Bij knutselen – 7 Leuke manieren om een bijtje te maken

17 maart 2019
Bij knutselen - 5 Super leuke bijtjes om te knutselen in het thema lente.

Het wordt weer warmer en je ziet de tuin weer groen worden. Ook komen de bollen uit en groeit er bloesem aan de bomen. Over niet al te lange tijd zoemen er straks allemaal bijtjes van knop naar knop. Leuk om er thuis ook een paar te maken! Wil jij ook een bij knutselen? Dan vind je vast een leukerd, tussen deze tips. Zoals een bijtje van hartjes of een bij gemaakt van een wc rol. Super leuke knutsel ideeën in het thema lente.

7x Een bij knutselen

Bij maken van papier

Dit lieve bijtje is helemaal gemaakt van hartjes van papier. Simpel, maar super leuk! Ik heb van de hartjes een printable gemaakt, zodat je die niet perse zelf hoeft te tekenen. Die vind je hier.

‘Lees ook: Bloemen knutselen – 16x prachtige bloemen maken.’

Bij knutselen van eierdoos

Leuke ideeën voor wie in de lente knutselen wil: een bij gemaakt van eierdoos.

Dit bezige bijtje maakte ik van eierdoos. Ik knipte er een eierdopje uit en verfde hem geel. Daarna heb ik beiden kanten iets ingeknipt en een zwart draadje wol om het bijtje heen gedraaid. Ik plakte twee vleugels op de rug en twee ogen op het gezichtje en tekende daar nog een mondje bij. Mijn kinderen hebben de bij al bestempeld tot ‘Maya’. 

Tip: hier vind je nog 12 andere leuke knutselideeën met een eierdoos.

Bij maken van wol

Hoe klein en onschuldig bijen ook zijn. Mijn kinderen vinden ze toch een beetje eng vanwege die angel op hun kont. Maar van dit zachte bolletje bij heb je echt niets te vrezen. In de video zie je hoe ik hem maakte.

Bij knutselen van wc rol

Bij knutselen - 5 Super leuke bijtjes om te knutselen in het thema lente.

Een wc rol is ook altijd een goeie basis voor knutselwerkjes. Voor het knutselen van deze bij heb ik hem ingepakt in geel papier en daarop twee zwarte stroken geplakt. Het gezichtje maakte ik ook van zwart en geel papier. En uit lichtblauw papier knipte ik twee vleugels. Zzzzzzzzzo, weer een bijtje klaar!

Tip: hier vind je nog 15 andere leuke knutselideeën met een wc rol.

‘Lees ook: Knutselen met papier – 10 toffe maar simpele knutselideeën voor kids.’

Bijtje knutselen met een knijper

Knutselen met wasknijpers | 20 Leuke knutselideeën met knijpers

Ook kun je heel leuk een bijtje van een knijper knutselen. Dat doe je door een knijper gedeeltelijk geel te verven en als de verf droog is teken je er een paar zwarte strepen op. Van papier knip je vleugels die je tussen de knijpers klemt. En je geeft de bij een gezichtje met stift en een paar wiebelogen. Van chenilledraad maak je de voelsprieten.

Bij knutselen van een papieren bordje

Bij knutselen - 5 Super leuke bijtjes om te knutselen in het thema lente.

Deze laatste bij tot slot maakte ik van een geel papieren bordje. Dat vouwde ik dubbel en daarna heb ik er zwarte strepen op geplakt. Het hoofdje knipte ik uit een tweede geel bordje en daarop plakte ik een oog en voelsprieten. De vleugel bestaat uit 1 stuk en knipte ik uit lichtblauw papier. Daarna lijmde ik hem op de rug van de bij en heb ik er tot slot een touwtje aan vast gemaakt. Leuk om in het raam op te hangen!

Nog een bij van eierdoos

Knutselen met eierdoos - 20 Super leuke ideeën om te maken met je lege eierdozen.

Nog een leuk bijtje van eierdoos, alleen dan van twee eierdopjes. Je maakt deze door de eierdopjes te verven; eerst geel en als de verf droog is zwart. Dan plak je er twee wiebelogen op en van chenille draad maak je de pootjes, voelsprieten en vleugels. Chenilledraad koop je o.a. bij de  Fun & Feest winkel.

‘Lees ook: Dieren knutselen | Meer dan 50 leuke dieren knutsels om te maken.’

Nog meer knutselinspiratie in het thema lente

Ik hoop dat je deze bijtjes leuk vindt. Ga jij ook een bij knutselen uit deze knutsel ideeën, dan zou ik het super leuk vinden als je het eindresultaat met mij deelt op Facebook of Instagram door Lady Lemonade te taggen of te noemen in de hashtags: #ladylemonade.

Voor nog meer leuke knutselideeën met als thema lente, moet je zeker ook even ons blog met lenteknutsels checken. En voor andere knutselideeën voor kids kun je hier terecht.

En wil je echt niets meer van ons missen, abonneer je dan vooral gratis op ons YouTube kanaal. Daar zetten we iedere week namelijk een nieuwe knutsel video online. En als abonnee ben jij de eerste die dat ziet en zo mis je nooit meer iets.

Paastasje knutselen - Leuk om je paaseieren in te doen!
Een roos vouwen

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter