Workout voor kids

2 januari 2014

Na alle chocoladeletters, kerstdiners en oliebollen komt mijn broekriem niet verder dan ‘standje vreethaak’. De weegschaal is waarschijnlijk minstens zo meedogenloos, maar daar durf ik niet eens op te gaan staan. En Finn lijkt hier en daar ook wat extra spek te hebben. Een goed voornemen dus voor hem én mij om in 2014 weer even op de gezonde tour te gaan. En dat betekent niet alleen gezonde voeding, maar ook voldoende beweging. Want dat werkt niet alleen tegen de overtollige kilo’s, maar is ook goed voor de motoriek van je uk en een leuke activiteit voor jullie samen. Krijg je ook al de beweegkriebels? Hieronder vind je de leukste workouts voor moeders en kids op een rij.

bewegen, spelletjes, beweegspelletjes, spelen, tips, ideeën, kinderen, peuters, kleuters, dreumessen, activiteiten, binnen spelen, buiten spelen, binnen, buiten, doen, ondernemen, vakantie, uitjes, spelen, groepje, meerdere, mama, papa, samen, moeder, ge Oerrr
Lekker uitwaaien op het strand, slootje springen of van een heuvel rollen. Natuurmonumenten vindt dat alle kinderen daar recht op hebben. Want buiten spelen zorgt ervoor dat je gezond blijft. En als je nu goed met de natuur om gaat, zul je er in de toekomst ook beter voor zorgen. Dus heeft Natuurmonumenten de Oerrr kaarten bedacht. Daarop staan allemaal te gekke buiten activiteiten met doe- en ontdekopdrachten die je gedaan moet hebben voordat je twaalf jaar bent. Je krijgt ze gratis vier keer per jaar – over de seizoenen herfst, winter, lente en zomer – opgestuurd als je je Gratis inschrijft bij OERRR.

De sjalendans
Dansen met je kind is een van de leukste dingen die je kunt doen. Je peuter gaat helemaal op in de muziek en maakt allerlei hippe danspasjes. Zorg voor leuke muziek en een paar sjaals, schuif alles in de kamer opzij, zet de muziek hard aan en zing, dans en lach samen met je kind. Gebruik een sjaal om mee te zwieren, samen aan rond te draaien en om kiekeboe mee te spelen.

Flessenspel
Neem twee lege flessen frisdrank en vul die met water. Zet ze tegenover elkaar neer – de afstand is afhankelijk van de leeftijd van je kind en kun je zelf bepalen – en probeer elkaars fles met een bal om te gooien. Als je fles omvalt, moet je eerst de bal weer pakken voordat je de fles rechtop mag zetten. Wie zijn fles is het eerste leeg?

bewegen, spelletjes, beweegspelletjes, spelen, tips, ideeën, kinderen, peuters, kleuters, dreumessen, activiteiten, binnen spelen, buiten spelen, binnen, buiten, doen, ondernemen, vakantie, uitjes, spelen, groepje, meerdere, mama, papa, samen, moeder, ge Hoofd, schouders, knie en teen
Ga tegenover je uk staan en zing samen ‘Hoofd, schouders, knie en teen’. Raak ondertussen de lichaamsdelen aan waarover je zingt. Wanneer je zingt ‘puntje van je neus’ draai je samen een rondje.

Hoofd, schouders, knie en teen, knie en teen
Hoofd, schouders, knie en teen, knie en teen
Oren, ogen, puntje van je neus
Hoofd, schouders, knie en teen, knie en teen

Ballonnenbal
Zit buitenspelen er even niet in, maar wil je een beweegspelletje doen zonder dat je hoeft te vrezen voor je interieur? Blaas een aantal ballonnen op en geef je kind een ballon en neem er zelf ook één. Wie de ballon het langst in de lucht kan houden, zonder dat hij op de grond valt, heeft gewonnen. Je kunt de ballon natuurlijk ook samen proberen in de lucht te houden.

Speurtochtje
Zet van te voren met stoepkrijt een klein speurtochtje uit voor je kind. Laat je kind zelf de pijlen volgen. Het is natuurlijk extra leuk als de speurtocht eindigt op een leuke plek, zoals de speeltuin of als er een schat bij de finish verstopt ligt in de vorm van een ballon, vlaggetje of gezond tussendoortje.

Op de noordpool
Leg een aantal kussens op de grond verspreid door de woonkamer met een kleine ruimte tussen de kussens. Laat je kind van ‘ijsschots’ naar ‘ijsschots’ springen. Degene die ernaast springt en in het water valt is af en moet opnieuw beginnen. In plaats van kussens kun je ook kranten gebruiken. Pas wel op met gladde vloeren!

bewegen, spelletjes, beweegspelletjes, spelen, tips, ideeën, kinderen, peuters, kleuters, dreumessen, activiteiten, binnen spelen, buiten spelen, binnen, buiten, doen, ondernemen, vakantie, uitjes, spelen, groepje, meerdere, mama, papa, samen, moeder, ge Ouder en kind gym
Wil je actief bewegen met je peuter in groepsverband informeer dan bij de plaatselijke gymnastiek vereniging naar Ouder en Kindgym. Dat is speciaal bedoeld voor peuters van 1½ tot 4 jaar die samen met papa en mama of opa en oma lekker wil gymmen in een echte gymzaal. Op de website van de
Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie kun je zoeken naar gymnastiek verenigingen bij jullie in de buurt.

Teken je eigen knuffel
Het boek van Sinterklaas

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

  • Reply Miranda 2 januari 2014 at 8:51 pm

    Nou dat zal wel meevallen. Door de baby in je buik zit je riem op “standje vreethaak”, al kan ik mij het gevoel wel voorstellen 🙂
    Wel super leuke ideeën!

  • Laat een reactie achter