Een feestelijke BBQ organiseren? Dit zijn 5 handige tips!

1 juli 2020
Een feestelijke bbq organiseren? Dit zijEen feestelijke bbq organiseren? Dit zijn 5 handige tips!n 5 handige tips!

Het BBQ seizoen is van start gegaan! Lange zwoele zomeravonden met heerlijk eten en goed gezelschap, dat is toch op en top genieten?! Natuurlijk kun je het heel simpel houden als je gaat bbq’en, maar soms is het wel leuk om er extra een feestje van te maken. Wil je een feestelijke BBQ organiseren? Wij helpen je alvast een handje op weg met deze 5 handige tips!

BBQ organiseren 5 tips

1# Locatie

Niet geheel onbelangrijk, maar op welke locatie wordt het BBQ feestje gehouden? Dit is natuurlijk afhankelijk van hoeveel mensen je wilt uitnodigen en hoe groot de tuin is. En hoeveel kinderen zijn er aanwezig? Heb je zelf te weinig ruimte, organiseer dan een BBQ in een park vlakbij je in de buurt. Soms is het ook mogelijk om het voor je deur te doen op straat. In Nederland weet je het nooit met het weer. Zorg in ieder geval dat je een plan B hebt, zodra het met bakken uit de lucht komt. Plaats een partytent in de tuin of in het park en duim ondertussen heel hard dat het hopelijk droog blijft. Kijk van te voren goed of je genoeg zitplekken hebt – in de tuin of in het park -, zodat eventueel de gasten zelf nog een stoeltje mee kunnen nemen. Heb je een grotere groep mensen dan kun je ook prima staand eten, toch is het wel altijd fijn als je ook lekker kunt zitten. Vanaf een mooie loungebank, een relaxte verstelbare tuinstoel of vanaf een kleedje in het gras, vaak zit je dan toch wel even iets ontspannener te eten. Je kunt natuurlijk ook altijd nog een paar statafels neerzetten, deze kun je voor niet al te veel geld huren.

‘Lees ook: 5 x Kidsproof zomerdrankjes.

2# Aankleding

Bij een feestelijke BBQ hoort natuurlijk wel de nodige aankleding. Hang kleurrijke ballonnen in de boom, zet een paar kleine vaasjes met bloemen op tafel neer. Hang een lichtsnoer of een paar vrolijke lampionnen op en het ziet er meteen super gezellig uit! Wil je het extra feestelijk maken, bedenk dan een leuk thema voor deze avond! Denk aan een tropische party, laat iedereen zwemkleding meenemen, zet een opblaasbaar zwembad en de strandstoelen neer. Gooi een paar lounge kussens op de grond, trek ergens een opblaasbare palmboom vandaan en het voelt alsof je in de Caraïben zit.

3# Uitnodiging

Je kunt het nog feestelijker maken door een uitnodiging naar iedereen te versturen voor het BBQ feestje! Hier kun je alle informatie op kwijt, zoals locatie en tijd en of de gasten nog iets mee moeten nemen. Ook kun je vragen of er iemand is die nog last heeft van allergieën, vegetarisch is of alleen vis eet. Dan kun je hier in ieder geval met de inkoop rekening mee houden. En als als er nog een thema aan het feestje hangt dan is dit het moment om het te vertellen. Kijk eens hier voor inspiratie als je op zoek bent naar vrolijke uitnodigingen voor een feestelijke summer party!

4# Food & Drinks

Het belangrijkste gedeelte bij een BBQ organiseren is natuurlijk het eten! 😉 Vaak hebben we tijdens een avondje BBQ’en veel te veel eten, dus probeer het van te voren goed in te schatten wat je allemaal nodig hebt. Voor je het weet zit je al vol door alle stokbroodjes met kruidenboter. Bij de lokale slager kun je een BBQ pakket kopen, die precies is afgestemd op het aantal personen. Wil je het jezelf makkelijk maken, kies dan voor een ‘American Party’, iedereen neemt dan zelf iets te eten mee. Breng van te voren in kaart wat de gasten mee willen nemen. Een frisse salade, stokbrood met wat smeersels, stukje vlees en/of vis, gegrilde groenten, stukjes fruit en je hebt van alles wat. Houdt ook rekening met eten voor de kinderen, vaak zijn het niet echt grote eters. Als je nog op zoek bent naar makkelijke en lekkere kidsproof BBQ recepten, kijk dan hier. Ga je er een tropisch feestje van maken, dan is het leuk om zelf cocktails te maken. Voor de kinderen zet je natuurlijk een limonade tap neer, zo kunnen ze zelf lekker hun eigen drinken pakken.

Een feestelijke bbq organiseren? Dit zijn 5 handige tips!
Afbeelding: zelfgemaakte limonade – Elena Veselova voor Shutterstock

5# Kidsproof BBQ

Maak het voor de kinderen ook extra gezellig tijdens een BBQ feestje! Kids hebben niet heel veel geduld om lang op hun billen te zitten, dus zorg voor genoeg vertier. Maak een speel- of knutselhoekje, zorg voor leuke spelletjes die ze kunnen doen, maak in een hoekje in de tuin een buitenbioscoop. En als het lekker warm weer is, zet dan een zwembadje neer of plaats een sproeier in de tuin!

‘Lees ook: 14 Wilde waterspelletjes voor in de tuin – Lol én verkoeling gegarandeerd!’
Een feestelijke bbq organiseren? Dit zijn 5 handige tips!

Uitgelichte afbeelding: Meisje aan het BBQ’en – Fit Ztudio voor Shutterstock

Tuinfeestje organiseren | 6 Tips voor het geven van een top party!
Trend Alert – De nieuwste coole kids stuff van deze maand

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter