Een vrolijk bloemenmandje knutselen van papier

8 april 2022
Een vrolijk bloemenmandje knutselen van papier!

Met dit vrolijke bloemenmandje van papier kun je op paaseieren speurtocht. Of het is natuurlijk ook heel erg leuk om er andere dingen in te bewaren. Het is helemaal niet moeilijk om dit bloemenmandje te knutselen. Zeker niet als je daarbij onze gratis printable gebruikt. Super leuk én simpel, daar houden wij van!

Wat heb je nodig voor het knutselen van een bloemenmandje?

 • Gekleurd papier
 • Schaar
 • Lijmstift
 • Onze gratis printable, die kun je hier downloaden
 • Eventueel paasgras, o.a. te koop bij Amazon.nl
‘Lees ook: De leukste paasmandjes, paastasjes en paasbakjes om te knutselen met kinderen.’

Het bloemenmandje maken

 1. Download en print de printable.
 2. Leg de prints op een vel gekleurd papier en knip de onderdelen uit. Er is een grote bloem, dat wordt het mandje. De andere grote ‘bloem’ met wat puntigere bladeren is het blad voor onder het mandje. En bij de printable zit ook nog een klein bloemetje met een rondje voor het hart van de bloem. Deze kun je gebruiken om het handvat van je mandje mee te versieren.
 3. Als alle onderdelen voor het knutselen van je bloemenmandje uitgeknipt zijn, pak je de bloem erbij en knip je alle bladeren nog zo’n twee centimeter in.
 4. Dan smeer je wat lijm op de zijkant van een bloemblaadje en daar plak je het volgende bloemblaadje tegenaan. Dat doe je met alle bloemblaadjes, zodat er een mooi bakje ontstaat. Plak de blaadjes maar een klein stukje over het volgende blaadje heen, anders gaat het bakje naar binnen staan en wordt het niet mooi. En als ze niet gelijk vast blijven zitten, kun je ze eventueel ook even vastzetten met een knijper.
 5. Het bloemenbakje plak je daarna in het midden van het groene blad.
 6. Dan knip je van groen papier een strook.
 7. Plak het bloemetje op de groen strook vast. Doe dan wat lijm op de uiteindes van de strook en plak hem aan je boem vast. Je bloemenmandje is nu helemaal klaar!
‘Lees ook: Een paasdoos maken & meer knutsel inspiratie voor het paasontbijt op school.’
Een vrolijk bloemenmandje knutselen van papier!

En, vind je dit mandje niet leuk?! Als je nu ook zo’n bloemenmandje gaat knutselen, dan vinden wij het super leuk als je het eindresultaat met ons deelt. Dat kan bijvoorbeeld door een foto te posten op Facebook of Instagram waarin je Lady Lemonade tagt. Maar ons een privé berichtje sturen mag natuurlijk ook altijd!

Nog meer super leuke paasknutsels

Behalve het maken van deze bloemenmandjes vind je op onze website nog veel meer knutselinspiratie voor Pasen! Check bijvoorbeeld ook nog even ons blog ‘Knutselen voor Pasen‘ met meer dan 45 leuke ideeën om te maken. Of bekijk ons blog met andere paasmandjes! En voor kinderen die van kleuren houden, hebben we hier een heleboel kleurplaten voor Pasen om gratis te printen. Of kijk ook eens naar deze paasspelletjes; vooral de GPS paaseieren speurtocht is leuk.

Al onze andere knutselideeën vind je in het knutsel archief van onze website. En wil je nooit meer iets van ons missen, abonneer je dan nog even op ons YouTube kanaal. Want daar publiceren we iedere week een nieuwe creatieve video. En als gratis abonnee mis je helemaal niks meer van ons!

Het mooiste kinderservies om van te smullen
De leukste paasversiering voor een vrolijk feestje

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter