Bloemen knutselen | 40+ Leuke ideeën om bloemen te maken

22 mei 2022
Bloemen knutselen | 40+ Leuke ideeën om bloemen te maken!

Van bloemen in huis wordt iedereen altijd blij. Helaas hebben ze alleen een bepaalde houdbaarheidsduur. Maar dat geldt gelukkig niet voor al deze vrolijke bloemen knutsels. En ze zijn nog makkelijk in de verzorging ook, want ze hebben geen water nodig. Hooguit een beetje liefde tijdens het maken. Wij laten je zien hoe je al deze geweldige bloemen knutselen kunt. Leuk om te doen met de kinderen!

Meer dan 40 leuke bloemen om te knutselen

Wiebel bloemen knutselen

Bloemen knutselen - Meer dan 30 vrolijke knutselideeën die leuk zijn om te maken met kinderen!

Simpel, maar zo leuk! Deze wiebel bloemen maak je door papieren bloemetjes op pijpenragers (o.a. te koop bij Speelgoedpostorder.nl) te plakken. De steeltjes draai je om een potlood of pollepel zodat er een spiraal ontstaat. En dan steek je ze in een omgekeerde versierde papieren beker.

‘Lees ook: Meer dan 35 leuke knutselideeën met papieren bordjes.’

Bloemen stempelen met wc rollen

Met wc rollen kun je op een makkelijke manier ook bloemen maken. Door ze in te knippen wordt een wc rol namelijk ineens een bloemen stempel. En stempelen kunnen kinderen van alle leeftijden! In de video hierboven zie je hoe je deze vrolijke bloemenknutsel maakt.

Bloemen knutselen van papier

Bloemen knutselen van papier (mét een mooi vaasje!)

Van papier kun je ook de mooiste bloemen maken. Daarvan vind je er hieronder nog veel meer. En hoe je de bloemen van cirkels hierboven maakt, laten we je hier stap voor stap zien. Ook leggen we daar uit hoe je er dit leuke bloemen vaasje bij kunt knutselen om je boeket compleet te maken.

Tulpen knutselen van wc rollen

Bloemen knutselen | 40+ Leuke ideeën om bloemen te maken!

Hoe vrolijk zijn deze tulpen van wc rol?! Je maakt ze door een wc rol plat te vouwen. En dan knip je ze in vorm. Als je dit lastig vindt, kun je de lijnen eventueel eerst met potlood tekenen. Daarna vouw je de wc rollen weer rond en verf je de tulpen. Als ze opgedroogd zijn, kun je ze eventueel ook nog een vrolijk gezichtje geven met acrylstiften. (die kun je o.a. kopen bij Bol.com)

Zonnebloemen maken met waterverf en waskrijt

Bloemen knutselen | 40+ Leuke ideeën om bloemen te maken!

Waskrijt en waterverf zijn een leuke combinatie. Waterverf pakt namelijk niet op de vette wasco. Dus als je eerst met waskrijt een tekening maakt en die daarna inkleurt met waterverf, dan zie je alle lijntjes nog. Probeer het maar eens door deze mooie zonnebloemen te maken! Waterverf koop je goedkoop bij de HEMA en waskrijtjes ook.

‘Lees ook: Print hier gratis de leukste lente kleurplaten uit!

Bloemen knutselen van wol

Deze bloemen van wol zijn lekker kleurrijk, hartstikke vrolijk en helemaal niet moeilijk om te maken. Kijk maar naar de video hierboven!

Narcis knutselen

Bloemen knutselen - Meer dan 30 vrolijke knutselideeën die leuk zijn om te maken met kinderen!

Dit is volgens mij wel een klassieker; een narcis knutselen met een wc rol. Mijn eerste maakte ik tig jaar terug op de basisschool. Om ze te maken, knip je uit een geel blaadje de bloem en maak je van een wc-rol de geel-oranje trompet. Die plak je op een groen rietje en dan lijm je er nog een groen blad aan vast. Een echte lenteknutsel!

Bloemen stempelen met aardappels

Bloemen knutselen | 40+ Leuke ideeën om bloemen te maken.

Niet alleen met wc-rol, maar ook met aardappels kun je bloemen stempelen. Eerst snijd je de aardappel doormidden. En dan snijd je er aan de bovenkant een aantal driehoekjes uit. Met een andere aardappel kun je de bladeren van de bloemen stempelen. En de steel die schilder je op je vel met een kwastje.

Bloemenkrans knutselen van een papieren bordje

Bloemen knutselen | 30+ Leuke ideeën om bloemen te maken.

Met deze bloemenkrans aan de deur, muur of in het raamkozijn breng je het huis helemaal in lentesfeer. De basis van de krans is een papieren bord. Daar knip je de binnenkant uit en de rand die overblijft kun je in een mooie kleur verven. Terwijl het bordje droogt, kun je ondertussen bloemen maken van papier. En als de verf droog is, plak je ze erop. Nu nog een lintje of touwtje er omheen knopen en je kunt hem ophangen!

Bloem maken van een papieren beker

Bloemen knutselen - Meer dan 30 vrolijke knutselideeën die leuk zijn om te maken met kinderen!

Deze bloem maak je door een papieren beker om de centimeter in te knippen en open te vouwen. Daarna versier je hem met waskrijt, stiften of verf en dan plak je hem op een rietje. Niet zo heel moeilijk en dus ook heel leuk om te knutselen met kleuters.

‘Lees ook: De leukste ideeën om te knutselen met strijkkralen.’

Roos vouwen

Deze prachtige bos origami rozen is bijna niet van echt te onderscheiden toch? Een vouwwerkje voor wat oudere kids, met super mooi resultaat. In de video laten we je stap voor stap zien hoe je het doet.

Bloem met een lieveheersbeestje knutselen van papier

Bloemen knutselen | 30+ Leuke ideeën om bloemen te maken.

Ook leuk om te maken, is deze lente bloem met daarop een lieveheersbeestje. Je knipt de bloem en pot uit papier en de steel maak je van een groen rietje (o.a. te koop bij Speelgoedpostorder.nl). Het lieveheersbeestje knip je ook uit papier en de stippen en ogen teken je erop met stift. Vouw een klein muizentrapje, plak die op de achterkant van het lieveheersbeestje en plak hem daarmee op de bloem.

Zonnebloem knutselen

Bloemen knutselen - 15x prachtige bloemen maken.

Van zonnebloemen worden wij altijd vrolijk. Deze gele ruiker maak je door twee rechthoekige stroken geel papier zigzag op te vouwen. Dan vouw je ze dubbel en lijmt de zijkanten aan elkaar vast. Daarna plak je de twee halve waaiers aan elkaar tot een rondje met een groen rietje ertussen. Plak een bruine cirkel erop en twee blaadjes aan de steel en je zonnebloem knutselen is klaar!

Pop-up bloem maken

Bloemen knutselen - Meer dan 30 vrolijke knutselideeën die leuk zijn om te maken met kinderen!

Dit bloementuintje heeft nog wat water nodig om tot bloei te komen. Maar daarna gaan de bloemen vanzelf groeien. Je maakt het tuintje door een half papieren bordje op een ander bordje te plakken aan de rand. Laat in het midden een gaatje open waardoor je een ijsstokje steekt waarop je bloemetjes plakt. En dan versier je de rest nog even en is je tuin klaar.

‘Lees ook: Meer dan 20 leuke maar simpele ideeën om te knutselen met papier.’

Bloemen maken van vloeipapier

Bloemen knutselen - Meer dan 30 vrolijke knutselideeën die leuk zijn om te maken met kinderen!

Deze vrolijke bos bloemen maak je van vloeipapier (veel mooie kleuren te koop bij Baker Ross). Je vouwt het vloeipapier een paar keer dubbel en knipt er blaadjes uit. Die rijg je om een pijpenrager waarvan je het uiteinde dubbel vouwt. En daaronder draai je een klein stukje groene pijpenrager om de steel en de bloem heen als bloemkelk en zo blijft de bloem ook meteen goed zitten.

Bloemen knutselen van papier

Bloemen knutselen - 15x prachtige bloemen maken.

Deze leuke margrietjes maak je door de uiteindes van 8 vlechtstroken in het midden van de strook vast te plakken. En daarna plak je ze in een cirkel met de middenkanten aan elkaar vast. Leg er een groen geverfde satéprikker op en lijm er een gele cirkel op en je bloemen van papier zijn af.

Bloemen knutselen van rietjes en papier

Bloemen knutselen | 30+ Leuke ideeën om bloemen te maken

Deze mooie bloemen en vlinder maak je van papier en papieren rietjes. En als ze af zijn, steek je ze in een potje (o.a. te koop bij Baker Ross) of papieren beker met daarin oase of wat klei of zoutdeeg. Het bekertje kun je ook nog versieren.

Een vrolijke bos bloemen van cupcake vormpjes

Bloemen knutselen - Meer dan 30 vrolijke knutselideeën die leuk zijn om te maken met kinderen!

Van cupcake vormpjes kun je ook geweldige bloemen maken. In het midden knip je een gaatje en daardoor rijg je een pijpenrager met een knoop aan het uiteinde. Lintje erom en klaar!

Tulp vouwen

Je kunt ook hele mooie tulpen maken door te vouwen. Origami tulpen zijn niet moeilijk om te maken en als ze klaar zijn, kun je ze rechtop neer zetten. Leuk! In de video hierboven zie je hoe je ze maakt.

‘Lees ook: De leukste knutselideeën met zoutdeeg.’

Bloemen maken van vlechtstroken

Bloemen knutselen - 15x prachtige bloemen maken.

Nog een paar mooie bloemen van vlechtstroken. Deze beauty’s maak je door 8 vlechtstroken in de vorm van een klein blaadje te vouwen en er daarna een groot blaadje omheen te vouwen. De uiteindes plak je vast zodat ze niet meer uit model kunnen schieten. Daarna plak je alle plaatjes met de zijkanten aan elkaar vast met een groen geverfde satéprikker ertussen. En tot slot plak je twee rondjes in het midden en tadáá; 2 mooie, vrolijke bloemen.

Bloemen knutselen van papier

Bloemen knutselen - Meer dan 30 vrolijke knutselideeën die leuk zijn om te maken met kinderen!

Voor deze weidebloemen heb je geen vaasje nodig. Je maakt ze door een A4tje dubbel te vouwen en om de centimeter in te knippen tot 4 centimeter van de onderkant. Dan rol je het A4tje op, lijm je het uiteinde vast en maak je de ‘lussen’ open met je handen. Dan knip je uit papier bloemen en wat lange groene sprietjes en die plak je op en tussen je graspol. Het resultaat is dit vrolijke boeketje.

Blauwe druifjes knutselen

Bloemen knutselen - 15x prachtige bloemen maken.

Blauwe druifjes zijn zó leuk en dus ook hele leuke bloemen om te knutselen. Daarvoor kun je de eierdopjes van een eierdoos gebruiken. Die knip je uit en verf je blauw. Als ze droog zijn, plak je ze op een groene stengel op papier. En in de kelk plak je nog een klein opgekruld strookje geel als stampertjes van de blauwe druifjes. Schatjes hé!

Narcis knutselen 2

Met dit vrolijke bosje narcissen haal je de lente ook in huis. Hoe je deze bloemen maken kunt, zie je in de video.

‘Lees ook: Meer dan 40 leuke ideeën om te knutselen met wc rollen.’

Bloemen maken van pijpenrager

Bloemen knutselen - Meer dan 30 vrolijke knutselideeën die leuk zijn om te maken met kinderen!

Met pijpenragers (o.a. te koop bij Speelgoedpostorder.nl) kun je ook de leukste bloemen knutselen, zoals deze. Voor de bloemblaadjes knip je 1,5 pijpenrager in zes even grote stukken. Die vouw je dubbel en leg je met de open kant boven rondom het uiteinde van een halve groene pijpenrager. Daar omheen wikkel je zo strak mogelijk een stuk gele pijpenrager zodat de blaadjes aan de groene steel vast komen te zitten. Dan buig je de bloemblaadjes omhoog en vouw je ze een beetje open. En je bloem is klaar!

Tulp knutselen van papier

Bloemen knutselen - 15x prachtige bloemen maken.

Deze tulpen zijn ook leuk! Je maakt ze door uit gekleurd papier 6 even grote tulpjes te knippen. Die vouw je precies in het midden dubbel en lijm je met de zijkanten aan elkaar vast. Daarna plak je de tulpen op een mooi vel papier en maak je er een paar stelen aan vast. Vind je het moeilijk om zelf tulpen te tekenen? Dan kun je onze printable gebruiken met daarop 12 tulpjes.

Bloemen maken van strijkkralen

Knutselen lente | Meer dan 50 leuke knutselwerkjes met als thema lente & voorjaar.

Kinderen die het leuk vinden om met strijkkralen te spelen, vinden deze bloemen vast te gek om te maken. Het patroon voor alle strijkkralen voorbeelden vind je hier.

Sneeuwklokjes knutselen

Bloemen knutselen - 15x prachtige bloemen maken.

Deze sneeuwklokjes maak je van watjes en wattenstaafjes (o.a. te koop bij de HEMA). De wattenstaafjes doop je aan één kant in de gele verf en daarna steek je ze in een groen rietje. Wanneer de verf droog is, lijm er een wattenschijfje omheen. Je kunt ze daarna in een klein vaasje zetten. Of ze – net zoals ik – in de deksel van een eierdoos steken en die beplakken met groen papier. Zo maak je je eigen tuintje.

Bloemen knutselen van crêpe papier

Van crêpepapier of vloeipapier kun je ook prachtige bloemen knutselen. Het is helemaal niet zo moeilijk, maar het eindresultaat is echt magisch. Kijk maar naar de video om te zien hoe het moet.

‘Lees ook: Meer dan 50 leuke ideeën om te knutselen voor Pasen.’

Bloemenwaaier

Bloemen knutselen - Meer dan 30 vrolijke knutselideeën die leuk zijn om te maken met kinderen!

Deze bloemenwaaier is ook erg leuk om te knutselen en in huis neer te zetten. Je maakt hem door twee groene vouwblaadjes zigzag te vouwen. Dan vouw je ze dubbel en lijm je de uiteindes aan elkaar vast zodat er een waaier ontstaat. Dan knip je wat tulpen uit gekleurd papier en die plak je erop. Simpel, maar zo leuk!

Tulpen maken van rietjes

Knutselen met papier. Maak deze vrolijke tulpen of één van de andere 9 knutselideeën.

Nog meer mooie tulpen! Je maakt deze door uit papier tulpen te knippen. Ze mogen wat langer zijn dan normaal, omdat je ze nog gaat vouwen. Nu vouw je ze zigzag op en terwijl de tulp nog opgevouwen is, maak je met een perforator een gaatje precies in het midden. Door de gaatjes rijg je een rietje en aan het rietje plak je een blad. Staat vrolijk hé!

Bloembommetjes maken

Deze bloembommetjes zijn net even anders dan de rest van deze bloemen knutsels, want je maakt er uiteindelijk échte bloemen mee. Bloembommetjes zorgen namelijk voor een enorme bloemenexplosie in de tuin. En dat is niet alleen leuk om te zien gebeuren, maar ook fijn voor de vlinders, bijen en andere insecten die het door het verdwijnen van natuur best moeilijk hebben. De zaadbommetjes heb je echt zo gemaakt, kijk maar naar de video hierboven.

Bloemen knutselen van eierdoos

Knutselen met eierdoos: 10 leuke ideeën die je kunt maken van eierdozen. Zoals deze vrolijke bloemen.

Wie zet deze vrolijke bos bloemen in huis? Je maakt deze ‘ruikers’ door eierdopjes uit te knippen en te verven. En daarna prik je er een gaatje in en daar steek je een groene pijpenrager doorheen met een blaadje eraan en aan het uiteinde lijm je een kraaltje.

Bloemen knutselen met kastanjes

Knutselen met kastanjes | 35+ Simpele én super leuke knutselideeën.

Als er kastanjes liggen, dan kun je deze te gekke bloemen maken! En als je niet zo lang kunt wachten, gebruik je een kleine aardappel in plaats van een kastanje. Eerst maak je een klein kastanje spinnenweb (hier kun je zien hoe dat moet). Dan zet je het spinnenweb op een lange prikker en daar doe je een rietje omheen. Plak aan het rietje een blaadje en zet de bloem in een vaasje van een wc rol en je hebt een prachtige bloem in huis. In plaats van helemaal rondom te gaan met de wol, kun je het ook bij een kwart houden en zo een tulp maken.

Hyacinth maken

Deze hyacinten waren eerder een tip voor Moederdag op ons blog. Ik maakte ze toen en stak ze door een foto. Maar je kunt de bloemen natuurlijk het hele jaar door knutselen. Met of zonder foto. In de video zie je hoe je ze maakt.

‘Lees ook: Meer dan 50 leuke ideeën om te knutselen in de lente.’

Sneeuwklokjes 2

Winterknutsels - 26 Toffe ideeën om te knutselen in de winter

Deze sneeuwklokjes zijn wat simpeler dan degene die ik je hierboven al liet zien, maar ook heel leuk om te knutselen. Je hebt er alleen een paar groene rietjes en wat wattenschijfjes (te koop bij de HEMA) voor nodig waaruit je een bloem knipt en die lijm je samen op stevig papier.

Paardenbloem stempelen met wc rol

Leuke ideeën voor wie in de lente knutselen wil: een paardebloem geverfd met wc-rol.

Paardenbloemen hebben ook altijd iets magisch. Helaas kun je deze niet van het papier blazen, maar mooi is hij wel. Je maakt hem door een wc rol in te knippen en die te stempelen in verschillende kleuren verf en daarna heel vaak af te drukken op een wit vel papier.

Lotus bloem vouwen

Wauw, deze origami bloem ziet er ook indrukwekkend uit, vind je niet?! Misschien denk je daarom dat het moeilijk is om deze bloem te vouwen. Maar dat valt dus reuze mee. Ik laat je in de video hierboven stap voor stap zien hoe het moet.

Bloemen van papier

Knutselen met papier. Vouw deze vrolijke bloemen of maak één van de andere 9 knutselideeën.

Ook van deze regenboog bloemen wordt iedereen vrolijk. Je maakt de bloemen door in allerlei kleuren rondjes uit te knippen. Je kunt daarvoor bijvoorbeeld een glas omtrekken. De rondjes vouw je dubbel en lijm je als een molentje op een vel papier. Met stift of potlood kun je er nog een paas stelen en wat blaadjes aan tekenen en dan is je bosje bloemen klaar.

Bloemen van zoutdeeg knutselen

Zoutdeeg knutselen - Heel veel leuke ideeën en voorbeelden om te maken! van brooddeeg. Zoals deze bloemen van zoutdeeg.

In dit rijtje vind je een heleboel bloemen van papier. Maar van zoutdeeg kun je ook heel leuk bloemen knutselen. De bloemen prik je op een saté prikker en die steek je daarna in een grote bonk zoutdeeg. Check hier hoe je zoutdeeg kunt maken.

