Berlijn met kinderen | Dit zijn de leukste uitjes & dingen om te doen!

10 juli 2024
Berlijn met kinderen | Dit zijn de leukste uitjes & dingen om te doen!

Berlijn is één van de meest bruisende steden van Europa met een heel scala fantastische bezienswaardigheden, toffe wijkjes en bijzondere historische plekken. Maar wist je dat de Duitse hoofdstad ook een perfecte bestemming is voor een stedentrip met het hele gezin? Want er zijn in Berlijn een heleboel bezienswaardigheden speciaal voor kinderen. Wij hebben de leukste uitjes, activiteiten en hoogtepunten in Berlijn voor je op een rijtje gezet.

De leukste uitjes & activiteiten voor kinderen in Berlijn

#1 Eindeloos spelen in ANOHA

ANOHA maakt deel uit van het Joods Museum in Berlijn en is een unieke plek die speciaal voor kinderen is bedacht. Het museum is geïnspireerd op de Ark van Noach, met enorme dieren gemaakt van gerecycled materiaal waarop kinderen eindeloos kunnen klimmen en klauteren. Daarnaast kunnen ze regelmatig naar verhaaltjes luisteren of meedoen aan een creatieve workshop. Kijk voor kaartjes en meer info op: anoha.de.

>> Lees ook: De leukste & mooiste Europese steden voor een citytrip met kids!

#2 MACHmit! Museum voor kinderen

Berlijn met kinderen | Dit zijn de leukste uitjes & dingen om te doen!

MACHmit! Je hoort het al als je het zegt: doe lekker mee! Aan de slag in de grote ateliers om zelf de mooiste dingen te maken. Of aan te haken bij één van de vele workshops. Maar er is ook een grote klimhal en er zijn in dit hotel in Berlijn heel veel leuke verscholen plekjes waar kinderen even kunnen bijkomen met een boek. Heerlijk! Kijk voor kaartjes en meer info op de website van MACHmit!: machmitmuseum.de.

#3 Historische vliegtuigen en onderzeeërs in het Deutsches Technikmuseum

Berlijn met kinderen | Dit zijn de leukste uitjes & dingen om te doen!

In het interactieve Deutsches Technikmuseum van Berlijn kunnen kinderen ook lekker zelfstandig rondwandelen en eindeloos uitproberen! Zo ligt er bijvoorbeeld een schip waar je zo in kunt stappen, kun je piloot zijn voor een dag van één van de ouderwetse vliegtuigen, maak je een selfie met een ouderwetse fotocamera of bestuur je een onderzeeër. Zo krijgen kinderen op een leuke manier een leerzame les over de werking van de oude apparatuur van vroeger en de moderne technieken van tegenwoordig. Vooral de gedeelten in het museum over lucht- en scheepvaart zijn heel leuk om te bezoeken, vanwege de enorme hoeveelheid historische vliegtuigen, boten en onderzeeërs die zijn tentoongesteld. Dit zet de verbeelding van kinderen zeker aan het werk. Kijk voor meer info, tickets en tijden op de website van het Deutsches Technikmuseum: technikmuseum.berlin.

#4 Zoo Berlin: dierentuin midden in de stad

Berlijn met kinderen | Dit zijn de leukste uitjes & dingen om te doen!

Dierentuin Zoologischer Garten Berlin, ofwel Zoo Berlin ligt midden in de stad, in een enorm park in het voormalige West-Berlijn. Het is een geweldige plek: kinderen kunnen er meer dan 20.000 diersoorten spotten, zoals olifanten, leeuwen en zelfs reuzenpanda’s. En daarmee is het de dierentuin met de meest verschillende diersoorten ter wereld. Ook indrukwekkend is het bijbehorende aquarium waar koraalriffen met hun kleurrijke bewoners te zien zijn en imposante tanks met haaien en roggen. En tot slot kun je ook nog even naar de kinderboerderij om rustig schaapjes, konijntjes en geitjes te aaien. Kijk voor meer info op de website: zoo-berlin.de.

#5 Tierpark: de grootste dierentuin van Berlijn

Berlijn met kinderen | Dit zijn de leukste uitjes & dingen om te doen!

Maar Berlijn heeft nog een te gekke dierentuin die een uitje waard is met kinderen. Tierpark Berlin; de grootste dierentuin van Berlijn én heel Europa. Deze dierentuin ligt net buiten het centrum van de stad, in een groot park. De perfecte plek voor een dagje uit met de kinderen. Over 210 hectaren zijn alle dieren te bewonderen die je je maar kunt voorstellen. Er is ook een groot dinopark in de dierentuin en er zijn verspreid over de dag een heleboel voedermomenten die je bij kunt wonen, waarbij ook meer verteld wordt over de dieren. Kijk voor meer info en het kopen van tickets op: tierpark-berlin.de.

#6 Ontdek Berlijn op de fiets

Berlijn met kinderen | Dit zijn de leukste uitjes & dingen om te doen!

De stad op een leuke en relaxte manier ontdekken? Ga fietsen in Berlijn. De stad is er perfect voor: met een heleboel brede, goed verzorgde fietspaden. Je kunt op een heleboel plekken in de stad een fiets huren met een kinderzitje voor- of achterop, een fietskar achter de fiets of, als je kinderen inmiddels groot genoeg zijn, een goede kinderfiets. Maak bijvoorbeeld een fietstocht door Tiergarten of langs de overblijfselen van de Berlijnse Muur. Ga je liever niet op de bonnefooi op pad? Dan zijn er ook speciale kinderfietstochten waarbij je met een Nederlandse gids op pad gaat. Je fietst dan met het hele gezin langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad waarbij kinderen op een laagdrempelige manier meer leren over de interessante geschiedenis van de stad.

>> Lees ook: Dit zijn de mooiste vakantiebestemmingen ter wereld!

#7 Skaten en fietsen op de landingsbaan

Berlijn met kinderen | Dit zijn de leukste uitjes & dingen om te doen!

Oud-vliegveld Tempelhof is één van de leukste bezienswaardigheden in Berlijn, speciaal voor kinderen. Het vliegveld, dat ten tijde van de DDR, de enige luchtbrug van West naar Oost-Duitsland was, ligt al een tijdje te wachten op een nieuwe bestemming. Maar verlaten is het allerminst. Berlijners komen er graag picknicken en barbecueën. Neem de skates en stepjes mee, want op de landingsbanen is het nu perfect skaten! Het adres is: Tempelhofer Feld: Tempelhofer Damm, Berlijn.

#8 Back to the future in Futurium

Berlijn met kinderen | Dit zijn de leukste uitjes & dingen om te doen!

In Futurium draait alles, zoals de naam al doet vermoeden, om de toekomst en hoe deze er misschien wel uit ziet. Hoe werken, leven en spelen we in de toekomst? Kinderen ontdekken de eindeloze mogelijkheden en kunnen futuristische experimenten uitvoeren met robots en virtual reality. Maar in het museum is ook aandacht voor duurzaamheid en innovatie, om kinderen te prikkelen en na te laten denken over de toekomst van onze planeet. Kijk voor meer info op de website van Futurium: futurium.de.

#9 Museum für Naturkunde

Berlijn met kinderen | Dit zijn de leukste uitjes & dingen om te doen!

Het Museum für Naturkunde is een schatkamer aan natuurhistorie, met bijvoorbeeld indrukwekkende skeletten van dinosauriërs. Hoogtepunt is toch wel het volledige skelet van een gigantische Brachiosaurus, één van de grootste dino-skeletten ter wereld. Maar het museum herbergt ook honderden opgezette dieren en levende kleine dieren en insecten. Kinderen kunnen zelf proefjes doen met de microscoop of meekijken bij een archeologische opgraving. Eén van de leukste uitjes in Berlijn met kinderen wat ons betreft! Kijk voor meer info op: museumfuernaturkunde.berlin.

#10 Bootje varen op de Spree

Berlijn met kinderen | Dit zijn de leukste uitjes & dingen om te doen!

Niets is zo lekker als relaxt een boottochtje maken en tijdens een stedentrip Berlijn met kinderen maak je gewoon een boottochtje over de rivier de Spree. Het leuke van de Spree is dat deze rivier dwars door Berlijn kronkelt en je dus op je gemak langs een heleboel bekende bezienswaardigheden vaart, zoals de Reichstag, de Berliner Dom en het Museum Island. Een hele fijne manier van sightseeing als je kinderen nog niet al te ver kunnen (of willen) lopen. Boottochtjes kun je bij verschillende rederijen boeken.

#11 Plezier voor het hele gezin in het Treptower Park

Berlijn met kinderen | Dit zijn de leukste uitjes & dingen om te doen!

Het Treptower Park is één van de grootste openbare parken in Berlijn, gelegen in het oude Oost-Berlijn, grenzend aan de rivier de Spree. Er is zo veel te zien en te doen in het park, dat je er met het hele gezin gemakkelijk een dagje zoet bent. Vanuit het park vertrekken de rondvaartboten over de Spree, maar er zijn ook verschillende speeltuinen. Wandel even langs het indrukwekkende Sovjet Monument om vervolgens op het ‘Insel der Jugend’ een waterfiets te huren of een potje minigolf te spelen. Adres: Treptower Park, Alt Treptow 1, Berlijn.

>> Lees ook: Dit zijn de leukste & mooiste vakantie plekken in Italië.

#12 Voor de steentjesliefhebbers!

Berlijn met kinderen | Dit zijn de leukste uitjes & dingen om te doen!

Berlijn heeft zijn eigen LEGOLAND! Het Berlin LEGOLAND Discovery Centre is een walhalla voor je kleine bouwhelden met héél Berlijn nagebouwd in LEGO, dinosauriërs van LEGO die helemaal na te bouwen zijn, een 4D bioscoop en nog veel meer attracties. Daarnaast zijn er verschillende workshops waarin kinderen leuke trucs leren om een echte LEGO master te worden. Kijk voor meer info op de website van LEGOLAND Discovery Centre: legolanddiscoverycentre.com.

#13 Diep in de zee

Berlijn met kinderen | Dit zijn de leukste uitjes & dingen om te doen!

Waag je samen met de kinderen een middagje diep in de zee bij SEA LIFE Berlin. ‘Kijken met je oogjes’ hoef je eens een keer niet te zeggen, want er zijn speciale touch pools waar kinderen naar hartenlust zeesterren kunnen aanraken en roggen mogen aaien. Naast een enorme hoeveelheid vissen en zeedieren maken ze ook kennis met zeeschildpadden en pinguïns. Maar de AquaDom is toch wel het hoogtepunt van je bezoek: je stapt in een grote lift, middenin het aquarium, en waant je tijdens het ritje omhoog echt even helemaal in de wonderlijke wereld van de zee. Kijk voor tickets en meer info op de website van SEA LIFE Berlin: visitsealife.com.

Meer leuke uitjes & dingen om te doen in Berlijn met kinderen?

We hopen dat jullie enthousiast worden van deze Berlijn uitjes en dat het jullie leuke herinneringen met de kinderen oplevert! Weet je zelf ook nog leuke dingen om te zien of doen in Berlijn met kinderen die niet in dit rijtje staan? Deel die dan vooral met ons! Dat kan door onder dit artikel een reactie achter te laten.

Vaker op vakantie gaan? 5 Fijne voordelen en budgettips!
Handige tips voor je autovakantie met het gezin!

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter