Van inloopkast naar babykamer

27 maart 2014
Van inloopkast naar babykamer.

Toen ik zwanger bleek van Charlie waren we natuurlijk dolgelukkig. Maar tegelijkertijd vroeg ik me ook af: ‘Waar laten we dit kindje?’ Want er was geen kamer in huis meer vrij. En dus moest mijn inloopkast eraan geloven. Een klein kamertje van zo’n twee bij twee meter, maar hoeveel ruimte heeft een baby nodig? Na een beetje creatief omgaan met de ruimte is dit het eindresultaat. Ik vind het leuk om met jullie te delen, want ik ben er best een beetje trots op. En wie weet doen jullie er ook weer de nodige babykamer inspiratie door op!

Een kleine kamer omtoveren tot babykamer

De grootste uitdaging was eerlijk gezegd niet eens het inrichten van de babykamer. Moeilijker vond ik het om mijn kleding uit te zoeken en in de kledingkast van mijn vriend Niels te krijgen. Dat is met het invoeren van een zomer- en wintergarderobe uiteindelijk gelukt. En toen het kamertje eenmaal leeg was, kon het leuke werk beginnen. We hebben allereerst de muren spierwit geschilderd. Met lichte kleuren creëer je namelijk een ruimtelijk effect en lijkt de kamer groter. Kleur kun je aanbrengen met meubels en accessoires.

‘Lees ook: 6 Tips voor het inrichten van een kleine kinderkamer.’

De babykamer inrichten

Van inloopkast naar babykamer. Zo maak je van een kleine kamer een mooie babykamer!

Als eerste heb ik voor slechts €10,- een gammel dressoir op de kop getikt via Marktplaats. Ik hou ervan om zelf meubels op te knappen en het is ook nog eens de goedkoopste manier om aan een commode te komen. Ik heb de kieren in de kast gevuld met houtvulling en hem een lik grijze verf gegeven en nu ziet hij er weer fantastisch uit. Het vilten sterretje aan de sleutel is van de markt.

De commode gezellig maken

Van inloopkast naar babykamer. Zo richt je een kleine babykamer in.

Op het oude dressoir is precies voldoende ruimte voor een aankleedkussen, met hippe, gele hoes, een canvas commodemandje waarin ik de luiers stop en een grijze billendoekjes bewaardoos met sterren. Boven de commode heb ik twee open houten toonkastjes gehangen, waarvan ik de buitenkant in okergeel geschilderd heb. Er staan een aantal leuke retro speelgoedjes in, zoals een mechanische blikken robot en een gehaakte vliegtuig rammelaar, een retro tuimelaar en een houten hondje uit Italië. Naast de commode heb ik een kapstokje opgehangen voor kleding en een grote badcape. Ook hangt hieraan Charlie’s door mij gemaakte naambordje.

‘Lees ook: De mooiste babykamer accessoires voor de finishing touch.’

Het ledikant

Van inloopkast naar babykamer. Zo richt je een kleine babykamer in.

Het bedje van Charlie is het oude, houten ledikant van Finn. Ooit ook op de kop getikt via Marktplaats en opgeknapt met een lik verf. Daarin ligt een lekkere warme oud-donkergrijze stone-wash ledikant deken met een retro lakentje. Als accessoires heb ik gekozen voor een stoer robot kussentje en geen enkele baby kan natuurlijk zonder zijn eigen Sophie de giraf.

Muurdecoratie voor een kleine babykamer

‘Lees ook: Babykamer ideeën – 14 x inspiratie en fijne shop tips.’

De muur waar je meteen tegenaan kijkt als je de kamer binnenloopt, heb ik zo simpel mogelijk gehouden voor het ruimtelijk effect. Alleen een zelf gemaakte vlaggenlijn versiert de muur. En de lichtknop heb ik opgeleukt. Aan het plafond ten slotte hangt een stoere, canvas tipi hanglamp. Ik ben er super blij mee en ook Charlie lijkt in deze babykamer helemaal in zijn element. Voorlopig ruimte genoeg voor mijn kleine, lieve mannetje.

*In dit artikel maken wij gebruik van affiliate links. Wanneer jij iets koopt via onze website, krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. Dit kost jou niets extra, maar helpt ons om Lady Lemonade te onderhouden.

Designer baby
Design kinderstoel

Dit vind je misschien ook leuk

5 Reacties

 • Reply Miranda 29 maart 2014 at 9:38 pm

  Ziet er super leuk uit!

 • Reply Petra Groot 1 april 2014 at 1:24 pm

  Hai Annemieke (en Cynthia)

  Altijd even een relaxmomentje om op jullie site te kijken.
  Heel veel leuke ideeën en inspiratie opdoen!!
  (Annemieke gefeliciteerd met je zoontje en veel blauw babygeluk! Ben zelf 23 feb. bevallen van een zoontje Daan)

  Groetjes Petra

  • Reply Annemieke 2 april 2014 at 11:22 am

   Hoi Petra,

   Bedankt voor je felicitaties. En wat ontzettend leuk om te horen dat je zo van onze site geniet! We hopen je ook in de toekomst nog veel ideeën en inspiratie te geven voor jouw zoontje Daan.

   Groetjes Annemieke

 • Reply Stefanie 31 juli 2014 at 10:17 am

  Leuk kamertje! Waar heb je het kleed met de ster gekocht? Bij ons ook een klein mannetje op komst en druk met de babykamer. Het wordt ook grijs met gele accenten. 🙂

  • Reply Annemieke 3 augustus 2014 at 9:59 pm

   Hoi Stefanie! Bedankt! Bij deze een link naar het kleedje met ster. Hij is geweven uit pvc en polyester, waardoor hij goed op de grond blijft liggen en je er niet over uit kunt glijden. Heel handig als je zoontje straks kan lopen. Nog een goeie zwangerschap en veel plezier met het inrichten van de babykamer!

   Annemieke

  Laat een reactie achter