‘Lees ook: Creatief kinderfeestje? Dit zijn leuke ideeën om te knutselen.’

Bloemen ketting van zoutdeeg knutselen

Of je maakt deze leuke bloemen kettingen van zoutdeeg! Die vrolijken iedere outfit op. In de video zie je hoe je ze maakt.

Bloem vlechten

10x Knutselen met papieren bordjes. - Leuke dingen om te maken met de kids!

Deze mooie bloem is de hekkensluiter van dit rijtje knutselideeën. Je knipt bloemblaadjes uit de rand van een papieren bord en prikt een gaatje in het midden. Dan span je draden tussen de bloemblaadjes en het gaatje totdat er een soort spinnenweb is ontstaan. En dan is het een kwestie van verschillende kleuren draad door het spinnenweb heen weven. Je kunt er eventueel nog een groen rietje aan vast plakken, zodat je je kunstwerk in een vaasje kunt zetten.

We hopen dat jullie net zo enthousiast zijn over al deze knutselideeën als wij. En als jullie ook één van deze bloemen gaan knutselen, dan vinden wij het ontzettend leuk als je het eindresultaat met ons deelt. Dat kan bijvoorbeeld door een foto van het kunstwerk te delen op Facebook of Instagram waarin je Lady Lemonade tagt. Maar ons een privé berichtje sturen mag natuurlijk ook altijd!

Nog meer knutselinspiratie

Behalve al deze waanzinnige bloemen vind je op onze website nog veel meer leuke knutselideeën. Om helemaal in het lente thema te blijven, kun je bijvoorbeeld ook nog even kijken naar ons blog met meer dan 50 lenteknutsels. Of neem een kijkje bij al deze leuke vogelnestjes om te maken. En voor kinderen die dol zijn op kleuren, hebben we hier ontzettend veel leuke lente kleurplaten voor jullie op een rij gezet. Je kunt ze gratis downloaden en printen!

Voor al onze andere knutselideeën voor kids kun je hier terecht. En wil je echt niets meer van ons missen, abonneer je dan vooral gratis op ons YouTube kanaal. Daar zetten we iedere week namelijk een nieuwe knutsel video online. En als abonnee ben jij de eerste die dat ziet en zo mis je nooit meer iets.

In dit blog maken wij gebruik van affiliate links. Wanneer jij iets koopt via onze website, krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. Dat kost jou niets extra, maar helpt ons om Lady Lemonade te onderhouden.

Chips traktaties | 12 Leuke én makkelijke ideeën om chips te trakteren op school
Bloemen knutselen van papier (mét een mooi vaasje!)

Dit vind je misschien ook leuk

7 Reacties

 • Reply Jana 2 april 2020 at 11:11 am

  leuke dingen hoor

 • Reply J 1 maart 2021 at 9:17 pm

  Hoi. Waar kan ik de printable van die 3D tulpjes vinden?
  Groetjes Joyce

 • Reply Marjolijn van Es 18 maart 2021 at 6:39 pm

  Hoi ladies,

  Wat een superleuke website hebben jullie!
  Ik heb zin om alles te knutselen!
  Ik zou ook graag een voorbeeldtulp ontvangen om te gebruiken als mal.
  Zouden jullie dit kunnen mailen?

 • Reply Annemieke 25 maart 2021 at 10:30 am

  Ik zag dat de printable van de tulpen even verdwenen was. Ik heb hem inmiddels weer toegevoegd! Veel plezier ermee. Groetjes, Annemieke

 • Reply gerard 11 mei 2023 at 1:37 pm

  super gave website

 • Reply annemieke 12 mei 2023 at 1:20 pm

  hallo marjolijn van es
  ik kan op dit moment dat niet doen omdat ik ziek op bed lig.
  groetjes annnemieke

 • Reply stront met kaasofle 12 mei 2023 at 1:22 pm

  ik houd van bloemen met manen haren

 • Laat een reactie achter