6 x Suikervrije bakrecepten

22 januari 2020

‘Mama, zullen we ergens lekker een koffietje gaan drinken en een worteltaartje eten?’, vroeg Reva weer afgelopen weekend. Als je midden in de stad woont met op iedere hoek van de straat een heerlijk koffietentje is het lastig om ‘nee’ te zeggen. Tja, dan ben ik de beroerdste niet en laat ik me gewoon weer verleiden. Natuurlijk is het niet altijd feest en kunnen we het thuis ook net zo gezellig maken. Zodra het even kan duiken we samen de keuken in en maken we samen een heerlijke cake of een paar muffins om van te smullen. Toch probeer ik dit altijd wel zo healthy mogelijk te maken zonder al te veel suiker te gebruiken. Daarom deel ik vandaag een paar suikervrije recepten die waanzinnig lekker zijn. Dus doe je schort om en ga saampjes aan de slag!

Suikervrije recepten

1. Sui­ker­vrije ap­pel­taart

6 Kidsproof suikervrije recepten die om te smullen zijn

Hier in huis hebben we eigenlijk allemaal dezelfde favoriete taart, namelijk appeltaart. Alle vier worden wij hier altijd zó gelukkig van. In dit rijtje hoort dus ook absoluut een suikervrije appeltaart thuis. Dit sui­ker­vrije ap­pel­taart met ha­ver­mout en cran­ber­ry’s recept komt uit de Allerhande en is ontzettend lekker.

2. Yoghurtcake met blauwe bessen

6 Kidsproof suikervrije recepten die om te smullen zijn

Dit recept staat nog op mijn lijstje en ik kan niet wachten om het te maken. De combi yoghurt en blauwe bessen lijkt me zo lekker fris. De bereiding is super makkelijk en heb je nog cake over dan vries je het in. Zo heb je altijd een lekker tussendoortje in huis. De dames van Chicks Love Food kunnen je precies vertellen hoe je de cake moet maken.

‘Lees ook: 19 x Traktatie inspiratie voor op school of op de crèche.’

3. Suikervrije kokosballen


Met een paar ingrediënten kun je deze lekkere kokosballen zonder toegevoegde suiker van Focus on Foodies in een handomdraai maken. De banaan zorgt voor de lekker zoete smaak dus gegarandeerd succes.

4. Perenmuffins met pecannoten

6 Kidsproof suikervrije recepten die om te smullen zijn


Amandelmeel heb ik altijd in huis, je kunt hier namelijk eindeloos lekkere baksels mee maken. Zo ook deze perenmuffins. Reva en Lucy zijn enorme peren freaks, dus dit recept scoort punten. En deze muffins zijn warm natuurlijk helemaal een cadeautje om op te eten. Wil je variëren dan kun je ook de peren vervangen voor bijvoorbeeld bananen. Het recept staat op Voedzaamensnel.nl.

5. Appelkoeken van havermout

6 Kidsproof suikervrije recepten die om te smullen zijn

Als ik deze appelkoekjes van Uit Paulines Keuken maak, zijn ze binnen no-time op. De ingrediënten zoals havermout, appels en kaneel heb ik zelf eigenlijk altijd wel in huis, dus deze gezonde koekjes bakken we regelmatig.

‘Lees ook: Gezonde snacks voor kinderen? Bij deze kidsproof merken moet je zijn!’

6. Bananenbrood met noten

Heerlijk bananenbrood recept!

Het bananenbrood met noten recept van Laura’s Bakery moet je absoluut op je favoriete lijstje van suikervrije recepten zetten. Deze is zó lekker! Je kunt de pure chocolade die in het recept genoemd wordt ook prima achterwege laten. It’s up to you! 

Wij zijn natuurlijk altijd op zoek naar nog meer verrukkelijke suikervrije recepten. Heb jij er nog eentje die we echt niet mogen missen? Deel je recept met ons, daar worden wij héél blij van!

Uitgelichte afbeelding: Meisjes aan het bakken – Standret voor Shutterstock

Creatief kinderfeestje? Dit zijn leuke ideeën om te knutselen!
Tips en leuke activiteiten voor een slaapfeestje

Dit vind je misschien ook leuk

2 Reacties

  • Reply Linda 7 april 2022 at 11:25 am

    Fijn hoor, zonder suiker. Nu nog zonder eieren en boter, oftewel vegan!! En om alles zoet te maken met bananen wordt ook afgezaagd, dus graag een alternatief.)

    Groetjes,
    Linda

  • Reply Carmen 2 mei 2022 at 11:58 am

    Jammer dat het artikel suggereert suikervrij te zijn terwijl er volle bak honing wordt gebruikt in de recepten…

  • Laat een reactie achter