Van tuit- naar grote mensenbeker

8 augustus 2013

Op je mond mikken, in het juiste tempo de beker kantelen en dan een slok nemen. Leren drinken uit een grote mensenbeker is nog knap lastig. Dus reken maar dat er een hoop gemorst en gekliederd wordt voordat je uk het kunstje doorheeft. Maar laat dat vooral geen reden zijn om er dan maar niet aan te beginnen. Want drinken uit een beker is veel beter dan uit een fles of tuitbeker. Je kind krijgt veel minder snel gaatjes in de tanden en gebruikt zo andere en véél meer mondspieren. En dat is belangrijk om te leren praten. Daarnaast is het aanbod gewone drinkbekers – zoals je ziet – veel groter en leuker. Een extra motivatie om je kind snel het kunstje te leren dus!

Je kunt al vroeg met oefenen beginnen. Als je baby goed zelfstandig rechtop kan zitten en makkelijk van een lepeltje eet, dan is hij er helemaal klaar voor. Je kunt tussen de voedingen en maaltijden door je kind wat water in een beker geven. Een bodempje is al voldoende, anders wordt het gegarandeerd een waterballet en verstoor je de eetlust van je hummel. In het begin zal je de beker vast moeten houden, maar uiteindelijk lukt het je kind zelf.

Maakt je uk er een nog wel erg grote kliederboel van? Dan kun je in het begin een wat dikkere vloeistof in de beker doen, zoals yoghurt of sap met een verkrummeld biscuitje. Ook is de beker met ventieldeksel (nr 10) van Philips AVENT een handige tussenoplossing. Je drinkt er precies zo uit als bij een grote mensenbeker, maar dan zonder te morsen. En wij mogen er één weggeven! Laat ons hieronder weten waarom jouw kleine deze beker echt nodig heeft en wie weet drinkt hij binnenkort uit dit praktische, maar vrolijke exemplaar. Te winnen in de kleur rood of groen.

1. Flamingo €4,95 2. Krokovrienden €4,95 3. Stoere raceauto €4,95 4. Libelle €4,95 5. Babushka poppen €25,95 6. Peace & Love €4,50 7. Bloemenelfje €4,95 8. Vrolijke tuin €4,95 9. Met lieveheersbeestjes €4,50 10. Oefenbeker €10,99 11. Flower power €4,95 12. Op een grote paddestoel €3,95

DIY: Autokussen
Generatie app note muis

Dit vind je misschien ook leuk

7 Reacties

 • Reply ariaene 8 augustus 2013 at 8:32 am

  zo vroeg al uit n beker drinken? ben benieuwd of onze kick van 9 maanden dat al zou kunnen…. ik wil de uitdaging wel aan gaan!

 • Reply Esther 8 augustus 2013 at 10:07 am

  Wauw! Wat een superhandige beker. Bij mij thuis zal hij supergoed van pas komen omdat ik naast mijn eigen dochter ook op een heerlijk groepje boefjes mag passen 🙂
  Met een gastouderopvang aan huis is er altijd wel iemand die uit zon mooie beker kan drinken!

 • Reply Mara 8 augustus 2013 at 5:02 pm

  Wij hebben zon beker! Maar ik weet zeker dat (oppas) oma ook graag zon beker in huis wil hebben!

 • Reply Mara 8 augustus 2013 at 5:03 pm

  ik moet wel zeggen dat ik nummertje 6 trouwens super schattig vind! het is net een sprookjesbos!

 • Reply Shanna 8 augustus 2013 at 10:01 pm

  Boaz weigert uit een flesje te drinken, dus wil ik hem heel snel uit een beker leren drinken. Daar zou deze beker heel handig bij zijn!

 • Reply Iris 10 augustus 2013 at 3:41 pm

  Ik ben al een beetje aan het oefenen maar tot nu toe word het alleen maar 1 grote kliederboel. Deze beker zou dus heeeel goed van pas komen!

 • Reply Annemieke 12 augustus 2013 at 1:18 pm

  Van harte gefeliciteerd Esther! Jij hebt de beker gewonnen. Veel plezier ermee!

 • Laat een reactie achter