De babykamer trends 2018 – Van naturel, exotisch tot unicorn glow

2 januari 2018
De babykamer trends 2018: Verwacht je dit jaar een kindje of heb je zin om een frisse wind door de kinderkamer te laten waaien? Dit zijn de babykamer trends 2018. Voor jongens, meisjes en ook unisex babykamers.

Is er een baby op komst? Of heb je zin om een frisse wind door de kinderkamer te laten waaien? Laat je dan inspireren door dé babykamer trends 2018. Van natuurlijk tot vrolijk gekleurd en met shiny metallics; aan iedere smaak is gedacht!

Babykamer trends 2018

1. De exotische babykamer

We trappen de babykamer trends 2018 af met een gewaagde eerste trend. De botanische tekeningen, cactus-, ananas- en flamingoprints maken plaats voor een nóg exotischer interieur. Hoe meer kleur in de babykamer, hoe beter! In de vorm van vrolijke franjes, een prachtig statement behang, kleurige vloerkleden en feestelijke materialen. Wie durft?

‘Lees ook: Babykamer inrichten? Zo doe je dat!

De babykamer trends 2018: Verwacht je dit jaar een kindje of heb je zin om een frisse wind door de kinderkamer te laten waaien? Dit zijn de babykamer trends 2018. Voor jongens, meisjes en ook unisex babykamers.

2. Natuurlijke kinderkamer

Ook als je liever voor een minder uitbundige babykamer gaat, is de natuur een goede inspiratiebron. In de babykamer van 2018 zien we namelijk veel natuurlijke materialen terug. Veel hout, maar ook textielen met rijke structuur. Zoals grof gebreide plaids, geknoopte macramé hangers en haakwerk. Ze geven de babykamer een warme sfeer.

De babykamer trends 2018: Verwacht je dit jaar een kindje of heb je zin om een frisse wind door de kinderkamer te laten waaien? Dit zijn de babykamer trends 2018. Voor jongens, meisjes en ook unisex babykamers.Afbeelding: Petit & Small en @Huisengrietje.

3. Holographic en metallic

Je ziet het al in fashion- en beautyland, maar de holographic-trend verplaatst zich ook steeds meer naar de interieurwereld. En nu moet je er niet meteen de complete kinderkamer mee aankleden. Maar elke ruimte mag wel een spark gebruiken en je kunt het ook subtiel aanpakken. Denk aan meubels of accessoires met een unicorn glow, veel glitter en futuristische prints. Of wat dacht je van een mooi plaid met een subtiel glitterdraad erin geweven?

De babykamer trends 2018: Verwacht je dit jaar een kindje of heb je zin om een frisse wind door de kinderkamer te laten waaien? Dit zijn de babykamer trends 2018. Voor jongens, meisjes en ook unisex babykamers.Afbeelding: Glitter Guide. De eenhoorn mobiel is te koop via Etsy.

4. Boho babykamer

Een vleugje Ibiza in de babykamer. De bohemian trend maakt zijn comeback in de babykamer. Maar wél met een modern randje. Aan de ene kant rustig en fris, aan de andere kant rustiek en extravagant. Gevlochten manden, haakwerk, Marokkaanse kleden, schapenvachtjes en bijzondere lijsten aan de muur. We love it!

‘Lees ook: Babymerken die je niet mag missen.

De babykamer trends 2018: Verwacht je dit jaar een kindje of heb je zin om een frisse wind door de kinderkamer te laten waaien? Dit zijn de babykamer trends 2018. Voor jongens, meisjes en ook unisex babykamers.Afbeelding: Live Loud Girl.

5. Colorblocking

De monochrome trend en de grijze kleuren van de afgelopen jaren zien we in 2018 definitief niet meer terug. Het is kleur, kleur, kleur wat de klok slaat! En wie lef heeft, saust daar niet de hele muur mee vol, maar gaat voor colorblocking. Je kunt dat heel veilig doen door de onderkant van de muur een kleurtje te geven en de bovenkant wit te laten. Maar wat dit jaar pas echt hip is, is de muur in geometrische vakken verdelen en die in verschillende kleuren te verven. Neem wit als basis en knal met vrolijke kleuren als roze, blauw, okergeel, oranje en appeltjesgroen. Go Rainbow!

De babykamer trends 2018: Verwacht je dit jaar een kindje of heb je zin om een frisse wind door de kinderkamer te laten waaien? Dit zijn de babykamer trends 2018. Voor jongens, meisjes en ook unisex babykamers.Afbeelding: Olli Ella.

6. Warme kleuren die vloeiend in elkaar overlopen

En voor wie de nieuwe colorblocking trend iets te gewaagd is, laat de kleuren subtieler in elkaar overlopen. Door de kamer wit te houden en aan te kleden met vrolijke accessoires bijvoorbeeld. Of door één kleur als basis te nemen en met een paar matchende tinten af te stylen. Zachte neutrale pasteltinten als zeegroen, beige, zachtroze, babyblauw en peach mogen nog steeds. Zo ontstaat toch een rustig kleurenpalet in de babykamer.

De babykamer trends 2018: Verwacht je dit jaar een kindje of heb je zin om een frisse wind door de kinderkamer te laten waaien? Dit zijn de babykamer trends 2018. Voor jongens, meisjes en ook unisex babykamers.Afbeelding: Oh.eight.oh.nine.

7. Meegroei meubels

We sluiten de babykamer trends 2018 af met de meegroei meubels. Steeds meer ouders kiezen voor duurzaam en dus ook voor meubels die langer meegaan. Ledikantjes die je kunt verbouwen tot bed, commodes die later dienst doen als speelgoedkast… Een baby is niet heel lang een baby, dus het is praktisch als de meubels in hetzelfde tempo mee kunnen groeien. En het scheelt nog geld ook.

‘Lees ook: De leukste babykamers voor een meisje.’

De babykamer trends 2018: Verwacht je dit jaar een kindje of heb je zin om een frisse wind door de kinderkamer te laten waaien? Dit zijn de babykamer trends 2018. Voor jongens, meisjes en ook unisex babykamers.

Pracht lied voor iedereen die een ongeboren kindje heeft verloren
IKEA keukentje pimpen met toffe stickers

Dit vind je misschien ook leuk

2 Reacties

 • Reply Pauline 25 maart 2018 at 8:29 pm

  Hi Annemieke
  Leuke blog!
  Kan je mij vertellen waar het behang van is op de 1e afbeelding ( botanische print?
  Veel dank alvast.

  Mvg

  Pauline

 • Reply Rianne 17 mei 2018 at 8:00 am

  Behang is van annet weelink, jungle. .. !

 • Laat een reactie achter