Voor een prikkie

26 november 2015

Finn en Charlie hebben het maar goed. Ze maken zich niet druk over de aangespoelde Aylan en al die andere leeftijdsgenootjes die moeten vluchten omdat het in hun land niet veilig is, over kleine meisjes in India die ten prooi vallen aan een stelletje beestachtige viezerikken, over kinderen in oorlogsgebieden voor wie een pistool geen speelgoed is of over Eyram uit Ghana die tetanus heeft, omdat ze niet ingeënt is en waarschijnlijk nooit een kaarsje voor haar eerste verjaardag zal uitblazen. Zij spelen onbezorgd doktertje, waarbij ziek zijn slechts een toneelstukje is en een prik in je bil het hoogtepunt van het spel.

baby, kinderen, pasgeboren, geboren, ziekte, tetanus, dktp, vaccin, prikje, vaccinatie, inenting, inenten, consultatiebureau, voorkomen, prikken, unicef, arme, landen, dood, overleden, pampers, helpen, hulp, steunen, doneren, goed, doel, mama, moeders, pa Was Eyram maar hier geboren. Dan had ze haar DTP-vaccin wel gehad en was tetanus slechts een moeilijk woord geweest waar ze niks van snapte. Dan maakte ze nu waarschijnlijk een mooie tekening voor in haar schoen en zat ze zich enorm op te winden over wat ze van Sinterklaas zou krijgen. Ze had misschien een pop gevraagd om lekker over te moederen. Of een jurk van Frozen, précies dezelfde als Elsa. En ze at zich misselijk aan pepernoten. Maar in plaats van onbezorgd kind zijn, vecht Eyram nu een oneerlijke strijd tegen een dodelijke ziekte. Het liefst zou ik haar veilig in mijn armen willen opsluiten en in haar oortje willen fluisteren: “Het komt wel goed schatje… Ook met die pop en die Elsa-jurk!” Maar het komt niet goed. De kans dat ze Sinterklaas überhaupt haalt is minimaal.

Oneerlijk dat de plek waar je wieg staat bepaalt hoe je toekomst eruit ziet of zelfs het verschil maakt tussen leven en dood. De gedachte één van mijn jongens te verliezen aan een ziekte die gemakkelijk te voorkomen is, vind ik ondraaglijk. Daarom steun ik UNICEF. Samen met Pampers gaan zij al 10 jaar lang succesvol de strijd aan tegen tetanus. In die tijd heeft de wereldwijde campagne ‘1 pak = 1 levensreddend vaccin*’ al 100 miljoen moeders en hun pasgeborenen helpen beschermen tegen deze dodelijke ziekte. Toch sterft er nog elke 11 minuten een baby aan de gevolgen van tetanus, terwijl dit met enkele vaccinaties voorkomen kan worden. Pampers en UNICEF hebben daarom voor hun jubileum maar één wens: tetanus bij moeders en pasgeborenen wereldwijd uitbannen.

 

Vind jij als moeder ook dat ieder kind onbezorgd zou moeten kunnen opgroeien? baby, kinderen, pasgeboren, geboren, ziekte, tetanus, dktp, vaccin, prikje, vaccinatie, inenting, inenten, consultatiebureau, voorkomen, prikken, unicef, arme, landen, dood, overleden, pampers, helpen, hulp, steunen, doneren, goed, doel, mama, moeders, pa Help dan mee om deze wens uit te laten komen. Plaats een foto van jouw kleintje die kaarsjes uitblaast en zo een wens doet op de Pampers Facebookpagina met #PampersUNICEFWens en doneer hiermee een levensreddend vaccin*. En als je daar toch bent, bekijk dan ook meteen even het ‘Wishes’ filmpje. Want elke view, like en share levert een extra vaccin* op. Net zoals het kopen van een pak Pampers-luiers of babydoekjes met het UNICEF-logo. Help jij mee om het leven van onschuldige kindjes zoals Eyram te redden?

* Voor ieder verkocht pak Pampers-luiers of babydoekjes met het UNICEF-logo en voor iedere keer dat het “Wishes” filmpje wordt bekeken, gedeeld, geliket, of voor iedere geplaatste wensfoto op de Pampers-Facebookpagina steunt Procter & Gamble UNICEF in de strijd tegen tetanus bij pasgeborenen met €0,056. Dit bedrag vertegenwoordigt bijvoorbeeld de kostprijs van één tetanusvaccin of ondersteunt de levering van de vaccins. UNICEF ondersteunt geen specifieke merken of producten. Meer info op www.pampers.nl of www.unicef.org.

Footer_03

Hoe Flip de Beer ons huis op zijn kop zette
Jeanius

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter