Apps om te relaxen

11 april 2014

Als mama ren je de hele dag van hot naar her en schiet een momentje ontspanning er vaak bij in. Je bent soms net een soort kermisattractie die maar door blijft draaien. ’s Avonds lig ik dan in actiestand nummer 1 in bed plafond te staren en zou ik het liefst nog een wasje in de machine willen doen. De ontspanknop moet ergens in Verwegistan gezocht worden. En een kop thee of een beker warme melk gaan mij echt niet spontaan in een ‘deep relaxed’ modus zetten.

Worden we af en toe gestrest van al het smartphone informatiegeweld kun je er aan de andere kant ook terecht voor je chill momentjes. Deze apps zijn er om je in een kort en snel momentje lekker even te laten ontspannen. 

1. Daily Yoga yoga-app-ontspanning-relax-mama-ladylemonade_nl
De app heeft allerlei yoga workouts voor beginners of gevorderden. Je hebt keus uit verschillende yogasessies waarin aandacht wordt besteed aan bepaalde spiergroepen zoals je rug, billen, borst of buik. Zelfs zijn er speciale sessies om af te vallen, altijd handig. Aan jou de keus hoe lang je een momentje voor jezelf wilt nemen. Tien minuten van je tijd zorgt al voor een fijne workout. Met een achtergrondmuziekje erbij, die je het gevoel geeft alsof je op Bali zit, is de quality time met jezelf compleet. De yoga houdingen kun je op ieder moment van de dag doen wanneer je tijd hebt.

2. Relax melodies
Denk je hartstikke leuk al die oefeningen, maar ik wil nu gewoon in bed liggen en binnen no-time slapen dan is deze app iets voor jou. Je hebt de mogelijkheid om uit 46 verschillende melodietjes en geluiden te kiezen. Allerlei rustgevende muziekjes uit de natuur maken je über relaxed. Heb je een kleintje die maar niet wil slapen kies dan voor de ‘sleepy baby’ optie gegarandeerd dat je schatje zo in dromenland is. Zelf kun je ook onderling de geluiden mixen en in je favorieten zetten. Met een timer kun je de tijdsduur instellen. Van het geluid van de zee werd ik echt heerlijk slaperig.

3. Silva Relaxation
Dit is meer een meditatie app die je laat relaxen in circa 20 minuten. Een stem begeleidt je tijdens de sessie met je ademhaling en met het ontspannen van je lichaam. Aan de geluiden op de achtergrond moest ik eerst wennen. Je hoort namelijk de hele tijd een snelle zachte tik maar uiteindelijk geeft deze je wel de focus om in de flow te komen.

Voor welke relax app zou jij kiezen?

Een potje herinneringen
De Zwangerschaps aftelkalender

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter