorbeeld deze 45 kersthapjes voor kinderen maar eens, die ook heel geschikt zijn voor het kerstontbijt of kerstdiner op school. En hier vind je al onze kerstpannenkoeken. Ook heel lekker! Of doe inspiratie op in ons blog kerstrecepten voor kinderen; van voorgerecht tot hoofdgerecht en toetje.

De komende tijd zullen we nog een aantal video’s met kerstrecepten en leuke kerstknutsels maken. Als je die niet wil missen, abonneer je dan (gratis) op ons YouTube kanaal!

Alvast hele fijne feestdagen!

Appel in bladerdeeg met kaneel & suiker | Een leuk, makkelijk en super lekker recept!
Appel in bladerdeeg met kaneel & suiker | Een leuk, makkelijk en super lekker recept!
Kersthapjes school | 50 Leuke hapjes voor het kerstontbijt, kerstdiner of de kerstlunch
Een rendier knutselen van wc rollen voor Kerst

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter