Binnenkijken bij Féron

19 september 2019
Binnenkijken in de toffe popart kinderkamer van Féron.

In het Brabantse Uden staat een wel heel vrolijk en kleurrijk ingericht huis. Een weerspiegeling van de bewoners; opticien Maruska Görgeç, haar man en hun drie kinderen Jelal (18), Yanou (15) en Féron (10). “Want”, zegt Maruska, “ik kan er ontzettend van genieten als mensen hun eigen ik in hun huis laten weerspiegelen. Maar bovenal vind ik het mooi als mensen hun creativiteit laten zien in huis.” En dat is dan ook wat ze heeft gedaan. “Ik houdt van gedurfd kleurgebruik in combinatie met abstracte vormen. Beneden in huis moet ik het wat rustiger aan doen van mijn man, maar in de kinderkamers kan ik echt helemaal los gaan.” De popart kinderkamer van haar jongste zoon Féron is daar een prachtig voorbeeld van. En wij mogen bij hem binnenkijken!

Binnenkijken in de toffe popart kinderkamer van Féron.

Hoe omschrijf je de interieurstijl van de kinderkamer?

De stijl van de kamer vind ik het meest passen bij de Memphis stijl die bekend is uit de jaren ’80. De muurschildering heb ik zelf gemaakt met heel veel afplaktape en verschillende contrasterende kleuren verf. De Engelse kunstenares Camille Walala is daarin echt een grote bron van inspiratie geweest voor mij. Verder vind je er verschillende tweedehands vondsten zoals de vintage camera, het letterbord dat ik een jaar of 7 geleden bij een kapster op de kop tikte en het constructiespel Paolo wat ik een paar jaar geleden tegenkwam. Féron kan met die kartonnen vormpjes echt de leukste creaties in elkaar zetten.

Binnenkijken in de toffe popart kinderkamer van Féron.

Waar ben je het meest trots op?

Het meest trots ben ik toch wel op de muurschilderingen die ik thuis in alle kamers zelf heb toegepast. Toen ik het ontwerp een paar jaar geleden liet zien aan mijn zoontje vond hij het helemaal geweldig. Samen hebben we toen de kleuren uitgekozen en binnen een klein weekje was het klaar. Ik ben echt van mening dat zintuigen van kinderen best geprikkeld mogen worden met veel kleur en contrast. Uiteraard wel op een manier die bij het kind past. Niet elk kind zou tegen zo’n drukke wand kunnen, maar mijn zoontje is er gek op.

Wat is de favoriete plek van Féron in zijn slaapkamer?

Zijn kamer is erg klein – 2 meter breed en 3 meter lang – dus het favoriete plekje van Féron is toch wel zijn bed.  Alhoewel hij het ook heerlijk vindt om aan zijn bureautje te tekenen en te werken, ligt hij het liefst als een echte pré-puber te chillen.

Binnenkijken in de toffe popart kinderkamer van Féron.

Bij welk merk slaag je altijd?

Ik heb niet echt een vast merk waar ik altijd slaag. Als ik of Féron zelf iets zien wat onze aandacht trekt dan gaat het mee naar huis. Zo was ik ooit jaren geleden in de plaatselijke slijterij en daar zag ik het kratje staan met roze olifanten erop. Snijplankje erop wat ik zelf geschilderd heb met speelse lijnen en het nachtkastje was klaar.

Binnenkijken in de toffe popart kinderkamer van Féron.

Wat is je favo (web)shop voor kinderkamer spullen?

Waar ik op zich altijd wel kan slagen is de IKEA maar ook de Kwantum heeft vaak leuke kleurrijke dingen in het assortiment de laatste jaren. 

Shop de popart kinderkamer stijl

Vind jij de popart kinderkamer van Féron ook zo geweldig? Laat je dan inspireren door deze shop de stijl. En wil je meer van het toffe interieur van Maruska zien, volg haar dan op Instagram of check haar blog Roestompoes.nl.

Binnenkijken in de toffe popart kinderkamer van Féron.

1. 3D Constructiespel Paolo – Remember tweedehands vanaf €10,- via Ebay. 2. Ronde opbergdoos – OYOY €22,95 3. Grijze origami lamp – Studio Snowpuppe €63,- 4. Neon bliksem lamp – A Little Lovely Company €25,95 5. Poster ‘Wake me up when I am famous’ – Studio Inktvis €7,95 6. Wandlampje – Droog €25,- 7. Giraffe kop – Assembli €26,- 8. Roze kussen leeuw – Ferm Living €55,- 9. Blauwe digitale wekker – JustAnotherProduct €20,- 10. Behang baksteen – Kwantum €19,- per rol 11. Wereldbol lamp – Atmosphere €34,99 12. Skateboard plank – Decathlon blank hout (om eventueel zelf te schilderen) €24,99 of in een kleur €34,99 13. Zwart-wit vloerkleed – Mad about Mats €119,99 14. Geel kastje – Woood €98,20

Nog meer kinderkamer inspiratie

Wil je nog meer toffe kinderkamer inspiratie? Kijk dan zeker ook even naar alle andere binnenkijkers die op Lady Lemonade staan. 

‘Lees ook: Een slaapkamer stylen? Zo doe je dat!

En heeft jouw kindje ook een kamer die gezien mag worden? En vind je het leuk om die met onze lezers te delen? Stuur dan een mail met wat foto’s naar info[at]ladylemonade.nl. Wie weet staat jouw kinderkamer dan binnenkort ook op ons blog!

Binnenkijken in de toffe popart kinderkamer van Féron.
Binnenkijken in de toffe popart kinderkamer van Féron.
Kinderkamer inspiratie! Binnenkijken in de popart kinderkamer van Féron.
LL Trend Alert – De nieuwste coole kids stuff van deze maand
Binnenkijken bij Cheyenne

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

  • Reply feron 6 december 2021 at 11:39 am

    mijn kamer is gwn de beste

  • Laat een reactie achter