Op babynamen jacht? Zo heb ik het gedaan!

8 februari 2017
babynamen; babynaam; jongen; meisje'; zwanger; inspiratie'; korte naam; originele naam; svb; app

En we noemen onze baby tadadaaaaaaa………….! Na negen maanden mag je dan eindelijk DE NAAM van je baby van de daken uitschreeuwen. Geweldig vond ik het, maar ook zo onwerkelijk vooral bij de eerste. In het begin kon ik alleen maar Reva, Reva, jij heet Reva achter elkaar zeggen, alsof ik een platenspeler was die bleef hangen. Het is toch best een pittig klusje om samen de perfecte naam te kiezen?! This is the moment! Je kunt het maar één keer doen, dus een grondig babynamen onderzoek kan geen kwaad.

Ontelbare lijstjes

Zwanger van de eerste ging ik meteen fanatiek aan de slag. Alle online namenlijstjes – top 10 korte namen, top 10 stoere namen, top 20 Scandinavische namen etc – heb ik denk ik wel voorbij zien komen en dat zijn er veel kan ik je vertellen. Voor het gemak had ik voor mezelf ook nog een babynamen boek gekocht, mocht ik toch nog iets over het hoofd zien. En als Jeroen einde van de dag thuiskwam bekogelde ik hem meteen met alle nieuwe namen die ik weer had ontdekt. Totdat er een moment kwam dat ik helemaal kierewiet werd en mijn trage zwangere hersenen de hoeveelheid opties niet meer konden verwerken. Dus koos ik er eventjes voor om het hele babynamen spektakel los te laten.

‘Lees ook: 6 Te gekke ontwerpers van geboortekaartjes.’

Let it go

En zoals het altijd gaat als je iets wat minder aandacht geeft, dan komt het juist vanzelf. Op een ochtend las ik ergens online iets over de zanger Alain Clark. Niet dat ik nu zo enorm geïnteresseerd was in het leven van Alain, maar mijn oog viel op de naam van zijn vriendin, Reva. Opeens was daar vuurwerk, bliksemflitsen, het liefde op het eerste gezicht gevoel! Nee, grapje! Ik dacht wel ‘dit is echt een hele leuke naam’. Jeroen was ook meteen verkocht. Voor ons klopte de naam helemaal, geen idee waarom het was gewoon een gevoel en een match. Bij Lucy ging het eigenlijk net zo spontaan, ik kwam deze naam overal tegen. In een film, op een kaart, in een tijdschrift totdat ik dacht ‘deze naam gaat het worden’. Natuurlijk wel in overleg met papa.

Favorieten

Tijdens mijn zwangerschappen heb ik me op een gegeven moment beperkt tot alleen de babynamen lijst van de Sociale Verzekeringsbank. Allereerst is het een volledige namenlijst, daarnaast kun je precies zien hoe populair een naam is en kun je ook nog selecteren op korte of lange namen.

Op babybytes kun je ook heel veel babynamen inspiratie op doen. Deze site gebruikte ik vooral om de betekenis van een naam op te zoeken.

De Babynamen app – heb ik zelf niet gebruikt – lijkt mij trouwens ook een fijne manier om op jacht te gaan naar een mooie naam. Deze kun je gratis downloaden uit de App store. Je kunt met de app heel makkelijk een favorieten namenlijstje aanmaken.

‘Lees ook: 19 Babybedjes om bij weg te zwijmelen.

Mijn belangrijkste tip is eigenlijk heel simpel. Hou vooral je oren en ogen open als je bijvoorbeeld televisie kijkt, op straat loopt, in de trein zit of als je een tijdschrift of een boek leest.

Hoe gaat of ging jouw zoektocht naar de perfecte babynaam?

Uitgelichte foto: Shutterstock

Lady Lemonade - What's On Our Mind #1
Koeka boxkleed in the spotlight!

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter