Babykamer inrichting | Wat heb je allemaal nodig?

11 mei 2023

Je bent zwanger van je eerste kindje, wat een bijzondere ervaring is dit! Negen maanden heb je de tijd om je voor te bereiden op dit mooie wonder. Gelukkig heb je alle tijd om alles van te voren goed te regelen. Eén van de dingen die je op je lijstje hebt staan is de babykamer inrichting. Voor je allerliefste kleintje wil je natuurlijk een heerlijk, rustgevend en mooi plekje creëren in huis. Wij geven je tips wat je allemaal nodig hebt in de babykamer.

Een kamer omtoveren tot babykamer

Vaak slaapt de baby de eerste weken of soms een paar maanden bij de ouders op de slaapkamer. Er komt een moment dat je kleintje gaat verhuizen naar zijn of haar eigen slaapkamer. Daarom is het fijn om een eigen plekje te maken voor je baby. Voordat je aan de slag gaat, kijk goed welke vrije kamer geschikt is om te gebruiken als kinderkamer. Er zijn geen vaste afmetingen voor een babykamer. Houdt er in ieder geval rekening mee dat er ruimte moet zijn voor een wieg of ledikant, een commode, een kledingkast en eventueel een stoel waar je de baby kunt voeden. Het is ook belangrijk dat de kamer voldoende kan ventileren.

‘Lees ook: 15 x Kinderkamer muur inspiratie.

De babykamer inrichting, wat heb je allemaal nodig?

1# Babykamer meubels

Wat betreft de babykamer inrichting heb je sowieso een wiegje of ledikant nodig. Een commode waar je de baby kunt verschonen en aankleden. Bij een commode is het fijn als er genoeg opbergruimte is, bijvoorbeeld lades, waar je luiers en doekjes en andere benodigdheden kunt opbergen. Deze heb je dagelijks nodig, dus het is handig als je hier makkelijk en snel bij kan. Als er genoeg ruimte is in de babykamer kun je er een mooie kledingkast plaatsen. Ook kun je een commode met lades gebruiken om babykleertjes in op te bergen, scheelt ook weer een grote kast. Een comfortabele stoel of schommelstoel is niet een must, maar wel heel fijn om te gebruiken als je de baby moet voeden.

2# Decoratie babykamer

Het is fijn als een babykamer een rustige uitstraling heeft. Als je graag een verfkleur of een mooi behang op de muur wil, kies dan niet voor te felle kleuren of te drukke prints. Het is belangrijk dat de babykamer goede raambekleding heeft, denk aan mooie verduisterende (rol)gordijnen. Zo is de kamer ook tijdens slaapjes overdag goed donker. Kies voor beddengoed wat geschikt en veilig is voor baby’s, gebruik dus geen kussens of dekbedden. Voor op de commode heb je een aankleedkussen nodig. Boven de commode kun je ook nog een plankje ophangen, waar je wat spulletjes op kwijt kan.

Wil je de babykamer extra sfeer geven dan is een hemeltje boven het wiegje of het ledikant erg leuk om op te hangen. Een mooi vloerkleed geeft de babykamer een warme en knusse uitstraling. Bij bijvoorbeeld Flycarpets kinderkleden heb je vloerkleden die speciaal zijn ontworpen voor kinderen en ook geschikt zijn voor in de babykamer. Een nachtlampje in de babykamer is prettig voor als je ‘s nachts in het kamertje moet wezen en geen grote lamp aan wil doen. Het is leuk om in het kamertje van je baby een paar veilige en stimulerende speeltjes te hebben. Tijdens het verschonen of aankleden kan je kindje zich dan lekker bezighouden met een speeltje.

3# Veiligheid babykamer

Kijk tijdens het inrichten van de babykamer goed naar de veiligheid. Check alle babykamer meubels van te voren op loszittende, ontbrekende of beschadigde onderdelen. Zorg er voor dat er geen loszittende snoeren in de babykamer zijn waar je kindje bij kan. Let op dat de stopcontacten zijn voorzien van beschermers. Ook goed om te weten, de ideale temperatuur in de babykamer is tussen de 16 en 20 graden. Een babyfoon is ook aan te raden in de kinderkamer, zo kun je de baby in de gaten houden wanneer je in een andere kamer bent. Tegenwoordig kun je uit de meest geavanceerde babyfoons met camera’s kiezen.

Hopelijk hebben we je een beetje op weg geholpen. Veel plezier met inrichten en maak er iets moois van!

Van babykamer naar kinderkamer in 5 simpele stappen
Mooie Portugese tegels in je interieur

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter