Wat betekent een volle maan op spiritueel gebied

21 september 2022
Wat betekent een volle maan op spiritueel gebied?

De maan is een bijzonder hemellichaam. Hij geeft zelf geen licht, maar is iedere nacht toch weer zichtbaar door de zonnestralen die erop schijnen. Daarbij staat de maan voor vrouwelijke energie, waarbij ook de levenscyclus betrokken is. Iedere levenscyclus is daarom vooraf al vastgelegd door dit hemellichaam. Denk bijvoorbeeld aan geboorte, dood en wedergeboorte. Maar je hebt ook eens in de zoveel tijd met de volle maan te maken. Deze volle maan heeft daarbij op spiritueel gebied een belangrijke betekenis en kan voor meerdere beslissingen ingezet worden. Maar waar moet je allemaal aan denken als het gaat om de spirituele betekenis van volle maan? 

Een sterke energie bij een volle maan 

Volle maan komt iedere maand voor. Je hebt hierdoor te maken met twaalf volle manen, waardoor je iedere keer weer dezelfde energie kunt voelen. In sommige gevallen komt een volle maan zelfs twee keer per maand voor, waarbij die de tweede keer de Blauwe Maan heet. De energie die deze maan met zich meebrengt, kan voor langere tijd voelbaar zijn. De meeste mensen zullen dit drie dagen voor en drie dagen na de gebeurtenis voelen. De sterkste energie is echter één dag ervoor, tijdens en één dag erna te voelen zijn en staat bekend om bloei en hoogtepunten. Spiritueel gezien zijn dit ook de dagen dat je de meeste effecten zult merken van jouw beslissingen. 

Levensvragen beantwoorden met tarotkaarten 

Wat betekent een volle maan op spiritueel gebied?

De betekenis van tarotkaarten hangt hier ook mee samen. Bij een kaartlegging kun je namelijk antwoorden krijgen op vragen. De levensvragen die je hebt, kunnen betrekking hebben op jouw carrière, relaties en bepaalde beslissingen die je moet nemen. Zodra je deze antwoorden hebt, kun je deze tijdens volle maan tot uiting laten komen, zodat jij profiteert van de energie die vrijkomt. Het is daarmee ook een fase waarin je alles achter kunt laten wat niet goed voor je is, zodat je een positieve verandering aanbrengt en de negatieve energie uit jouw leven laat verdwijnen. De tarotkaarten kunnen jou dan laten zien wat de nieuwe mogelijkheden zijn voor de toekomst.

‘Lees ook: Dit zijn de mooiste sieraden merken voor moeders.’

Emoties en slaappatroon hangen samen met de maan 

De volle maan heeft nog een betekenis op spiritueel gebied. De maan staat namelijk in verbinding met jouw emoties en slaappatroon. Je zult daarom ook merken dat de emoties op deze dagen heftiger zijn. Ook dan is het belangrijk dat je deze emoties op de juiste manier inzet om beslissingen te maken. Zorg er ook voor dat je blijft letten op je slaappatroon, zodat je op een later moment niet opnieuw hoeft te beginnen met het vinden van het juiste ritme. 

Stoel kinderkamer | 17 Hele toffe stoeltjes voor de kids
Tips voor het kopen van een droom keuken

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter