5 modeklassiekers voor kids – Heb jij ze in de kast?

12 december 2016
kledingkast, baby, kind, modeklassiekers, basis, outfits, garderobe, meisje, jongen, icons, fashion, kinderkleding, babykleding, kledingkast, kast, spijkerjack, spijkerjas, bretonse streep, streep, matrozenpak, vest, vestje, gebreid, wol, sneakers, gympen, schoenen, ballerina, mary jane

Wat het zwarte jurkje voor ons is, zijn deze 5 modeklassiekers voor kids. Van die items die altijd weer opduiken in het modebeeld en die niet mogen ontbreken in de garderobe van je kind. Omdat ze overal bij passen, super goed te mixen & matchen zijn en nooit uit de mode raken. Welke hangen er in de kast van jouw kids?

De Bretonse streep

kledingkast, baby, kind, modeklassiekers, basis, outfits, garderobe, meisje, jongen, icons, fashion, kinderkleding, babykleding, kledingkast, kast, spijkerjack, spijkerjas, bretonse streep, streep, matrozenpak, vest, vestje, gebreid, wol, sneakers, gympen, schoenen, ballerina, mary janeHet matrozenpakje was één van de eerste echte outfits speciaal voor kinderen. Tot in de 19e eeuw werden kinderen voornamelijk als kleine volwassenen gekleed. De omslag kwam toen men zich realiseerde dat kinderen eigenlijk meer bewegingsvrijheid nodig hadden. En het matrozenpakje werd ontworpen. In eerste instantie vooral voor jongens maar later ook als jurkje voor meisjes, soms met roze strepen. Het matrozenpakje werd een echte rage dankzij verschillende prinsjes en prinsesjes die het kledingstuk regelmatig droegen. Net zoals nu de outfits van Prince George van Engeland ook altijd razend populair zijn. Het klassieke matrozenpakje is inmiddels achterhaald, maar de Bretonse streep doet het nog altijd erg goed. Een shirt, jurkje of sweater met blauwe en witte strepen gecombineerd met wit of denim staat altijd fris.

Het spijkerjasje

kledingkast, baby, kind, modeklassiekers, basis, outfits, garderobe, meisje, jongen, icons, fashion, kinderkleding, babykleding, kledingkast, kast, spijkerjack, spijkerjas, bretonse streep, streep, matrozenpak, vest, vestje, gebreid, wol, sneakers, gympen, schoenen, ballerina, mary janeBij de Bretonse streep past de volgende modeklassieker perfect; het spijkerjack. Voor peuters en kleuters staat een spijkerjasje lekker eigenwijs en het kan eigenlijk met alles worden gecombineerd. Voor meisjes op een jurkje of op een rokje met een maillootje in een toffe kleur. Voor jongens lekker denim op denim, met een stoere jeans eronder.

Sneakers

Elk kind heeft een paar sneakers of gympen nodig om lekker buiten te kunnen ravotten. Mijn jongens worden daar ook veel gelukkiger van dan van een paar nette schoenen. Kindersneakers zijn er in alle kleuren, met prints, glitters en zelfs met pony haar. Volgens website Kortingbox heeft Converse de leukste sneakers voor kids. Er zijn zowel hoge als lage modellen verkrijgbaar van dit merk.

Ballerina’s of Mary Janes

Een ballerina schoentje staat bij alle meisjes-outfits en is natuurlijk perfect in de o zo geliefde kleur roze. In het Engels noemen ze dit platte schoentje met een bandje en een gespje een Mary Jane. Een klassieker onder de meisjesschoenen. Maar in de jaren ’40 en ’50 kregen jongens de stappers ook gewoon aan. Het is ook een lekker praktisch schoentje, dat je kind bovendien makkelijk zelf aan kan doen. ‘Zelluf doen!’

kledingkast, baby, kind, modeklassiekers, basis, outfits, garderobe, meisje, jongen, icons, fashion, kinderkleding, babykleding, kledingkast, kast, spijkerjack, spijkerjas, bretonse streep, streep, matrozenpak, vest, vestje, gebreid, wol, sneakers, gympen, schoenen, ballerina, mary jane

Het vestje

Vestjes heb je ook nooit teveel. Praktisch om even over een shirt aan te doen. En hij kan snel weer uit als het te warm wordt. Zo’n extra laagje geeft een outfit bovendien een rijker gevoel. Ze zijn er heel basic of wat meer opgetuigd met toffe patches, knopen of borduursels. Ook zie je voor meiden nu veel van die fluffy modelletjes en voor de jongens van die baseball sweaters. Maar voor baby’s blijft mijn grootste favoriet toch wel het zelf gebreide vestje van oma.

Afbeeldingen: Shutterstock.

Sneak peek B.Nosy Pre Spring collectie 2017
Waar is 't feestje? Bij Molo - Interview met de designers

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter