Opfriscursus

20 november 2015

Eindelijk zwanger en negen maanden later staat je wereld flink op z’n kop, maar ook als je voor het eerst grootouder wordt. Je eigen kind krijgt een kind, een schok of een droom die eindelijk uitkomt? Pas je in het opa en oma plaatje of stuiter jezelf nog door het leven als een oude punker of flygirl die je vroeger was? Eén ding is zeker de derde generatie is coming en het hele circus gaat weer opnieuw beginnen. Alleen zonder de dramatische slapeloze nachten en de kibbelpartijen. Ondertussen is er met de jaren ook behoorlijk wat veranderd, kijk alleen al maar naar de hysterische wereld van computers, telefoons en social media.

Het nieuwe boek ‘Handboek voor opa’s en oma’s’ van Gerard Janssen zorgt voor een praktische humoristische opfriscursus voor de nieuwbakken groothouders. Een beetje hulp in deze nieuwe rol kan geen kwaad, want het grootouderschap is ‘serious business’. Hoe zat het ook alweer met de zorg voor een kleine baby en hoe ga je met de nieuwe relatie met je zoon, dochter, schoonzoon of schoondochter om? Met welke spelletjes scoor je ook alweer dikke punten bij kleine kinderen? Skypen, wat is dat? En wat is in vredesnaam een ‘EMOJI’ woordenboek? opa-oma-uitgeverijsnor-boek-cadeau-grootouders-handboek-grappig-humor-gerardjanssen-ladylemonade_nl2
Opa en oma zijn gaat verder dan heel veel kusjes en knuffels geven en een standaard goed gevulde snoeppot. Als oma en opa moet je zeker ook nog over een aantal belangrijke ‘skills’ beschikken en dat wordt in het boek nog eventjes haarfijn uitgelegd. Zoals grootmoeders een sterke eigen mening moeten hebben en lak hebben aan wat andere vinden. Ze koken altijd hapjes, zoals bloemkool met een sausje, waar wij als ouders geen zin in hebben en overstelpen de kersverse ouders met complimenten. Opa’s moeten expert zijn in grapjes maken, vissen, ouders uitlachen en modelbouwdingen in elkaar zetten. Zonder grootouders geen kunst, cultuur, en techniek. Ben je zelf zwanger, heb je net een baby gekregen of ken je een andere bijna opa of oma? Dit boekje is een te leuk cadeautje en kun je shoppen bij Gezinnig.
Kerstcadeautjes voor mama
Help, help, hoera!

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

  • Reply Janneke 20 november 2015 at 8:31 am

    Wat een leuk idee!! Ik ga eens kijken voor deze opa en oma!!

  • Laat een reactie achter