Mijn favoriete babynamen voor een jongen en een meisje

18 oktober 2017
Favoriete babynamen

Soms weet je het meteen en soms is de jacht op de perfecte babynaam al een bevalling op zich. Het is één van de belangrijkste dingen op je lijstje waar je gelukkig 9 maanden de tijd voor hebt. Persoonlijk vind ik het heel leuk om te zien hoe anders bij iedereen dit proces verloopt. Om mij heen heb ik alle scenario’s wel gezien! Bevriende stelletjes die totaal niet op één lijn zaten met babynamen en tot een week voor de bevalling nog niet tot een besluit waren gekomen. Paniek in de tent! Andere wisten al de naam voor een jongen of een meisje voordat ze überhaupt zwanger waren. Zo kan het ook!

Bij ons ging de babynamen zoektocht gelukkig redelijk soepel en zaten Jeroen en ik vrij snel op één lijn. Ergens een keer op straat hoorde ik de naam Doris voor een meisje en eigenlijk was ik meteen op slag verliefd. Ik stelde me zo’n klein lief pittig grietje voor ogen als ik aan deze naam dacht. Inmiddels weten jullie dat ik mama ben van twee meiden en geen van tweeën heet Doris. Watskeburt? Tijdens mijn eerste zwangerschap had ik dus nog steeds Doris in mijn hoofd. En ik kan het niet exact verklaren, maar de baby die in mijn buik groeide was gewoon geen Doris meisje. Noem het maar het diepe onbewuste gevoel geen idee, maar het klopte niet. Toen de naam Reva op mijn pad kwam was ik verkocht en wist ik het meteen.

‘Lees ook: Op babynamen jacht? Zo heb ik het gedaan!

In het begin toen ik nog geen idee had of ik zwanger was van een jongen of van een meisje had ik alleen maar meisjesnamen op mijn lijstje staan. De jongensnamen lijst kwam niet echt lekker van de grond. Inmiddels hoef ik mijn hersenen niet meer te kraken over de perfecte naam voor een kleintje. Daarom vind ik het nu juist des te leuker om te kijken welke jongens en meisjes babynamen ik nu op mijn lijstje zou zetten. Voor de duidelijkheid, ik ben NIET zwanger! Het grappige is dat ik er voor de jongens nu best goed uit zou komen.

Ik deel vandaag mijn 10 favoriete babynamen voor zowel een meisje als een jongen. Mijn smaak qua namen is volgens mij niet echt in een hokje te plaatsen. Ik denk alleen wel dat het misschien iets aparter is dan wat misschien de meeste zouden kiezen. Wellicht geef ik jou nog wat inspiratie.

‘Lees ook: 10x de leukste geboorte versiering voor newborn jongens en meisjes.

 

Favoriete babynamen voor een meisje

 1. Doris
 2. Lotus
 3. Vicky
 4. Eden
 5. Elodie
 6. Kate
 7. Chloe
 8. Milou
 9. Fenna
 10. Phileine

Favoriete babynamen voor een jongen

 1. Louis
 2. Joshua
 3. Morris
 4. Scott
 5. Riff
 6. Xavier
 7. Ravi
 8. Ivar
 9. Fedde
 10. Jurre

Is of was de ultieme babynaam vinden voor jou een lastig klusje of wist je het al meteen?

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

16 Alternatieven voor beschuit met muisjes
Handige fotoalbum apps voor op je telefoon

Dit vind je misschien ook leuk

3 Reacties

 • Reply Tineke 18 oktober 2017 at 8:56 am

  Wat leuk dat Fedde er ook tussen staat. Ik ben nu zwanger van de tweede en ben af en toe al wat inspiratie aan het opdoen. Jurre vind ik ook erg leuk, helaas heeft mijn vriend een familielid die zo heet.
  Liefs

  • Reply Cynthia 18 oktober 2017 at 9:45 am

   Lastig hé als iemand uit je directe omgeving al de naam heeft die je zelf heel leuk vindt. Succes nog met het vinden van jullie naam. 🙂

 • Reply Margaret 18 oktober 2017 at 11:30 am

  Grappig dat meer rouwen voelen dat een bepaalde naam niet bij de baby in jouw buik past. Tijdens mijn eerste zwangerschap bedachten wij jongens- en meisjesnamen. Het werd een jongetje. Bij de tweede zwangerschap voelde ik dat mijn favoriete meisjesnamen niet goed pasten bij ons nieuwe kindje. Ik viel voor een andere naam en die blijkt echt beter te passen bij onze dochter. Deze naam past goed bij haar karakter.

 • Laat een reactie achter