Help!!!!

13 oktober 2014

In de tijd dat ik nog geen kinderen had keek ik soms met pijn in mijn hart naar wanhopige moeders. Met alle mogelijke moeite probeerde ze hun hysterische kind van de supermarktvloer te plukken. Probeer dat maar eens te doen als je kind verandert in een zak aardappels van 100 kilo.

opvoeding-peuters-peuterpuber-boek-opvoedboek-buskruitmetpeuters-dreumes-ladylemonade_nlInmiddels zit ik in hetzelfde schuitje. Reva, de peuter, gaat overal links waar ik rechts wil en is oostindisch doof. Dan hebben we nog Lucy, de dreumes, die op ontdekkingsreis is en daar absoluut niet gestoord bij wil worden. Na het zoveelste riedeltje samen spelen is samen delen, consequent zijn, tot 100 tellen en het goede voorbeeld geven ben ik eind van de dag tureluurs en is de koek op.

Het nieuwe boek ‘Buskruit met Peuters’ geeft je handige inzichten om met de grillen van je dreumes of peuter om te gaan. Het boek staat boordevol tips waar je als ouders tegenaan loopt als je kind geen baby meer is. Tips die op een praktische, toegankelijke en met de nodige humor en relativeringsvermogen worden beschreven. Zoals eetproblemen, peuterpuberteit, zindelijkheidstraining, je huis kidsproof maken. En hoe ga je om met kleine avonturiers die altijd weglopen, eerste keer tandarts perikelen of hoe zorg je dat je mini-me stopt met duimen? Wij hebben een die-hard duimelotje en die gaat echt niet zomaar stoppen.

Leuk voor de papa’s, die krijgen een verkorte samenvatting van het onderwerp aangegeven in blauwe kaders. Zo kunnen zij ook heel makkelijk en snel meelezen. Het boek ‘Buskruit met Peuters’ is de opvolger van het succesvolle boek ‘Buskruit met Muisjes’, geschreven door Nina Veeneman-Dietz, Noor Schutte-Kerckhoff en Marieke Wigmans-Bremers. Met in totaal negen kinderen zijn alle drie de moeders inmiddels ervaringsdeskundige. Een heel fijn no-nonsense boek voor als je door de bomen het bos even niet meer ziet.

Huishoudelijke mededelingen
Samen zen

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter