Armbandjes weven | Stap voor stap uitleg met een duidelijke video

4 juli 2021
Armbandjes weven | Stap voor stap uitleg in een duidelijke video.

Weven is een eeuwenoude techniek waarmee je prachtige dingen kunt maken. Bijvoorbeeld een mooie wandhanger of een vloerkleed. Maar ook een armband. Dat is net even wat minder werk en super leuk om met kinderen te doen. In een handige stap voor stap video laten wij je zien hoe je armbandjes kunt weven.

Wat heb je nodig voor het weven van armbandjes?

 • Touw, ik gebruik het liefste katoen garen
 • Schaar
 • Tape
 • Eventueel een clipboard
 • 3 Rietjes
‘Lees ook: 20 Geweldige unicorn knutsels voor kinderen.’

Een armbandje weven

https://youtu.be/CTDvCfDgAN8
 1. Knip twee verschillende kleuren katoen garen af van zo’n 1,5 meter lang.
 2. Vouw de draden precies door de helft en knoop in de dubbel gevouwen kant een lusje.
 3. Steek drie van de draden ieder door een rietje heen.
 4. Plak de rietjes aan de bovenkant aan elkaar vast met een klein stukje tape. En klem het lusje tussen je clipboard of tape het aan de tafel of je werkblad vast. Zo schiet je armbandje niet weg als je aan het weven bent.
 5. Knip de vierde draad die je over hebt los van de lus en knoop hem om het linker buitenste rietje.
 6. Nu kun je ermee gaan weven; je gaat boven het eerste rietje langs, onder de volgende door en weer boven het laatste rietje langs. Dan ga je weer terug, maar dan tegenovergesteld; door je draad onder het laatste rietje door te halen, dan boven de middelste langs en vervolgens weer onder het volgende rietje door. En zo ga je door met weven totdat je verder wilt met een andere kleur.
 7. Knoop je draad aan de nieuwe kleur draad en ga met die kleur verder met weven. Dit herhaal je net zolang totdat je armband de lengte van je pols bereikt heeft.
 8. Zet de draad waarmee je het laatst geweven hebt met een halve steek vast. En trek dan voorzichtig de rietjes uit je weefwerk.
 9. Als de rietjes er tussenuit zijn, knoop je de draden aan elkaar, zodat het weefwerk er niet meer af kan vallen.
 10. Knip uitstekende draden af en dan kun je de armband om je pols binden!
‘Lees ook: Regenboog knutselen | 20 Leuke ideeën voor ’t maken van een regenboog.’
Armbandjes weven | Stap voor stap uitleg in een duidelijke video.

En, ga jij ook zo’n mooi armbandje weven? Als je dat gaat doen, dan vind ik het super leuk om te zien hoe die van jou is geworden. Dus deel vooral een foto van het eindresultaat met ons, bijvoorbeeld door hem op Facebook of Instagram te posten en Lady Lemonade daarin te raggen. Maar een privé berichtje sturen mag natuurlijk ook altijd! 

Nog meer leuke knutselideeën

Behalve het weven van armbandjes vind je op ons blog nog veel meer leuke knutselideeën voor kinderen. Voor het maken van andere armbandjes kun je bijvoorbeeld ook nog even hier kijken. En als je het leuk vindt om andere sieraden te maken, moet je zeker ook even ons blog ‘zelf sieraden maken‘ checken. Of ontdek wat je allemaal met zoutdeeg kunt doen

Voor al onze andere knutselideeën ga je naar onze rubriek knutselen. En wil je echt helemaal niets meer van ons missen, abonneer je dan (gratis!) op ons YouTube kanaal. Want daar publiceren we iedere week een nieuwe creatieve video.

Macramé armbandjes maken | Stap voor stap uitleg met een duidelijke video
Leuk om te doen met kinderen! Een kruisboog maken van ijsstokjes

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter