Ode aan alle knuffels

16 april 2015

Een muisgrijs vachtje, plakkerige, soms wat harde haren en een plat geknuffeld lijf. Maar voor Finn maakt het niet uit dat hij niet meer zo romig wit, zacht en lekker mollig is als vroeger. Voor hem is Beer perfect. Het is ook niet zomaar een knuffel. Het is zijn speelkameraadje, zijn luisterend oor, zijn troost als hij verdrietig is en de brede schouder om op terug te vallen als het even spannend wordt. Finn verzet dan ook geen stap zonder zijn beste vriend. Als er een beentje los bungelt, dan racen we naar de poppendokter – lees mama in zusterkostuum – die hem er weer vakkundig aan naait. En een golf buikgriep wordt er met het snelwasprogramma uitgewassen, gevolgd door een spoeddroogbeurt met de föhn zodat mijn knuffel zo kort mogelijk zonder zijn knuffel hoeft te zijn.

kinderen, peuters, kleuters, baby, boeken, prentenboeken, verhalen, voorlezen, knuffels, lievelings, verloren, kwijt, bijzonder, zonder, ode, eren, voorleesverhalen, slapen, ritueel, beest, lievelingsknuffel, cadeau, kind, tip, ideeën, perfect, stuk, kapKnuffels zijn gewoon heel bijzonder. Ieder kind heeft wel een lievelingsknuffel. Ook ik kan me mijn favoriete knuffel van vroeger nog herinneren. Sterker nog; Snuffie – mijn inmiddels misvormde hondje – zit nog steeds naast mijn bed. Een vriendschap voor het leven. En daarom, moeten schrijvers als Marianne Busser, Ron Schröder, Jaap ter Haar, Harmen van Straaten en Imme Dros gedacht hebben, wordt het tijd om alle lievelingsknuffels eens in het zonnetje te zetten. Met een eigen boek: Mijn grote lieve knuffelboek, een ode aan alle knuffels.

Mijn grote lieve knuffelboek is een voorleesboek met allerlei verhalen, rijmpjes en liedjes van bekende schrijvers met de liefste knuffels in de hoofdrol. Stuk voor stuk meeslepend en herkenbaar voor peuters en kleuters. Want ze weten allemaal hoe vre-se-lijk het is om je knuffel kwijt te zijn. (Ook al betekent het dat hij vaak gewoon onder de dekens van je bed ligt) Of hoe het voelt als je knuffel kapot gaat. Eén ding hebben deze verhalen in ieder geval met elkaar gemeen: ze klinken het allermooist met een grote of kleine lieve knuffel op schoot.

kinderen, peuters, kleuters, baby, boeken, prentenboeken, verhalen, voorlezen, knuffels, lievelings, verloren, kwijt, bijzonder, zonder, ode, eren, voorleesverhalen, slapen, ritueel, beest, lievelingsknuffel, cadeau, kind, tip, ideeën, perfect, stuk, kap

Mijn grote lieve knuffelboek is vanaf nu verkrijgbaar (€18,99) en koop je onder andere hier.

DIY: Wasco ketting
Peuters eerste gezelschapsspel

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter