Bloemen knutselen – 16x prachtige bloemen maken

10 maart 2019
Bloemen knutselen - 15x prachtige bloemen maken.

Van bloemen in huis word ik altijd vrolijk. Helaas hebben ze alleen een bepaalde houdbaarheidsduur. Maar dat geldt gelukkig niet voor deze 16 verschillende soorten prachtige ruikers. En ze zijn nog makkelijk in de verzorging ook, want ze hoeven geen water. Ik laat je zien hoe je al deze bloemen knutselen kunt. Leuk om te doen met de kinderen!

16x Bloemen knutselen

Roos vouwen

Deze prachtige bos origami rozen is bijna niet van echt te onderscheiden toch? En het vouwen van zo’n roos is niet eens zo heel moeilijk. In de video laat ik je stap voor stap zien hoe je het doet.

‘Lees ook: Verven met knikkers – een toffe knutseltip voor álle leeftijden.’

Zonnebloem knutselen

Bloemen knutselen - 15x prachtige bloemen maken.

Van zonnebloemen wordt ik altijd vrolijk. Deze gele ruiker maak je door twee rechthoekige stroken geel papier zigzag op te vouwen. Dan vouw je ze dubbel en lijmt de zijkanten aan elkaar vast. Daarna plak je de twee halve waaiers aan elkaar tot een rondje met een groen rietje ertussen. Plak een bruine cirkel erop en twee blaadjes aan de steel en je zonnebloem knutselen is klaar!

Bloemen knutselen van papier

Bloemen knutselen - 15x prachtige bloemen maken.

Deze leuke margrietjes maak je door de uiteindes van 8 vlechtstroken in het midden van de strook vast te plakken. En daarna plak je ze in een cirkel met de middenkanten aan elkaar vast. Leg er een groen geverfde satéprikker op en lijm er een gele cirkel op en je bloemen van papier zijn af.

Tulp vouwen

Dit vind ik één van de leukste! Deze tulpen vouwen is namelijk super simpel en je kunt ze daarna neerzetten. In de video zie je hoe je ze maakt.

‘Lees ook: Knutselen met papier – 10 toffe maar simpele knutselideeën voor kids.’

Bloemen maken van vlechtstroken

Bloemen knutselen - 15x prachtige bloemen maken.

Nog een paar mooie bloemen van vlechtstroken. Deze beauty’s maakte ik door 8 vlechtstroken in een klein blaadje en daarna een groot blaadje er omheen te vouwen en de uiteindes vast te plakken. Daarna heb ik ze met hun zijkantjes aan elkaar vast geplakt met een groen geverfde satéprikker ertussen. Tot slot plakte ik twee rondjes in het midden en tadáá; 2 mooie, vrolijke bloemen.

Blauwe druifjes knutselen

Bloemen knutselen - 15x prachtige bloemen maken.

Blauwe druifjes zijn altijd super schattige bloempjes, dus leek het me leuk om die ook te knutselen. Deze maakte ik door een eierdoos stuk te knippen en de bakjes blauw te verven. Toen ze droog waren plakte ik ze op een groene stengel, die ik knipte uit papier. En in mijn bloemen plakte ik nog een klein opgekruld strookje geel als stampertjes van de blauwe druifjes. Schatjes hé!

Narcis knutselen

Met dit vrolijke bosje narcissen haal je de lente in huis. Hoe je deze bloemen maken kunt, zie je in de video.

‘Lees ook: Knutselen met ijsstokjes: 12 leuke knutselideeën voor kids.’

Tulp knutselen van papier

Bloemen knutselen - 15x prachtige bloemen maken.

Deze tulpen zijn ook leuk! Je maakt ze door uit gekleurd papier 6 even grote tulpjes te knippen. Die vouw je precies in het midden dubbel en lijm je met de zijkanten aan elkaar vast. Daarna plak je de tulpen op een mooi vel papier en maak je er een paar stelen aan vast. Vind je het moeilijk om zelf tulpen te tekenen? Dan kun je onze printable gebruiken met daarop 12 tulpjes.

Sneeuwklokjes knutselen

Bloemen knutselen - 15x prachtige bloemen maken.

Deze sneeuwklokjes maakte ik van watjes en wattenstaafjes. De wattenstaafjes doopte ik aan één kant in de gele verf en daarna stak ik ze in een groen rietje. Toen de verf droog was, heb ik er een wattenschijfje omheen gelijmd. Je kunt ze daarna in een klein vaasje zetten. Of ze – net zoals ik – in de deksel van een eierdoos steken en die beplakken met groen papier. Zo maak je je eigen tuintje.

Bloemen knutselen van crêpe papier

Van crepepapier of vloeipapier kun je ook prachtige bloemen knutselen. Het is helemaal niet zo moeilijk, maar het eindresultaat is echt magisch. Kijk maar naar de video om te zien hoe het moet.

‘Lees ook: 14x Knutselen voor Pasen – Van paashaas, kuiken tot paasmandje, paasei & meer.’

Tulpen maken van rietjes

Knutselen met papier. Maak deze vrolijke tulpen of één van de andere 9 knutselideeën.

Nog meer mooie tulpen! Je maakt deze door uit papier tulpen te knippen. Ze mogen wat langer zijn dan normaal, omdat je ze nog gaat vouwen. Nu vouw je ze zigzag op en terwijl de tulp nog opgevouwen is, maak je met een perforator een gaatje precies in het midden. Door de gaatjes rijg je een rietje en aan het rietje plak je een blad. Staat vrolijk hé!

Bloemen knutselen van eierdoos

Knutselen met eierdoos: 10 leuke ideeën die je kunt maken van eierdozen. Zoals deze vrolijke bloemen.

Wie zet deze vrolijke bos bloemen in huis? Je maakt deze ‘ruikers’ door eierdopjes uit te knippen en te verven. En daarna prik je er een gaatje in en daar steek je een groene pijpenrager doorheen met een blaadje eraan en aan het uiteinde lijm je een kraaltje.

Hyacinth maken

Deze hyacinten waren een tijd geleden een tip voor Moederdag op ons blog. Ik maakte ze toen en stak ze door een foto. Maar je kunt de bloemen natuurlijk het hele jaar door knutselen. Met of zonder foto. In de video zie je hoe je ze maakt.

‘Lees ook: Knutselen lente & voorjaar – Leuke knutselideeën met bloemen, bijtjes, vogels & meer.’

Paardenbloem stempelen met wc rol

Leuke ideeën voor wie in de lente knutselen wil: een paardebloem geverfd met wc-rol.

Paardenbloemen hebben ook altijd iets magisch. Helaas kun je deze niet van het papier blazen, maar mooi is hij wel. Je maakt hem door een wc rol in te knippen en die te stempelen in verschillende kleuren verf en daarna heel vaak af te drukken op een wit vel papier.

Bloemen van papier

Knutselen met papier. Vouw deze vrolijke bloemen of maak één van de andere 9 knutselideeën.

Ook van deze regenboog bloemen wordt iedereen vrolijk. Je maakt de bloemen door in allerlei kleuren rondjes uit te knippen. Ik heb hiervoor een glas omgetrokken. De rondjes vouw je dubbel en lijm je als een molentje op een vel papier. Met stift of potlood kun je er nog een paas stelen en wat blaadjes aan tekenen en dan is je bosje bloemen klaar.

Bloem vlechten

10x Knutselen met papieren bordjes. - Leuke dingen om te maken met de kids!

Deze mooie bloem is de hekkensluiter van dit rijtje knutselideeën. Je knipt bloemblaadjes uit de rand van een papieren bord en prikt een gaatje in het midden. Dan span je draden tussen de bloemblaadjes en het gaatje totdat er een soort spinnenweb is ontstaan. En dan is het een kwestie van verschillende kleuren draad door het spinnenweb heen weven. Je kunt er eventueel nog een groen rietje aan vast plakken, zodat je je kunstwerk in een vaasje kunt zetten.

‘Lees ook: Knutselen met wc rollen – 15 leuke ideeën die je kunt maken van toiletrol.’

Nog meer knutselinspiratie

Ik hoop dat je dit weer een leuk knutselideeën vindt. Ga jij ook één van deze bloemen knutselen? Dan zou ik het super leuk vinden als je het eindresultaat met me deelt op social media door Lady Lemonade te taggen of de hashtag #ladylemonade te gebruiken.

En ben je op zoek naar nog meer leuke knutselideeën met bloemen, dan kun je hier terecht. Of abonneer je op ons YouTube kanaal. Dat is gratis en zo mis je geen enkele video meer.

Tot de volgende keer!

Bij knutselen - 5 Leuke manieren om een bijtje te maken
Een roos vouwen

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter