Bloemen knutselen van papier (mét een mooi vaasje!)

21 mei 2022
Bloemen knutselen van papier (mét een mooi vaasje!)

Met bloemen maak je iemand altijd blij. En ook zelf geknutselde bloemen zijn bijvoorbeeld een lieve verrassing voor opa & oma, een vrolijk bedankje voor juf of leuk voor Moederdag. En het voordeel ervan is dat ze het eeuwige leven hebben, want ze verwelken nooit. Ter inspiratie hebben wij een paar leuke ideeën voor het knutselen van bloemen van papier. En we laten je ook zien hoe je er een simpel, maar mooi bloemen vaasje van papier bij kunt maken. Zo is je cadeautje meteen compleet!

Wat heb je nodig voor het knutselen van bloemen van papier?

 • Gekleurd papier
 • Schaar
 • Lijmstift
 • Groen geverfde saté prikker of groene rietjes
 • Potlood
 • Ronde voorwerpen om om te trekken of een passer

Voor het vaasje:

 • Twee kleuren papier
 • Schaar
 • Lijmstift
 • Lineaal
 • Potlood
‘Lees ook: Print hier gratis de leukste lente kleurplaten uit!

De bloemen van papier knutselen

 1. In de video hierboven laten we zien hoe je twee verschillende bloemen van papier kunt maken. We beginnen met de makkelijkste. Hiervoor heb je vier rondjes van papier nodig; een grote, een medium formaat en twee kleine cirkels in verschillende kleuren papier. Die kun je tekenen met een passer of door drie ronde objecten om te trekken.
 2. Knip de cirkels allemaal uit.
 3. Vouw de grootste twee cirkels twee keer doormidden, zodat je een kwart taartpunt overhoudt. Die knip je aan de open kant in om de halve centimeter.
 4. Dan vouw je de cirkels weer open en plak je ze met het middelste gedeelte op elkaar. Plak dan ook één van de kleinste rondjes erop.
 5. Pak je prikker of rietje, leg de punt op de achterkant van de bloem en plak het laatste kleine rondje er overheen, zodat de steel vast blijft zitten. Aan de steel kun je eventueel nog een groen blad plakken.
 6. Op naar het maken van de volgende bloem van papier. Hiervoor knip je een A4 vel door de helft of in drieën als je een wat kleinere bloem wilt maken. Beide helften (of twee van de helften als je het blad in drie hebt geknipt) vouw je zigzag op tot een soort harmonica.
 7. Knip de linker en rechterkant van de opgevouwen papiertjes dan in door vlak naast elkaar allemaal kleine knipjes te zetten.
 8. Smeer dan wat lijm op één van de zijkanten en vouw het nog opgevouwen papiertje dubbel, zodat er een soort waaier in de vorm van een halve cirkel ontstaat. Dat doe je met beide harmonica’s.
 9. Daarna plak je de halve cirkels ook op elkaar, zodat je een mooie ronde bloem hebt.
 10. Om hem af te maken, knip je nog twee cirkels uit papier; steeds wat kleiner. De middelste kun je inknippen zoals je ook bij de bloem hiervoor hebt gedaan.
 11. Plak de cirkels op elkaar en daarna op het harmonica rondje.
 12. En tot slot plak je de steel aan de bloem vast.
Bloemen knutselen van papier (mét een mooi vaasje!)

Het bloemen vaasje van papier maken

Om je bloemen van papier compleet te maken, kun je er ook nog een vaasje bij knutselen. Ook dat is niet moeilijk! Hieronder staat de stap voor stap uitleg. En je kunt ter ondersteuning ook naar de video kijken. Vanaf 10:48 uur zie je hoe je de bloemen vaas maakt.

 1. Kies een gekleurd vel A4 papier. Je kunt het vaasje uit de losse pols knippen of er eerst hulplijnen op tekenen. Dat doe je door het papier horizontaal voor je te leggen. Dan trek je een horizontale rechte lijn op ongeveer 4 cm van de onderkant. Ik heb hiervoor de dikte van de lineaal aangehouden.
 2. Vanaf de horizontale lijn die je net hebt getekend, trek je om de 2 centimeter een verticale lijn omhoog helemaal tot het einde van het vel papier.
 3. De verticale lijnen die je hebt getekend, knip je allemaal in met een schaar tot aan de horizontale lijn.
 4. Dan draai je alle losse stroken om de beurt om een potlood, zodat ze gaan krullen.
 5. Leg dit vel even opzij en teken een cirkel op papier door een rond object om te trekken. Dit wordt de bodem van je vaas. Om de cirkel tegen je nog een iets grotere cirkel. Die hoeft niet perse heel netjes te zijn. Knip de buitenste cirkel uit.
 6. Knip de cirkel dan in tot aan de lijn van de binnenste cirkel; om de centimeter een knipje. De flapjes die ontstaan vouw je omhoog.
 7. Pak dan het vel papier er weer bij en smeer wat lijm op de onderste brede strook. Daarna plak je hem rondom tegen de flapjes van de cirkel aan, zodat de bodem aan je vaasje vast komt te zitten.
 8. Tot slot knip je van een andere kleur papier een strook af, dan houd je alle gekrulde stroken van je vaasje omhoog en plak je de strook er zo omheen dat je vaasje een mooie vorm heeft. Zet de bloemen erin en je bent helemaal klaar!
‘Lees ook: 20 Leuke ideeën voor het knutselen van lente dieren.’
Bloemen knutselen van papier (mét een mooi vaasje!)

En, vind je het boeket mooi geworden? Als jullie nu ook bloemen gaan knutselen van papier, dan vinden wij het natuurlijk super leuk om het eindresultaat te zien! Dat kun je bijvoorbeeld met ons delen door een foto van de creaties te posten op Facebook of Instagram waarin je Lady Lemonade tagt. Maar een privé berichtje sturen mag natuurlijk ook altijd!

Nog meer leuke knutsel ideeën met bloemen

Behalve bloemen van papier vind je op onze website nog veel meer leuke bloemen om te knutselen. Voor meer inspiratie is het sowieso een aanrader om ons blog met meer dan 40 bloemenknutsels nog even te bekijken. En het is ook leuk om een keer deze bloembommen te maken met kinderen. Of stempel bloemen met wc rollen, leuk & simpel!

Voor ons complete archief met al onze knutselideeën kun je hier terecht. En vergeet je tot slot niet te abonneren op ons YouTube kanaal! Daar verschijnt iedere week namelijk een nieuwe creatieve video. En als gratis abonnee ben jij de eerste die dat ziet en mis je nooit meer iets van ons.

Bloemen knutselen | 40+ Leuke ideeën om bloemen te maken
Bloemen stempelen met wc rollen | Leuk voor kids!

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter