Bloem vouwen | Zo maak je deze mooie origami bloem stap voor stap

21 mei 2021
Bloem vouwen | Zo maak je deze mooie origami bloem stap voor stap.

Wauw, deze origami bloem ziet er indrukwekkend uit, vind je niet?! Misschien denk je daarom dat het moeilijk is om deze bloem te vouwen. Maar dat valt dus reuze mee. Ik laat je stap voor stap zien hoe het moet. En daarna kun jij deze bloem ook heel makkelijk zelf vouwen.

Wat heb je nodig voor de origami bloem?

 • 6 Vouwblaadjes in een kleur die je zelf mooi vindt en 2 groene vouwblaadjes. Vouwblaadjes kun je o.a. kopen bij HEMA.
 • Schaar
 • Elastiekje, ook te koop bij HEMA.
‘Lees ook: Meer dan 35 leuke ideeën om te knutselen in de lente.’

De bloem vouwen

 1. Leg de 6 gekleurde vouwblaadjes op elkaar en vouw ze doormidden. Knip ze daarna door op de vouwlijn. En doe hetzelfde met de groene vouwblaadjes.
 2. Vouw alle halve vouwblaadjes volgens de instructie in de video hierboven.
 3. Wanneer je alle bloemblaadjes gevouwen hebt, maak je 4 groepjes van 4 bladeren. Je legt drie gekleurde bladeren in elkaar met daar bovenop een groen blad. Dan vouw je ze dicht en als je de andere setjes gemaakt hebt, leg je die er ook bovenop. Ook deze stap kun je duidelijk in de video zien.
 4. Om het stapeltje bladeren, wikkel je een elastiekje in het midden. Zorg dat hij er stevig omheen zit, zodat de blaadjes van je origami bloem niet gaan verschuiven.
 5. Dan vouw je de buitenste setjes bladeren om het elastiekje heen. Klinkt gek, maar is makkelijk en kun je ook goed zien in de video.
 6. En tot slot; de blaadjes van de bloem vouwen. Hiervoor draai je de origami bloem om. En dan pak je voorzichtig het bovenste blaadje van één van de bladeren af en die vouw je dan de andere kant op door zachtjes op het midden te duwen. (Check de video!) Zo vouw je één voor één alle gekleurde bladeren om.
 7. Je kunt kiezen wat je met de groene bladeren doet; ook deze kun je allemaal omvouwen. Maar je kunt de bloem ook zo laten of de groene blaadjes om en om de andere kant op vouwen. Dus de ene wel en de volgende weer niet. Daarna is je bloem helemaal klaar en kun je hem een mooi plekje geven. Of aan iemand cadeau doen.
‘Lees ook: De leukste ideeën om te knutselen met strijkkralen.’
Bloem vouwen | Zo maak je deze mooie origami bloem stap voor stap.

Lijkt het je nu leuk om deze bloem zelf ook eens te vouwen? Probeer het vooral! En deel het eindresultaat met ons, want dat vinden we leuk. Dat kan bijvoorbeeld door er een foto van te maken en die te posten op Facebook of Instagram waarin je Lady Lemonade tagt.

Nog meer bloemen knutselen

Op ons blog vind je behalve deze mooie origami bloem nog veel meer leuke bloemenknutsels. Check ons blog 30+ ideeën om bloemen te knutselen maar eens! En voor andere knutseltips moet je zeker ook nog even verder kijken op de website onder de rubriek ‘knutselen’. Wil je echt niets meer van ons missen, abonneer je dan -gratis – op ons YouTube kanaal. Daar komt iedere week een nieuwe creatieve video online. En als abonnee mis je dan niets meer.

Een pennenbakje knutselen van zoutdeeg of klei
Regenboog knutselen | 20 Leuke ideeën voor 't maken van een regenboog

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

 • Reply pierre van uden 26 april 2024 at 10:15 pm

  hoe groot zij de vouwblaadjes lengte en breedte ???

 • Laat een reactie achter