De leukste bellenblaas spelletjes en activiteiten voor kids

30 mei 2020
15 Geweldige bellenblaas spelletjes & activiteiten voor kinderen.

Bellen blazen is geweldig. Dat vind ik, maar kinderen natuurlijk helemaal! Het heeft iets magisch; je blaast tegen een vliesje van water en zeep en de lucht vult zich met bellen die schitteren in alle kleuren van de regenboog wanneer de zon erop schijnt. Prachtig om te zien en daarom super leuk om te doen. En het wordt zelfs nóg leuker met deze 15 te gekke bellenblaas spelletjes & activiteiten.

15 Bellenblaas spelletjes & activiteiten

#1 Bellen kapot maken

15 Geweldige bellenblaas spelletjes & activiteiten voor kinderen.

Het eerste wat kinderen graag doen als ze bellen zien, is ze kapot maken. De één blaast en de ander probeert de bellen zo snel mogelijk uit de lucht te grijpen. En dit spel kun je nog leuker maken met de haaiengraaier van SES. Hij heeft niet alleen een grote, dichtslaande bek met scherpe tanden, maar ook een speciale uitschuifbare nek, zodat zelfs de hoge bellen binnen handbereik zijn. De Shark Bubble Attack – met een bellenblaas, blaasstokje en de haai – koop je o.a. hier voor €10,95.

‘Lees ook: Zelf bellenblaas sop maken – Zo doe je dat!

#2 Bellen uit de lucht schieten

In plaats van de bellenblaas spelletjes met handen of haai hierboven, kun je het voor de kinderen nog iets uitdagender te maken door ze allemaal een waterpistool te geven waarmee ze de bellen uit de lucht moeten proberen te schieten. Een fantastisch spel voor op een warme dag, want niet alleen de bellen, maar ook de andere kinderen worden natuurlijk regelmatig geraakt. En dat levert veel lol op! (En eindigt vaak in een watergevecht ;-))

#3 Bellenblaas spugende draak maken

Met deze draak kunnen zelfs de kleinste kids nog bellen blazen. Je hebt er niet veel voor nodig; alleen een lege fles, stukje stof (een oude washand of sok kan ook), een elastiekje en zeepsop. In de video laat ik stap voor stap zien hoe je hem maakt en dan; blazen maar! Voor je het weet ligt de hele tuin vol met zeepsop slangen. En ik beloof je: kinderen vinden deze bellenblaas activiteit helemaal geweldig!

#4 Laat de bel niet landen

In plaats van bellen uit de lucht graaien of schieten, kun je ook proberen om ze juist zo lang mogelijk in de lucht te houden. Wapper met je armen, een stuk karton of waaier of gebruik je mond om ze de lucht in te blazen en te voorkomen dat ze op de grond kapot knappen of ergens tegenaan botsen. Wie zijn bel blijft het langste heel?

#5 In een reuzenbel staan

15 Geweldige bellenblaas spelletjes & activiteiten voor kinderen.

Eén van onze favoriete dingen om te doen als we in Science Museum NEMO zijn, is in een reuzenbel staan. Maar dat kan thuis ook! Hiervoor heb je alleen wat hulp nodig van SES. Je blaast het zeepbadje op en vult het met de speciaal daarvoor ontwikkelde supersterke zeepsop oplossing. Dan leg je de hoepel in het badje, gaat er iemand in het midden staan en trek je de hoepel omhoog. Wel eerst even je handen in het zeepsop dopen. En ga ergens staan waar het compleet windstil is, want met een beetje wind gaat de bel bewegen en knapt hij tegen degene die in de bel staat kapot. Het opblaasbare badje met ring en 750 ml unieke zeepoplossing koop je o.a. hier voor €18,95.

‘Lees ook: 25+ Leuke buiten activiteiten & kinderspelletjes voor buiten.’

#6 Bellen vervormen met statische elektriciteit

Dit is echt een heel leuk en simpel proefje om eens uit te proberen met kinderen! Je hebt er een opgeblazen ballon voor nodig die je statisch maakt door hem bijvoorbeeld langs je broek te wrijven. Dan maak je een heel glad oppervlak – zoals een gladde tafel of een plat bord – nat met wat bellenblaas. En je doopt een rietje in je bellenblaas en blaast er een bel mee op het oppervlak. Nu is het tijd voor magie! Beweeg de ballon rondom de bel en de bel zal zich tot de ballon aangetrokken voelen. Hij glijdt over het bord naar links als je met de ballon naar links beweegt. En als je de ballon boven de bel houdt, probeert de bel als het ware naar de ballon toe te gaan en zie je hem vervormen. Heel tof om te zien!

#7 Reuze reuze bellen blazen

15 Geweldige bellenblaas spelletjes & activiteiten voor kinderen.

Het maken van reuze reuze bellen mag ook wel magisch genoemd worden. Je kunt ze nog groter maken dan jezelf! Met de handige mega bellenblaas stokken van SES en een supersterk zeepsop kan het niet mis gaan. Je doopt het touwtje in het sop, haalt de stokjes uit elkaar en loopt achteruit waarbij de bel steeds groter en groter wordt. Van alle bellenblaas spelletjes en activiteiten is dit mijn kinderen hun grote favoriet! Je koopt de Mega Bubbles set o.a. hier voor €7,95.

#8 Bellen stapelen

Wat ook een uitdagend spelletje is, is zoveel mogelijk bellen blazen. En daarna probeer je ze te vangen, zodat er op je stokje een zo groot mogelijke stapel van zeepsop bellen ontstaat. Wie vangt de meeste?

#9 Zelf bellenblaas stokjes maken

15 Geweldige bellenblaas spelletjes & activiteiten voor kinderen.

Je kunt ook alleen het reuze sterke bellenblaas zeepsop van SES kopen (fles à 750 ml is hier te koop voor €4,95) en zelf een bellenblaas stokje maken. Dat doe je door het uiteinde van een chenille draad in een rondje te buigen en aan het stokje strijkkralen te rijgen ter versiering. De onderkant buig je om zodat de kraaltjes er niet meer vanaf kunnen. Dan doop je het rondje in het sop en kun je bellen blazen.

‘Lees ook: Knutselen lente – 30+ leuke knutselwerkjes met als thema lente & voorjaar.’

#10 Bellen in bellen blazen

Dit bellenblaas spelletje vraagt om wat meer concentratie. Het doel is om één of meerdere bellen in een andere bel te blazen. Je maakt hiervoor een glad overvlak nat met bellenblaas. Dan doop je een rietje in de bellenblaas en blaas je er een halve bel mee op het oppervlak. Dan doop je je rietje weer in de bellenblaas en daarna steek je hem heel voorzichtig door je eerste bel en blaas je een nieuwe bel erin. Dit herhaal je steeds totdat de bel knapt. Op deze manier heb ik twee bellen in een andere bel geblazen. Overtref jij dit aantal?

#11 Bellenblaas kunst

15 Geweldige bellenblaas spelletjes & activiteiten voor kinderen.

Met bellenblaas kun je ook een mooi kunstwerk maken. Dat doe je door er wat voedingskleurstof aan toe te voegen. Die roer je er doorheen. Dan steek je een rietje in de gekleurde zeepsop en blaast er een bel mee op een stevig vel papier. De bellen laten prachtige gekleurde rondjes achter op het papier. En je kunt ook variëren door je rietje in het bekertje sop te doen en voorzichtig te blazen totdat de zeepbellen over de rand heen komen. Dan leg je je papier erop voor een patroon met allemaal kleinere belletjes. Je kunt het kunstwerk ophangen, maar ook heel leuk gebruiken als inpakpapier.

#12 Geurbellen blazen zonder te knoeien!

15 Geweldige bellenblaas spelletjes & activiteiten voor kinderen.

Deze bellenblaas is geweldig voor kids die zo gefocust zijn op het blazen, dat ze regelmatig hun potje vergeten recht te houden. Want al houd je deze bellenblaas op zijn kop vast; hij lekt niet! Bij de handige flacon krijg je ook een heerlijk ruikende aardbeien bellenblaas sop. En daarmee blaas je volgens mijn kleuter echte kauwgombellen. PS: geen paniek wanneer er toch wat bellenblaas sop op kleding terecht is gekomen: hij is goed uitwasbaar uit de meeste textielsoorten. De knoeivrije bellenblaas is hier te koop voor €9,99.

#13 Stuiter bellen

Net zoals op een nat oppervlak spat een bel ook niet uit elkaar op een natte doek. Nog leuker zelfs: als je de doek strak gespannen houdt, dan stuitert de bel weer omhoog. Probeer hem op deze manier eens zo lang mogelijk in de lucht te laten stuiteren.

‘Lees ook: 11 Super toffe stoepkrijt spelletjes voor kids.’

#14 Bellen blazen met je handen

15 Geweldige bellenblaas spelletjes & activiteiten voor kinderen.

Je hebt niet persé een stokje nodig om bellen te blazen. Dat kan ook met je eigen handen. Leuk om eens te proberen! Giet wat zeepsop oplossing in een diep bord, maak van je duim en wijsvinger een rondje en doop ze in het zeepwater. En dan blazen! Of gebruik twee handen tegelijk: doop beide handen helemaal in het sop zodat ze goed nat zijn. Dan houd je de handpalmen op elkaar en dan vouw je ze in het midden een beetje van elkaar af, zodat er een opening tussen je handen ontstaat. Daar blaas je doorheen om nog grotere bellen te blazen.

#15 Bellen explosie

15 Geweldige bellenblaas spelletjes & activiteiten voor kinderen.

Wil je in één keer een heleboel bellen tegelijk blazen? Dan is dit dé tool waarmee dat gaat lukken. Je doopt hem in de bellenblaas en wanneer je ermee in het rond draait of het rode bellenblaas net flink schudt, dan komen er tientallen kleine en grote zeepbellen tegelijk uit. Net een sprookje! Kijk maar naar de video hieronder. De SES Mega Multi Bubbles is hier te koop voor €8,95.

Beste bellenblaas recept voor deze spelletjes & activiteiten

Zoals je vast al gemerkt heb, ben ik voor het blazen van bellen erg fan van de bellenblaas van SES. Nadat ik verschillende recepten uitprobeerde, vind ik deze zeepsop oplossing het allerbeste; uniek en super sterk, waardoor je er hele grote, stevige bellen mee kunt maken die niet snel uit elkaar spatten. En dat is natuurlijk een must bij al deze bellenblaas spelletjes. Een grote fles à 750 ml is hier te koop voor €4,95.

Nog meer originele buitenspeel spelletjes & activiteiten

Behalve de leukste bellenblaas producten en het beste bellenbaas sop verkoopt SES trouwens nog veel meer leuk en origineel buitenspeelgoed. Zoals hele leuke zand speelmatten (€14,95) in de vorm van een keukentje met keuken accessoires waarop je de beste modderpannenkoeken en zandtaartjes kunt maken. Of een mat met water en wegen en daarbij 2 autootjes en een bootje (zie de foto hieronder) dat je echt kunt laten varen door een kuil in het zand te graven en de mat te vullen met water. Geweldig voor in de zandbak of om mee te nemen naar het strand of een meertje deze zomer. Een super leuk verjaardagscadeautje.

Leuk buitenspeelgoed voor kinderen!
‘Lees ook: 14 Wilde waterspelletjes voor in de tuin – Lol én verkoeling gegarandeerd!

Of wat ook heel leuk is, zijn de SES danslinten (€9,95) in alle kleuren van de regenboog. Die zwieren met je mee wanneer je pirouettes draait door de tuin of springt op de trampoline en ze dansen op de wind op het strand. Ook kun je er figuren mee ‘tekenen’ in de lucht als je met het stokje draait of er danspasjes mee leren via het YouTube kanaal van SES. Kinderen vinden dit te gek. En tot slot ook nog even een leuk spelletje voor als je met meer kinderen bent; de SES dierenstaarten (€8,95) waarmee je op een originele manier tikkertje kunt spelen. De kinderen stoppen het uiteinde van de tijger-, zebra- of zeemeerminstaart of pauwenveer in hun broek en de tikker probeert ze eruit te trekken.

Nog meer buitenspeel inspiratie

Ik hoop dat je deze bellenblaas spelletjes en activiteiten leuk vindt. Als je zelf nog een briljant idee hebt met bellenblaas, deel dat dan vooral met ons door onder dit blog een reactie onder te laten. En ga je één van deze spelletjes of activiteiten doen met jouw eigen kids? Dan vind ik het super leuk als je daarvan een kiekje met ons deelt via bijvoorbeeld Facebook of Instagram door Lady Lemonade te taggen.

En voor meer toffe buitenspeel activiteiten moet je zeker ook even ons blog met water spelletjes bekijken, deze super leuke stoepkrijt spelletjes en dit blog met meer dan 25 buiten activiteiten en spelletjes voor kinderen. Je hoeft je voorlopig niet te vervelen.

Voor knutselinspiratie kun je hier op ons blog terecht. En mocht je echt nooit meer iets van ons willen missen, abonneer je dan (gratis!) op ons YouTube kanaal waar iedere week een nieuwe creatieve video online komt.

15 Geweldige bellenblaas spelletjes & activiteiten voor kinderen.
Knutselen met chenilledraad
Stoer! Een ninja knutselen met chenilledraad

Dit vind je misschien ook leuk

9 Reacties

 • Reply elisabeth maria martina 30 mei 2020 at 7:24 am

  kleindochter lise en kleinzoon quinn vinden het helemaal te gek als ik dit leuke pakket voor ze win

 • Reply Marian B 30 mei 2020 at 11:20 am

  Wat een leuk pakket. Ik doe graag mee voor de kinderen. Vooral mijn dochter is dol op bellen blazen. Dit komt wel van pas deze zomervakantie. Helemaal nu we waarschijnlijk thuis blijven.

 • Reply Esra leenders 30 mei 2020 at 3:21 pm

  Heel leuk vooral voor mijn zoon van 3 die enthousiast zegt bellenblaas maar bij het potje voor hem open te hebben gedraaid hij het al scheef houd.He nu op.Dit potje met anti knoeidop is voor hem dus een uitkomst voor meer speel plezier.
  Gr Esra Leenders

 • Reply Christa 30 mei 2020 at 3:21 pm

  Super leuk om lekker bezig te zijn!

 • Reply Xaviera Jamie 30 mei 2020 at 3:37 pm

  Wat een variatie aan bellenblaas. Ik wist dat helemaal niet en loot graag mee en verras de kinderen met dit heerlijke en “dol-fijne” buitenspeelgoed!

 • Reply Debbie 30 mei 2020 at 5:48 pm

  Leuk! Onze kids zijn gek op bellenblaas

 • Reply Rianne de Haan 30 mei 2020 at 8:34 pm

  Super leuk pakket! Daar zouden onze jongens wel raad mee weten :)..

 • Reply Bodil Mulder 31 mei 2020 at 9:30 pm

  Super leuk! De mega bubbels zijn natuurlijk heel gaaf, maar de knoeivrije bellenblaas… wat een uitvinding!!! 😀

 • Reply Sanne K 7 juni 2020 at 10:08 pm

  Leuk om te lezen, dank je wel voor de ideeën.
  Heb je ook ervaring met vlekken van bellenblaas? Ik ben er nog steeds niet uit wat dit nou precies veroorzaakt en welke sop het beste is. De ene keer hebben we niks geen vlekken na flink wat knoeien en de andere keer schrik ik enorm als er een shirtje uit de wasmachine komt met allemaal bruinige vlekken die er nooit meer uitgaan.

 • Laat een reactie achter