De mooiste kindertekeningen bewaren? Zo doe je dat!

3 april 2018
De mooiste kindertekeningen bewaren? Zo doe je dat!

Zodra je kindje naar de crèche of peuterspeelzaal gaat begint de kunstwerk parade. Als het goed is word je door je kleine kunstenaar wekelijks getrakteerd op de meest creatieve uitspattingen. Reva was niet te stoppen, iedere keer kwam ze weer thuis met vrolijke tekeningen, knip en plak werkjes, een pak melk vermomd als vogelhuisje, een klei bouwsel in de vorm van een egel. Zo trots als een pauw was ze op haar creaties en als liefdevolle moeder vond ik natuurlijk ook alles even prachtig. Inmiddels een paar jaar verder en twee meisjes in de kleuterklas, ontploft in huis de collectie kindertekeningen en knutselwerkjes. Helaas heb ik ook nog de eigenschap dat ik eigenlijk alles wil bewaren, maar dat is echt GEEN optie. Waar laat ik het allemaal?!

Dus maak ik nu maar vooral gebruik van mijn voorjaarskriebels om alles op te ruimen en is het tijd om de boel een beetje te organiseren. Ik ga toch echt heel veel weggooien en geef de mooiste tekeningen een mooi plekje en dat kan op een paar super leuke manieren, kijk maar! Ik ben benieuwd welke jij het leukste vindt.

DIY portfolio map

Ik kan niks weggooien, maar Reva en Lucy zijn nog veel erger. Ieder klein stukje papier met een krabbel moet eigenlijk bewaard worden. Kies de mooiste tekeningen samen uit en maak met je kind een mooi versierde persoonlijke portfoliomap. Alle werkjes kunnen hier netjes in bewaard worden. Wil je aan de slag? De werkomschrijving vind je hier.

‘Lees ook: 12 x Inspiratie opbergen knutselspullen.’

Een pegboard

Een pegboard kun je voor van alles en nog wat gebruiken, ook om de leukste kunstwerkjes aan op te hangen. Je kunt een pegboard kopen of je kunt er ook eentje zelf maken zoals Annemieke dat in deze blog heeft gedaan. Credits: Design Dazzle

 

Prikbord muur

Of maak je eigen prikbord muur, ziet er toch helemaal leuk uit zo?! Op Young House Love kun je lezen hoe je zelf zo’n muur kunt maken. En als je dat toch teveel werk vindt, koop dan een groot prikbord waar je flink wat kunstwerken op kwijt kan. Hang deze op in de keuken of op een ander gezellig plekje in huis.

 

Kledinghanger

Deze is ook zó origineel! Je hebt vast en zeker nog ergens wel een paar hangers liggen die je wellicht niet gebruikt. Je kunt ze namelijk ook heel goed gebruiken om een paar kindertekeningen aan op te hangen. Credits: Dekolethi.

 

Kunstwerk rails

Hang een roestvrij stalen kabel aan de muur en de tentoonstelling kan beginnen. De kabel shop je bij de Ikea. Credits: Stephen Edward.

‘Lees ook: Praktische en simpele ideetjes om speelgoed op te bergen.’

 

Simpel touwtje

Uiteraard kan het ook gewoon met een heel simpel touwtje die je ergens aan spant. Credits: Design Improvised

 

Kunstmuur

Maak een tentoonstelling op de gang of in het trapgat met de mooiste kindertekeningen. Doe voor de finishing touch de tekeningen in een mooi lijstje. Credits: Houzz.

 

Bewaar app voor alle kindertekeningen

Hoe ideaal is dit?! Sla alle schoolwerkjes, foto’s, video’s van je kindje digitaal op met deze app. Je kunt de herinneringen nog mooier maken door er een tekst bij in te spreken. Opa’s, oma’s, de rest van de familie en goede vrienden kunnen gezellig mee genieten van al het moois. Zo krijg je een unieke interactieve familie plakboek die je voor altijd kunt bewaren. De app is gratis te downloaden in de App Store.

 

Foto frame van maskting tape

Schilder zelf een lijst op de muur of maak een frame van masking tape in welke vorm dan ook. Hang de tekeningen en schilderijen in de lijsten op. Extra voordeel van masking tape is dat je dit ook weer heel makkelijk van de muur kunt verwijderen. Credits: Childhood.

‘Lees ook: 6 Tips voor een opgeruimde kinderkamer.’

 

Digitaal kunstwerk

Scan de kunstwerken van je kindje, verklein de afbeeldingen, print ze uit en plak ze op een groot vel papier. Lijst erom heen en de collectie is compleet. Je kunt natuurlijk ook digitaal een collage maken van de afbeeldingen. Als er één creatie bij zit die zo bijzonder is dan kun je deze ook bij de Hema op canvas laten printen. Credits: Apartment Therapy.

 

Klembord

Koop een paar A4 klemborden en hang ze op aan de muur en je kunt weer een paar mooie kindertekening kwijt. Credits: Little Miss Momma.

 

Magneetbord of Magneetbehang

Kies de mooiste knutselcreaties uit en hang ze op een magneetbord. Verwissel ze regelmatig voor een nieuwe lading werkjes. Zo heb je meteen een bijzondere muurdecoratie. Het Deense merk Roommate heeft hele leuke exemplaren of kijk eens bij Wonderwall. Groovy Magnets heeft zelfs magneetbehang, dan kun je er helemaal een grote tentoonstelling van maken.

 

Opbergdozen

Helaas kunnen niet alle knutsels van je mini Picasso geëxposeerd worden. Bewaar de rest in een paar mooi leuke opbergdozen die je in de kinderkamer of woonkamer kunt neerzetten. Bij De Kleine Zebra kun je hele handige en mooie opbergers kopen.

 

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

10 Leuke meisjes spelletjes die je dochtertje niet mag missen
De nieuwe Paw Patrol Mission Paw speelgoed lijn & toffe give away

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter