Bij knutselen | 8 Leuke manieren om een bijtje te maken

17 maart 2019
Bij knutselen - 5 Super leuke bijtjes om te knutselen in het thema lente.

Het wordt weer warmer en je ziet de tuin weer groen worden. Ook komen de bollen uit en groeit er bloesem aan de bomen. Over niet al te lange tijd zoemen er straks allemaal bijtjes van knop naar knop. Leuk om er thuis ook een paar te maken! Wil jij ook een bij knutselen? Dan vind je vast een leukerd, tussen deze tips. Zoals een bijtje van hartjes of een bij gemaakt van een wc rol. Super leuke knutsel ideeën in het thema lente.

8x Een bij knutselen

Bijtjes knutselen van papier en rietjes

Bij knutselen | 8 Leuke manieren om een bijtje te maken.

Deze bijtjes zijn super leuk om te knutselen. En als je ze eenmaal gemaakt hebt, kun je ze ‘echt’ laten vliegen door het uiteinde van het rietje vast te houden en met de bij rondjes door de kamer te rennen. Bzzzzzzz! Of je steekt het rietje in een plant om hem leuk neer te zetten. Je maakt de bijtjes door een vlechtstrook (o.a. te koop bij Speelgoedpostorder.nl) een gedeelte zig zag te vouwen. Het ene vlak laat je geel en de ander kleur je zwart. Met het papier nog op elkaar gevouwen, maak je er een gaatje in met een perforator. Dan rijg je een rietje door de gaatjes en buig je het uiteinde van de vlechtstrook om en plak je het uiteinde vast aan de strook zelf, zodat er een hoofdje ontstaat. Teken er een gezichtje op met stiften. En knip tot slot twee voelsprieten en vleugels uit papier en plak die aan de bijtjes vast.

‘Lees ook: Meer dan 30 super mooie bloemen om te knutselen met kinderen.’

Bij maken van papier

Dit lieve bijtje is helemaal gemaakt van hartjes van papier. Simpel, maar super leuk! Van de hartjes hebben we een printable gemaakt, zodat je die niet perse zelf hoeft te tekenen. Die vind je hier.

Bij knutselen van eierdoos

Leuke ideeën voor wie in de lente knutselen wil: een bij gemaakt van eierdoos.

Dit bezige bijtje maak je van een eierdoos. Je knipt er een eierdopje uit en verft die geel. Daarna knip je beide kanten iets in draai je een zwart draadje wol om het bijtje heen door de gleufjes. Plak dan twee vleugels van papier op de rug en twee ogen op het gezichtje en teken er een mondje bij. Mijn kinderen hebben deze bij al bestempeld tot ‘Maya’. 

Tip: hier vind je nog 20 andere leuke knutselideeën met een eierdoos.

Bij maken van wol

Hoe klein en onschuldig bijen ook zijn. Mijn kinderen vinden ze toch een beetje eng vanwege die angel op hun kont. Maar van dit zachte bolletje bij heb je echt niets te vrezen. In de video kun je stap voor stap zien hoe je deze bij maakt.

Bij knutselen van wc rol

Bij knutselen - 5 Super leuke bijtjes om te knutselen in het thema lente.

Een wc rol is ook altijd een goeie basis voor knutselwerkjes. Voor het knutselen van deze bij pak je de wc rol in met geel papier en daarop plak je weer twee zwarte stroken. Het gezichtje van de bij kun je ook knutselen van zwart en geel papier. En uit lichtblauw papier knip je twee vleugels. Zzzzzzzzzo, weer een bijtje klaar!

Tip: hier vind je nog 40 andere leuke knutselideeën met een wc rol.

‘Lees ook: Meer dan 20 leuke & simpele ideeën om te knutselen met papier.’

Bijtje knutselen met een knijper

Knutselen met wasknijpers | 20 Leuke knutselideeën met knijpers

Ook kun je heel leuk een bijtje van een knijper knutselen. Dat doe je door een knijper gedeeltelijk geel te verven en als de verf droog is teken je er een paar zwarte strepen op. Van papier knip je vleugels die je tussen de knijpers klemt. En je geeft de bij een gezichtje met stift en een paar wiebelogen. (o.a. te koop bij de HEMA) Van chenilledraad maak je de voelsprieten. (ook te koop bij de HEMA)

Nog een bij van eierdoos

Knutselen met eierdoos - 20 Super leuke ideeën om te maken met je lege eierdozen.

Nog een leuk bijtje van eierdoos, alleen dan van twee eierdopjes. Je maakt deze door de eierdopjes te verven; eerst geel en als de verf droog is zwart. Dan plak je er twee wiebelogen op (o.a. te koop bij de HEMA) en van chenilledraad (ook te koop bij de HEMA) maak je de pootjes, voelsprieten en vleugels.

Bij knutselen van een papieren bordje

Bij knutselen - 5 Super leuke bijtjes om te knutselen in het thema lente.

Deze laatste bij tot slot maak je van een geel papieren bordje. (te koop bij Speelgoedpostorder.nl) Dat vouw je dubbel en daarna plak je er van zwart papier strepen op. Het hoofdje knip je uit een tweede bordje en daarop plak je een wiebeloog (ook te koop bij Speelgoedpostorder.nl) en voelsprieten. De vleugel knip je uit lichtblauw papier en plak je op de rug van de bij. Tot slot rijg je nog een touwtje door het bordje, zodat je jouw bijen knutsel leuk in het raamkozijn kunt ophangen.

‘Lees ook: Dieren knutselen | Meer dan 50 leuke dieren knutsels om te maken.’

We hopen dat je deze bijtjes leuk vindt. Ga jij ook een bij knutselen uit deze knutsel ideeën, dan vinden wij het super leuk als je het eindresultaat met ons deelt. Dat kan bijvoorbeeld door een foto van jouw kunstwerk te delen op Facebook of Instagram waarin je Lady Lemonade tagt. Of je stuurt ons een privé berichtje!

Nog meer knutselinspiratie in het thema lente

Voor nog meer leuke knutselideeën met als thema lente, moet je zeker ook even ons blog met lenteknutsels checken. Of bekijk ook eens al onze lente dieren om te maken met kinderen. En houd je van bloemen, dan vind je deze bloemen knutsels vast erg leuk! Of neem een kijkje bij al deze leuke vogelnestjes om te maken. Voor al onze andere knutselideeën voor kids kun je hier terecht in ons knutsel archief.

En wil je in de toekomst echt niets meer van ons missen, abonneer je dan vooral gratis op ons YouTube kanaal. Daar zetten we iedere week namelijk een nieuwe knutsel video online. En als abonnee ben jij de eerste die dat ziet en zo mis je nooit meer iets.

Paastasje knutselen - Leuk om je paaseieren in te doen!
Een roos vouwen

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

  • Reply Jolie Eiselin 20 november 2022 at 1:48 pm

    Echt leuke knutseldingen voor kinderen!

  • Laat een reactie achter