Bloemen maken van wol

Haal de lente in huis door deze geweldige bloemen te maken van wol. Ze zijn lekker kleurrijk, hartstikke vrolijk en helemaal niet moeilijk om te maken. En als je klaar bent, zet je ze op een mooi plekje in huis of geef je ze aan iemand cadeau!

Wat heb je nodig?

  • Groene chenilledraad of pijpenrager. O.a. te koop bij Baker Ross of de HEMA.
  • Wol
  • Scherpe schaar
  • Vork
‘Lees ook: Knutselen met papier – 20+ toffe maar simpele knutselideeën voor kids.’

De bloemen maken van wol

  1. Knip een stukje groen draad of wol af en leg dat samen met een groene pijpenrager langs je vork.
  2. Kies een mooie kleur wol en wikkel die om de vork, het groene draadje en de pijpenrager heen totdat je een dikke laag hebt.
  3. Dan buig je het uiteinde van de pijpenrager om de wol heen en draai je hem om de steel van de pijpenrager, zodat de wol vast klem zit.
  4. Daarna maak je ook een knoopje in de groene draad, zodat de wol extra goed vast zit.
  5. En dan schuif je de klos wol van de vork. Wikkel de groene draad vlak onder de wol om de pijpenrager heen om de bloemkelk te maken.
  6. Tot slot steek je de schaar door de klos wol heen en knip je de wol door. Breng de bloem mooi in model en dan is hij klaar!

Tip!
Je kunt de bloemen ook met twee of meer kleuren wol maken voor een extra vrolijk resultaat. Draai dan meerdere kleuren wol tegelijk om de vork heen.

Nog meer leuke knutselideeën met bloemen

Ga je deze bloemen ook maken van wol, dan zou ik het super leuk vinden als je het eindresultaat met mij deelt via bijvoorbeeld Facebook of Instagram door Lady Lemonade te taggen in je post of story. Een privé berichtje sturen kan natuurlijk ook.

‘Lees ook: De leukste ideeën om te knutselen met strijkkralen.’

En vind je het leuk om meer knutselideeën met bloemen te zien, check dan zeker ons blog Bloemen knutselen met meer dan 30 ideeën. Op ons blog vind je verder nog volop andere knutsel inspiratie. En wil je voortaan helemaal niets meer van ons missen, abonneer je dan – gratis – op ons YouTube kanaal. Daar komt iedere week een nieuwe creatieve video online!

Bloemen knutselen - 30+ Leuke ideeën om bloemen te maken
De perfecte knutselkoffer & knutselspullen tips
Annemieke: Ik ben Annemieke, 39 jaar en mama van 2 stoere boys; LEGO pro Finn (8) en dinosaurus fan Charlie (5). Samen met mijn knappe man Niels woon ik in Bloemendaal. Ik ben de crea bea van dit blog en laat je graag zien hoe je op een simpele manier super leuke dingen kunt knutselen. Verder ben ik dol op reizen, lekker eten & schrijven.
Deze posts vind je misschien ook leuk