Binnenkijken bij Finn

8 december 2015

Vorige week beloofde ik jullie een inkijkje te geven in de nieuwe stoere jongenskamer van mijn oudste zoon Finn. Het afgelopen jaar stond voor ons in het teken van een grandioze verbouwing en verhuizing. Aan het begin van het jaar kregen we de sleutel van ons jaren ’30 huis. We waren verliefd geworden op de authentieke details; het dromerige glas in lood in de ramen van de erker en van de hal, de granito vloeren en de prachtige deuren. Maar ook de rest van het huis was – zacht gezegd – nogal gedateerd. Oude stopcontacten, loden drinkwaterleidingen en de heetwatervoorziening in de badkamer bestond uit een fluitketel op een elektrisch kookplaatje. Dus alles werd gestript, alleen de muren bleven overeind. Heel wat grijze haren, slapeloze nachten, woordenwisselingen met de aannemer en uitgestelde deadlines verder hebben we nu dan eindelijk ons droomhuis. Alle ellende van het afgelopen jaar maakt plaats voor genieten. Van samen een kopje thee drinken op de bank bij een knetterend open haard vuurtje, etentjes met vrienden, van Sinterklaas vieren met de familie en straks Kerst en Oud en Nieuw. Ook de jongens hebben hun draai helemaal gevonden. Finn vindt zijn nieuwe kamer te gek en wil hem nog steeds aan iedereen laten zien, ook al heeft hij dat al tien keer gedaan. Gelukkig maar, want op hem had onze verhuizing de grootste impact. Hij houdt niet van verandering en wilde absoluut niet weg uit ons oude huis. Ik heb dan ook extra mijn best gedaan om van zijn kinderkamer een veilig nestje te maken en hem bij alles betrokken. Samen zijn we trots op het eindresultaat. Kijk je met ons mee?

babykamer, kinderkamer, tips, ideeën, accessoires, jongen, meisje, inspiratie, inrichten, interieur, behang, verf, kistjes, kratjes, hout, sloophout, steigerhout, bed, ledikant, dekbedovertrek, speelgoedkist, schommelstoel, poster, muur, kledingkast, locDe basis van Finn zijn kamer is de houten eiken vloer die door ons hele huis ligt. De vloer is bewerkt met een lintzaag, waardoor hij wat grover en stoerder is en ook een stuk minder gevoelig voor beschadigingen. Een kras van een loopfiets van de jongens zie je er bijvoorbeeld niet op. Erg praktisch! De muur hebben we behangen met het mintkleurige behang ‘harlequin’ van Ferm Living. Dat is één van mijn lievelingsmerken. Het dekbedovertrek met robots en het gitaar kussen zijn van hetzelfde label. De rotan schommelstoel heb ik geshopt bij de flagship store van Yaya in Amstelveen. De speelgoed mand ernaast zit vol met verkleedkleding en is van Rice. Het nachtkastje van Finn is een oud wijnkratje waarop een dinosaurus nachtlampje staat.

babykamer, kinderkamer, tips, ideeën, accessoires, jongen, meisje, inspiratie, inrichten, interieur, behang, verf, kistjes, kratjes, hout, sloophout, steigerhout, bed, ledikant, dekbedovertrek, speelgoedkist, schommelstoel, poster, muur, kledingkast, loc Aan de muur hangen ook vintage fruitkistjes. Ik vind dat ze de kamer een wat stoerdere look geven en ze zijn ideaal om mooie spulletjes in op te ruimen en in tentoon te stellen. De inhoud wisselt continu en daarom is deze muur net een levend schilderij.

babykamer, kinderkamer, tips, ideeën, accessoires, jongen, meisje, inspiratie, inrichten, interieur, behang, verf, kistjes, kratjes, hout, sloophout, steigerhout, bed, ledikant, dekbedovertrek, speelgoedkist, schommelstoel, poster, muur, kledingkast, loc De kledingkast van Finn komt uit de vt wonen collectie en was oorspronkelijk wit. Ik heb hem grijs geverfd, omdat hij anders wel erg weg zou vallen tegen de muur. De lockerkast heeft ook andere, stoerdere greepjes gekregen. Op de kast staat een metalen opbergbak van Kidsdepot. En daarnaast ligt een pluche dierenkop van Bibib, omdat we nog niet zo goed weten waar we die op moeten hangen. Het bureautje en de stoel zijn van Othentic en heb ik gekocht bij de fair trade winkel Waar. Op het bureautje pronken twee metalen opbergbakjes van Done by Deer. En boven het bureau hangt een stoere schoolplaat met dino’s erop van Kinderkamer in Stijl.

babykamer, kinderkamer, tips, ideeën, accessoires, jongen, meisje, inspiratie, inrichten, interieur, behang, verf, kistjes, kratjes, hout, sloophout, steigerhout, bed, ledikant, dekbedovertrek, speelgoedkist, schommelstoel, poster, muur, kledingkast, locAan het plafond hangt de dromerige Bau lamp van Nordmann Copenhagen. Die hebben Finn en ik samen in elkaar gezet! De poster met het aapje aan de muur is van Walnut en Walrus.

babykamer, kinderkamer, tips, ideeën, accessoires, jongen, meisje, inspiratie, inrichten, interieur, behang, verf, kistjes, kratjes, hout, sloophout, steigerhout, bed, ledikant, dekbedovertrek, speelgoedkist, schommelstoel, poster, muur, kledingkast, locIk vind het heel leuk om ook zelf dingen te maken voor in de kinderkamer. Zo heb ik de vliegtuig slinger die aan de houten fruitkistjes hangt zelf gemaakt. De werkomschrijving heb ik al eens op Lady Lemonade geplaatst. Op de grond ligt een vloerkleed van Leen Bakker. Ik twijfel er zelf nog een beetje over of ik dit wel leuk vind, omdat de mintkleurige ruit zo wel erg vaak terug komt. Maar voorlopig blijft hij liggen! Het vintage houten klepbankje heeft vroeger in mijn eigen kinderkamer gestaan. Het auto kussen erop is van Studio Ditte.

babykamer, kinderkamer, tips, ideeën, accessoires, jongen, meisje, inspiratie, inrichten, interieur, behang, verf, kistjes, kratjes, hout, sloophout, steigerhout, bed, ledikant, dekbedovertrek, speelgoedkist, schommelstoel, poster, muur, kledingkast, locDe HappyCat zitzak van Roommate is Finn zijn favoriete plekje om lekker in te hangen met een boekje of om lekker op te stunten. Op de achtergrond hangt aan de balkondeur nog een door mij zelf gemaakt naambordje. Vinden jullie het mooi geworden?

Oproep!

Omdat Cynthia en ik hebben gemerkt dat wij niet de enige zijn met een passie voor interieur, maar dat jullie hier ook blij van worden, starten we in het nieuwe jaar met een nieuwe rubriek: ‘De kinderkamer van …’ Hierin zetten we een babykamer of kinderkamer in de spotlights. Zo hopen we jullie nog meer inspiratie te geven voor in je eigen huis. Heeft jouw kind een kamer die gezien mag worden? En vind je het leuk om die met onze lezers te delen? Stuur dan een mail met wat foto’s naar [email protected]. Wie weet staat jouw kinderkamer dan in het nieuwe jaar op Lady Lemonade te shinen!

Binnenkijken bij Charlie
DIY: Deurstopper kinderkamer

Dit vind je misschien ook leuk

5 Reacties

 • Reply Mirella 8 december 2015 at 9:49 am

  Super leuke kamer! Hier en daar wat spulletjes die wij ook in de boys rooms hebben 😉 Inspirerende rubriek, tnx

 • Reply Petra 9 december 2015 at 11:58 am

  Wauw wat een te gekke en hippe jongenskamer!
  Hele fijne Kerst en O&N in jullie mooie nieuwe huis
  (ps ben nog steeds een foto verschuldigd… oeps)

 • Reply Annemieke 14 december 2015 at 9:36 am

  Haha, dank je Petra! Jij ook hele fijne feestdagen!

 • Reply anke verbeek 17 december 2015 at 2:52 pm

  Ja leuke rubriek kinderkamers! Ik kijk er naar uit… inspiratie op doen voor ons meisje.
  Voor onze kay heb ik al een jongenspeuterkamer gemaakt. Ik zal eens een mail sturen misschien vinden jullie het wat.

 • Laat een reactie achter