De mooiste kindertekeningen bewaren? Zo doe je dat!

8 juli 2021
De mooiste kindertekeningen bewaren? Zo doe je dat!

Zodra je kindje naar de crèche of peuterspeelzaal gaat begint de kunstwerk parade. Als het goed is word je door je kleine kunstenaar wekelijks getrakteerd op de meest creatieve uitspattingen. De vrolijke kunstwerkjes zijn niet aan te slepen. Als liefdevolle moeder vind je natuurlijk alles even prachtig. Als je kind naar de kleuterschool gaat, dan gaat deze creatieve explosie gewoon weer verder. Wat nu te doen met alle creaties? De volledige collectie kindertekeningen en knutselwerkjes bewaren is GEEN optie. Dus moet je toch het één en ander weggooien en de leukste tekeningen een mooi plekje geven. En dit kan op een paar hele toffe manieren, kijk maar!

Kindertekeningen bewaren

1# DIY portfolio map

Maak je eigen portfolio map

Kies de mooiste tekeningen samen uit en maak met je kind een persoonlijke portfoliomap die de kids zelf helemaal mooi kunnen maken. Alle werkjes kunnen hier netjes in bewaard worden. Wil je aan de slag? De werkomschrijving voor de tekeningen bewaarmap vind je hier! Liever een tekenmap kopen, in deze shop heb je genoeg keuze.

‘Lees ook: 12 Ideeën om alle knutselspullen netjes op te bergen.

2# Een pegboard vol met moois

Een pegboard kun je voor van alles en nog wat gebruiken, ook om de leukste kunstwerkjes aan op te hangen. Je kunt pegboards in verschillende formaten shoppen o.a bij IKEA!

3# Prikbord muur

Of maak je eigen prikbord muur, ziet er toch helemaal leuk uit zo?! Je kunt hier kurk op rol kopen om zelf aan de slag te gaan. En als je dat toch teveel werk vindt, koop dan een groot prikbord waar je flink wat kunstwerken op kwijt kan. Hang deze op in de keuken of op een ander gezellig plekje in huis.

4# Kledinghanger

De mooiste kindertekeningen bewaren? Zo doe je dat!

Deze is ook zó origineel! Je hebt vast en zeker nog ergens wel een paar hangers liggen die je wellicht niet gebruikt. Je kunt ze namelijk ook heel goed gebruiken om een paar kindertekeningen aan op te hangen. Heb je geen hangers over, dan kun je deze ook hier kopen. Credits: Dekolethi

5# Kunstwerk rails

Hang een roestvrij stalen kabel aan de muur en de tentoonstelling kan beginnen. Mooie knutselwerkjes bewaren is nog nooit zo makkelijk geweest. En uiteraard moet zo nu en dan de expositie weer vernieuwd worden met nieuwe creaties. Bij de IKEA kun je zo’n kabel kopen! Credits: Stephen Edward.

‘Lees ook: 20 x Praktische en toffe ideetjes om speelgoed op te bergen.‘ 

6# Simpel touwtje

De mooiste kindertekeningen bewaren? Zo doe je dat!

Uiteraard kan het ook gewoon met een heel simpel touwtje die je ergens aan spant. Zo kun je heel makkelijk de mooiste tekeningen bewaren Credits: Design Improvised

7# Kunstmuur

De mooiste kindertekeningen bewaren? Zo doe je dat!

Maak een tentoonstelling op de gang of in het trapgat met de mooiste kindertekeningen. Doe voor de finishing touch de tekeningen in een mooi lijstje. Credits: Houzz.

8# Bewaar app voor alle kindertekeningen

Bewaar app voor alle kindertekeningen

Hoe ideaal is dit?! Sla alle schoolwerkjes, foto’s, video’s van je kindje digitaal op met deze Keepy app. Je kunt de herinneringen nog mooier maken door er een tekst bij in te spreken. Opa’s, oma’s, de rest van de familie en goede vrienden kunnen gezellig mee genieten van al het moois. Zo krijg je een unieke interactieve familie plakboek die je voor altijd kunt bewaren. De app is gratis te downloaden in de App Store.

9# Foto frame van maskting tape

De mooiste kindertekeningen bewaren? Zo doe je dat!

Schilder zelf een lijst op de muur of maak een frame van masking tape in welke vorm dan ook. Hang de tekeningen en schilderijen in de lijsten op. Extra voordeel van masking tape is dat je dit ook weer heel makkelijk van de muur kunt verwijderen. Credits: Childhood.

‘Lees ook: Tips en ideeën voor een speelhoek in de woonkamer!

10# Puzzel of spel maken van je favoriete tekening

Heeft je kind een geweldige tekening of schilderij gemaakt die je op een bijzondere en originele manier wil bewaren? Dan kun je deze creatie ook vastleggen in een puzzel of spel. Bij de HEMA kun je zelf een puzzel of een spel maken van een eigen afbeelding.

11# Klembord

De mooiste kindertekeningen bewaren? Zo doe je dat!

Koop een paar A4 klemborden en hang ze op aan de muur en je kunt weer een paar mooie kindertekeningen kwijt. Bij Bol.com heb je klemborden in verschillende formaten en kleuren. Credits: Little Miss Momma.

12# Maak een persoonlijke IXXI

Ook een tof idee is om een persoonlijke IXXI te maken! Je kunt dan alle bijzondere momenten bij elkaar verwerken in één mooi kunstwerk. Zo kun je de mooiste foto’s van het gezin, van je kind, van vakanties of andere unieke momenten op één plek bewaren. Foto’s kun je weer afwisselen met mooie quotes of met een hele coole tekening van je kind. Je creëert op deze manier een unieke persoonlijke herinnering.

13# Magneetbord of magneetbehang

De mooiste kindertekeningen bewaren? Zo doe je dat!

Kies de mooiste knutselcreaties uit en hang ze op een magneetbord. Verwissel ze regelmatig voor een nieuwe lading werkjes. Zo heb je meteen een bijzondere muurdecoratie. Het Deense merk Roommate heeft hele leuke exemplaren of kijk eens bij Wonderwall. Groovy Magnets heeft zelfs magneetbehang, dan kun je er helemaal een grote tentoonstelling van maken.

14# Knutselwerkjes bewaren in opbergdozen

Helaas kunnen niet alle knutsels van je mini Picasso geëxposeerd worden. Bewaar de rest in een paar leuke opbergdozen die je in de kinderkamer of woonkamer kunt neerzetten. Kijk eens bij Kids Deco of I Love Speelgoed voor mooie en handige opbergers!

‘Lees ook: 6 Tips voor een opgeruimde kinderkamer.

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Beddengoed inspiratie voor de kinderkamer
Mooie rotan, bamboe & houten accessoires voor in de kinderkamer

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter