Auto knutselen – Een ballonauto maken die uit zichzelf rijdt op luchtenergie!

30 september 2019
Auto knutselen - Een ballonauto die uit zichzelf rijdt op luchtenergie!

Voor echte autoliefhebbers en formule 1 fans is deze knutseltip een absolute must do! Want deze ballonauto is een regelrecht racemonster! Maak hem maar eens en check hoe hard hij gaat. Het wordt nog leuker als je vriendje of vriendinnetje er ook één heeft, dan kun je samen wedstrijdjes doen. Ik laat je zien hoe je deze auto knutselen kunt.

Wat heb je nodig om de auto te knutselen?

 • Knijper
 • 1 à 2 rietjes
 • 2 saté prikkers
 • 4 Lege flessendoppen
 • Schroef
 • Ballon
 • Elastiekje
 • Lijm of tape
 • Schaar
‘Lees ook: Voertuigen knutselen – Toffe auto’s, bootjes, vliegtuigen, een raket & veel meer.’

De auto knutselen

 1. Knip je rietje in drieën.
 2. Van twee delen van het rietje maak je de assen van de auto; de ene zet je vast tussen het knijpgedeelte van de knijper, de andere lijm je vast tussen de andere kant van de knijper.
 3. Dan maak je in alle vier de lege flessendopje een gaatje, precies in het midden, door er een schroef in te draaien en weer uit te draaien.
 4. Prik nu een flessendop op een satéprikker en schuif die dan door één van de rietjes die aan de knijper vast zitten. Schuif daarna nog een flessendop op de satéprikker. En herhaal dit ook voor het andere rietje. De wielen zijn nu ook af!
 5. Dan maak je de ballon vast aan het overgebleven rietje door hem er overheen te schuiven en vast te zetten met het elastiekje. Het rietje lijm je vast op de knijper of zet je erop vast met tape.
 6. Je auto is nu af en klaar voor zijn eerste testrit! Blaas de ballon op en zet hem op de vloer of een gladde tafel en laat de lucht dan ontsnappen. VRRRRROEM! Je raceauto scheurt er zo vandoor!
‘Lees ook: Lavalamp maken – Een super tof experiment voor kids.’
Auto knutselen - Een ballonauto die uit zichzelf rijdt op luchtenergie!

Nog meer knutselinspiratie

Ik hoop dat je dit weer een leuk knutselidee vindt. Mocht jij deze auto ook gaan knutselen, dan zou ik het super leuk vinden als je het resultaat met mij deelt via Facebook en/of Instagram door Lady Lemonade te taggen. Op ons blog vind je behalve deze auto hier nog meer toffe voertuigen om te knutselen. En voor andere knutseltips kun je ook hier kijken. Tip: Op ons YouTube kanaal komt er iedere week weer een nieuwe creatieve video online, dus als je echt niks meer wil missen, kun je je ook daar nog even (gratis) op abonneren.

Auto knutselen - Een ballonauto die uit zichzelf rijdt op luchtenergie!
Vliegtuig knutselen - Maak een écht vliegend vliegtuig van foam
Bootje vouwen - Ik laat je stap voor stap zien hoe dat moet!

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter