Bellenblaas maken – Hét perfecte recept voor de beste XXL bellen

13 augustus 2019
Bellenblaas maken - Hét perfecte recept voor de beste XXL bellen

Toen wij tijdens een zomer door Venetië liepen, stonden daar op een plein twee straatartiesten enorme grote bellen te ‘blazen’. De kinderen vonden het natuurlijk geweldig. Helemaal toen ze het zelf ook mochten uitproberen. Dat wilden ze thuis ook wel eens doen en dus hebben we die twee toffe Italianen hun geheime bellenblaas recept – met een onverwacht ingrediënt erin! – weten te ontfutselen. En dat deel ik natuurlijk graag met jullie! Want het staat garant voor een hele middag lol. Ook laat ik je zien hoe je zelf de bellenblaas stokjes maken kunt voor het blazen van deze geweldige XXL bellen. Kijk je mee?

Wat heb je nodig voor het maken van bellenblaas?

Voor de bellenblaas:
 • Twee stokjes met een klein gaatje in het uiteinde.
 • 1,5 à 2 meter katoenen touw
 • Een sluitringetje (zo’n ijzeren ringetje uit de gereedschapskist)
Voor het zeepsop:
 • 2 1/2 beker water
 • 1 eetlepel glycerine (o.a. te koop bij De Tuinen) OF – en dit is het geheime ingrediënt! – 1 beker cola
 • 1/2 beker afwasmiddel als je glycerine gebruikt, 1 beker afwasmiddel als je cola gebruikt.
‘Lees ook: 15 Geweldige bellenblaas spelletjes & activiteiten voor kids.’

De bellenblaas maken

 1. Om het bellenblaas sop te maken doe je alle ingrediënten in een kom en dan roer je ze rustig door elkaar. Je kunt er nu al mee bellen blazen. Maar het zeepsop werkt het best als je het twee uurtjes of – nog beter – zelfs een nachtje laat staan.
 2. Terwijl je zeepsop recept rust, kun jij mooi je bellenblaas stokjes maken. Hiervoor rijg je het touwtje door de gaatjes in de stokjes zoals goed te zien is in de video. Als je geen boormachine hebt en dus geen gaatje kunt boren, dan kun je het touw eventueel ook aan de uiteindes van de stokjes vastknopen.
 3. Aan de uiteindes van het touwtje rijg je het sluitringetje en dan knoop je ze aan elkaar vast. Je kunt deze stap eventueel overslaan, ook zonder een sluitringetje werkt de reuze bellenblaas. Het gewicht van het ringetje zorgt er alleen voor dat je touwtje niet zo snel in elkaar draait.
 4. Laat de pret nu maar beginnen! Je doopt je touwtje helemaal onder in de bellenblaas en dan kun je reuze bellen maken. Wij hebben hier al zoveel lol van gehad!

Bellenblaas vlekken verwijderen
Net zoals de bellenblaas uit de winkel geeft ook dit bellenblaas recept vlekken als het op je kleding komt. Dat komt door de glycerine die erin zit. Je ziet ze niet meteen, pas als de glycerine in aanraking komt met wasmiddel komen er grijzige vlekken tevoorschijn. Zorg dus dat je kind oude kleding draagt. En mocht er toch bellenblaas op komen, dan kun je het kledingstuk eerst onder de kraan spoelen met warm water voordat je het in de wasmachine gooit. Of je draait een wasje zonder wasmiddel.

‘Lees ook: Bellen blazen met extra fun factor – Een zeepsop slangen spugende draak maken.’
Bellenblaas maken - Hét perfecte recept voor de beste XXL bellen

Nog meer leuke activiteiten om te doen met kids

Ik hoop dat je deze bellenblaas net zo tof vindt als wij. Om ruzies te voorkomen raad ik je in ieder geval aan om meerdere bellenblaas stokjes te maken. Alleen al zodat je het zelf ook eens kunt doen. Want hoe oud je ook bent, bellen blazen blijft leuk! Mocht jij ons Italiaanse recept nu ook eens uitproberen, dan ben ik heel benieuwd naar jou ervaring. Deel die vooral met ons in een reactie hieronder of op Facebook of Instagram door ons te taggen of #LadyLemonade te gebruiken. Dat vind ik altijd super leuk!

Vind je het leuk om nog meer inspiratie op te doen voor leuke DIY’s en activiteiten met de kinderen, dan moet je zeker ook even hier kijken. Of check ons andere proefjes voor kinderen, ook een gegarandeerd succes bij de kids! En wil je niets meer van ons missen, dan kun je je gratis abonneren op ons YouTube kanaal. Daar verschijnt wekelijks een nieuwe creatieve video. Tot een volgende keer!

Bellenblaas maken - Hét perfecte recept voor de beste XXL bellen!
Bellenblaas maken - Hét perfecte recept voor de beste XXL bellen
Proefjes voor kinderen - Een raket maken van een fles
Cool proefje met ijs - Roomijs maken zonder vriezer!

Dit vind je misschien ook leuk

10 Reacties

 • Reply Miranda 21 augustus 2016 at 8:55 pm

  WoW..dat gaan we zeker nog een x proberen deze vakantie!!

 • Reply Michiel 14 december 2016 at 1:08 pm

  Wat gaaf zeg, echt joekels die bellen!!

 • Reply Nicole 2 april 2020 at 1:33 pm

  Even een tip rondom glycerine: als je bellenblaas met glycerine in je kleding krijgt, moet je het eerst uitspoelen met koud water, omdat het anders tijdens het wassen reageert met wasmiddel waardoor je donkere onuitwisbare vlekken krijgt in je kleding. Ik ben heel blij met deze variant met cola!

 • Reply Julie 26 april 2020 at 1:42 pm

  Wat als je geen stokjes hebt?

 • Reply Valerie 27 mei 2020 at 9:43 am

  Als je het zeepsop met cola maakt heb je dan ook vlekken op kledij ? Zou het in de opvang willen proberen maar wil geen boze ouders ?

 • Reply Vita 9 juni 2020 at 3:01 pm

  Bij mij werkt het niet, ligt het aan de hoeveelheden? Of het merk? Ik gebruik glycerine van de tuinen en afwasmiddel van klok. Voor kopjes afmeten gebruik ik een gewoon theeglas. Heb je nog tips?

 • Reply Yil 11 september 2020 at 9:42 am

  Dus het cola recept zonder glycerine werkt echt?
  En het cola recept geeft geen vlekken?

  🙂

  En moet het perse katoen touw zijn of mag het ook sisal of polyester touw zijn?

 • Reply Jolanda 1 juni 2023 at 11:20 am

  Ik heb alleen cola gebruikt en geen glycerine, maar het werkt niet. Er vormt zich wel een soplaagje in het touw, maar zodra ik ermee beweeg spat die uit elkaar….wat doe ik fout? Of hebben die Italianen een grapje uitgehaald?

 • Reply Christinel 3 juni 2023 at 9:49 am

  Alles gedaan zoals in de beschrijving maar bij mij werkt dit recept totaal niet? Ook niet voor de kleine bellenblaas ring.

 • Reply Suzanne 10 september 2023 at 10:04 am

  De variant met cola werkt niet. Ja er komt een bel maar die knap ontzettend snel. Teleurstellend, had er zo veel zin in en zag er veelbelovend uit. Te mooi om waar te zijn.

 • Laat een reactie achter