Armbandjes knopen | 5 Leuke manieren om zelf armbandjes te maken

13 augustus 2022
Armbandjes knopen | 5 Leuke manieren om zelf armbandjes te maken.

Is jouw kind dol op sieraden én op knutselen? Dan is het superleuk om eens zelf armbandjes te maken. Voor jezelf of als vriendschapsarmband voor je beste vriend of vriendin. En dat kan op verschillende leuke manieren. Bijvoorbeeld door te vlechten, te weven of door armbandjes te knopen met touw. Het is leuk, makkelijk, levert geen knoeiboel op én je hebt er weinig knutselspullen voor nodig. Een perfecte activiteit voor een regenachtige dag, logeerpartijtje, tijdens een lange autorit of op vakantie.

5x Armbandjes knopen voor kinderen

Simpel armbandje vlechten

Dit is de meest makkelijke manier om zelf armbandjes te maken; je vlecht de strengen touw van buiten naar binnen over elkaar heen. Dit vriendschapsbandje is dan ook snel klaar. In de video hierboven laat ik zien hoe je de armband maakt.

Wat voor touw kun je het beste gebruiken voor het knopen van armbandjes?
Als je zelf armbandjes gaat maken, kun je daarvoor verschillende materialen gebruiken. Bijvoorbeeld DMC garen. Dat is fijn, glanzend garen dat oorspronkelijk bedoeld is om mee te borduren en verkrijgbaar is in alle kleuren. Als ik vriendschapsbandjes met kinderen maak, werk ik zelf liever met katoen garen omdat dit net iets dikker is. Voor nog wat grovere armbandjes is paracord heel lekker materiaal. En ook kun je scoubidou touw gebruiken. Dat zijn siliconen draden die heel kindvriendelijk zijn en vanwege het materiaal blijven de armbanden die je maakt lang mooi.

Armbandjes knopen

Deze armbandjes zijn iets bewerkelijker om te maken, want je moet er flink wat knopen voor leggen om je armband op een mooie lengte te krijgen. Maar als je de tijd hebt, moet je het zeker eens proberen want het eindresultaat is het absoluut waard. Check de video hierboven voor stap voor stap uitleg.

Macramé armbandjes maken

De platte weitasknoop wordt vaak gebruikt voor het maken van macramé hangers en dergelijke. Maar het is ook de perfecte knoop om armbandjes mee te knopen. Het patroon is erg mooi en je bent met het maken van deze macramé armbandjes niet zo lang bezig als met de armband hierboven.

‘Lees ook: Regenboog knutselen | 20 Leuke ideeën voor ’t maken van een regenboog.’

Gedraaide armbandjes knopen

Deze gedraaide vriendschapsbandjes zijn ook erg makkelijk om zelf te maken. Je knoopt steeds een streng touw om de rest van de touwtjes heen, waardoor er een gedraaid patroon – een spiraal – ontstaat. Je kunt het armbandje in één kleur maken of de strengen met elkaar afwisselen, waardoor je een armbandje krijgt met meerdere kleuren. Kijk maar naar de video!

Armbandjes weven met rietjes

En tot slot een armbandje waarvoor je weer een hele andere techniek gebruik, namelijk weven. Daarvoor gebruikte ik rietjes wat het voor kinderen extra makkelijk maakt. En gebruik voor het maken van de armband lekker veel kleuren, dan is hij op zijn mooist. In de video hierboven kun je zien hoe je de armband maakt.

‘Lees ook: 20 Geweldige unicorn knutsels voor kinderen.’

En, ga jij ook één van deze vrolijke armbandjes knopen? We vinden het altijd super leuk om jullie creaties ook te zien. Dus deel vooral een kiekje van jouw creatie met ons door hem bijvoorbeeld te posten op Facebook of Instagram en vergeet daarbij niet om Lady Lemonade te taggen in de foto. Een privé berichtje sturen mag natuurlijk ook!

Nog meer leuke knutselideeën

Behalve deze vrolijke armbanden vind je op ons blog nog veel meer leuke knutselideeën voor kinderen. Voor het maken van andere sieraden, moet je bijvoorbeeld zeker ook even ons blog ‘zelf sieraden maken‘ bekijken. Check ook eens ons blog ‘knutselen met wol‘. Of ontdek wat je allemaal met zoutdeeg kunt maken.

Voor al onze andere knutselideeën ga je naar onze rubriek knutselen. En wil je echt helemaal niets meer van ons missen, abonneer je dan (gratis!) op ons YouTube kanaal. Want daar publiceren we iedere week een nieuwe creatieve video.

Stempelen met aardappels | Zo maak je aardappelstempels & leuke voorbeelden
Dino knutselen | Meer dan 25 knutsels voor échte dinosaurus fans

Dit vind je misschien ook leuk

3 Reacties

 • Reply Jenny Jongepier 8 juli 2022 at 4:24 pm

  Ik dacht; leuk nu gaan we 5 verschillende technieken zien om armbandjes te maken. Helaas, niets gezien!
  Flauw hoor

 • Reply Jolan 15 juni 2023 at 5:04 pm

  Bedankt Annemieke voor de fijne uitleg, van dat roze/okergele armbandje. Ik ga ermee aan de slag.

 • Reply ik 19 december 2023 at 11:42 am

  hoi

 • Laat een reactie achter