Deze 5 BBQ tips moet iedere meat expert kennen

2 februari 2023
Deze 5 (BBQ) tips moet iedere meat expert kennen

Het is je waarschijnlijk al opgevallen dat het barbecueseizoen veel langer is geworden. Het wordt steeds eerder lenteweer en de nazomer reikt tot ongeveer half oktober. Natuurlijk kun je ook prima binnen barbecueën, maar het echte werk gebeurt toch buiten. De geur van smeulende kolen en vlees dat gegaard wordt komt buiten veel beter tot zijn recht. Iedereen kan barbecueën, maar hoe word je een echte expert? Met deze BBQ tips gaat het helemaal lukken!

Ga aan de slag met deze praktische BBQ tips

1# De juiste apparatuur

Aan de ene kant is een barbecue een barbecue, maar deze vlieger gaat toch niet helemaal op. In theorie kun je ook op een gloeiend hete motorkap een biefstuk bereiden, maar of dit de smaak ten goede komt, kun je je afvragen. De eerste stap om een topchef achter de barbecue te worden, is door een goede kookset aan te schaffen. Het aanbod is groot en divers. Door bijvoorbeeld een barbecue bij BBQtime.nl te kopen, haal je uitstekende kwaliteit in huis.

2# Piano piano

Bij barbecueën denk je waarschijnlijk eerder aan de Verenigde Staten dan aan Italië. Maar een goede meat expert neemt wel iets mee uit de Italiaanse keuken of eigenlijk specifiek uit Italië. Voor barbecueën neem je de tijd. Je hoeft het vlees dan ook niet direct op de roosters te leggen. Het is beter om te wachten totdat de vlammen boven de briketten uitkomen. Daarna verdeel je de briketten over het onderste rooster en laat je de BBQ nog even voorverwarmen. En als het vlees van de grill afkomt, hoef je ook niet meteen aan te vallen. De kerntemperatuur stijgt namelijk nog enkele graden nadat het vlees van de BBQ komt. Door het vlees nog even te laten, kunnen de sappen zich weer gelijkmatig verspreiden. Dan komt jouw harde werk het beste tot zijn recht.

3# Meten is weten

Een thermometer zit in het standaard assortiment van een barbecue chef. Vlees en vis hebben een perfecte temperatuur. En voor een biefstuk ligt die anders dan voor bijvoorbeeld een zalmmoot. Stap 1 is om te ontdekken wat de beste temperatuur voor het gegaarde eten is. Stap 2 is om die temperatuur te kunnen meten. Dit doe je met een vleesthermometer. Je steekt deze midden in het vlees of de vis en leest daarna de temperatuur af. Zo weet je in ieder geval dat het eten gaar is. En natuurlijk kun je een klein beetje variëren met de temperatuur. Iedere topchef heeft namelijk zijn eigen geheime wapens.

‘Lees ook: 7 x Simpele en heerlijke BBQ hapjes voor de kids.

4# De juiste tools

Bij goed gereedschap blijft het niet bij een vleesthermometer. Goede kwaliteit tangen en spatels zijn net zo belangrijk. Daar mag je best wat geld aan uitgeven. Je kunt voor een paar euro een tang bestellen, maar beter is om voor duurzaam gereedschap te gaan.

5# Experimenteer

Wat maakt jou de moeite waard om bij te eten? Behalve de gezelligheid? Juist, jouw unieke recepten. Die ontdek je door te experimenteren. Met kruiden, maar ook met bereiding en aparte gerechten. Experimenteer er lustig op los. Dan wordt het volop genieten voor je gasten.

Deze producten mogen niet ontbreken bij de paasbrunch
Lekker bakkie? Zo maak je zelf de beste koffie!

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter