Mama in nood

5 januari 2015

Zelf mama worden is de grootste verrassing die er is. Misschien heb je van tevoren hele strategieën bedacht hoe je het allemaal gaat aanpakken. En dan blijkt het in realiteit een prachtige, maar ook emotionele rollercoaster te zijn waar niets zeker is. Van de ene fase vlieg je in de andere overrompelende fase. Denk je alles in kannen en kruiken te hebben dan beland je kleintje opeens weer in een nieuw ‘sprongetje’. Opnieuw moet je weer de hele trukendoos open gooien. Voor je het weet mag je de gevreesde peuterpuberteit een warm welkom heten. Ik kan je vertellen die is af en toe killing. Reva heeft standaard de hele dag poep in haar oren, een plant in huis luistert nog beter naar mij. Natuurlijk zijn we dol op onze schatjes en genieten we volop, maar soms……. Gelukkig zijn daar de hulpboeken die ons op een praktische of humoristische manier nieuwe inzichten kunnen geven. Zo kunnen we weer met frisse energie aan de slag. Wij hebben voor jou onze ‘mama in nood’ boeken geselecteerd.

Relax Mama
mama-moeder-boek-boeken-hulp-helpen-zwanger-zwangerschap-kraamweek-geboorte-cadeau-ladylemonade_nl10 Een hilarisch boek waarin alle drama in een humoristisch perspectief geplaatst wordt. ‘Slapen is het nieuwe seksen’, ‘Die andere moeders doen ook maar wat’ en ‘Ga die dansvloer op’. De boog kan tenslotte niet altijd gespannen zijn. Relax mama! Met 101 tips en inzichten kun  je de hele wereld weer aan. Ook wordt er aandacht aan de relatie met je lief besteed, want ja die is er ook nog. Een aanrader voor op het nachtkastje, leest makkelijk en snel. Handig voor de mama’s met weinig tijd.

Buskruit met peuters mama-moeder-boek-boeken-hulp-helpen-zwanger-zwangerschap-kraamweek-geboorte-cadeau-ladylemonade_nl3
Waarschijnlijk denk je zelf dat het je nooit zal overkomen. Een krijsend hysterisch kind op de grond midden in de supermarkt. Helaas ook jouw allerliefste schatje kan zo veranderen in een razend draakje die spontaan Oost-Indisch doof is. Of iedere avond rond etenstijd zit het mondje van je kindje plotseling potdicht voor alles wat groen is en aardappelen heet. De pittige dreumes- of peuterfase bezorgt je af en toe grijze haren. Dit boek biedt volop verhalen en tips die elke ouder wat soepeler door deze leeftijdsfase kan loodsen. Kom maar op met die gouden tips.

mama-moeder-boek-boeken-hulp-helpen-zwanger-zwangerschap-kraamweek-geboorte-cadeau-ladylemonade_nl11 Perfecte moeders bestaan niet
De roze wolk bestaat die? De meeste van ons trappen er gewoon in. En dan blijken de eerste kraamweken soms meer op donkere donderwolkjes. Zwanger zijn en moeder worden is één van de grootste veranderingen in je leven. Prachtig natuurlijk, maar je wordt zo nu en dan ook volledig uit je comfort zone weggerukt. Een moeizame zwangerschap, een miskraam, een heftige bevalling, een kraamtijd die iets anders is verlopen dan verwacht, of de combinatie moederschap en werk. Dit boek helpt mama’s die soms even uit balans zijn weer zelfvertrouwen te krijgen. Met praktijk verhalen van andere moeders en praktische oefeningen krijg je een stevig steuntje in de rug.

Boeddhisme voor moeders mama, moeder, moeilijk, zwaar, hulp, help, boek, boeken, humor, perfectionist, huilen, eerste, tweede, praktisch, relatie, partner, man, seks, hulpboeken, zwangerschap, probleem, zwanger, bevalling, geboorte, miskraam, inzichten, relax mama, boeddhisme voor moeders, buskruit met peuters, peuter, baby, kind, fase, sprongetje, ontwikkeling, slapen, vrouw, werk, combinatie, gezin, kinderen, kraamtranen, kraamweek, eenzaam, angst, kwetsbaar, moederschap, kleuter, perfecte moeders bestaan niet, elsbeth teeling, dreumes, geef jezelf een break mama, roze wolk, tips, inspiratie
Dit boek heeft weer een hele andere invalshoek dan de rest van de boeken. Op basis van de boeddhistische beginselen worden de verschillende kanten van het moederschap belicht. Schuldgevoel, angst en zorg voor de kinderen, de stress van het gezinsleven. Meditatie is de oplossing om ruimte in je hoofd te krijgen. En dat hoeft echt niet zittend op een kussen. Het kan gewoon tijdens het stofzuigen of de ramenlappen. De naam van het boek doet misschien zweverig aan, maar dat valt reuze mee.

mama-moeder-boek-boeken-hulp-helpen-zwanger-zwangerschap-kraamweek-geboorte-cadeau-ladylemonade_nl Geef jezelf een break mama
Het belangrijkste geheim om goed voor jezelf blijven te zorgen zonder schuldgevoel is parttime perfectionisme. Want één ding is zeker met de komst van kinderen kun je zeker niet alles meer perfect doen. En laat dat nou één van onze grootste struikelblokken zijn, aarrrghhhhhh. Handige tips die ons leven weer een stukje makkelijker maken zoals, agendaseks is beter dan geen seks, stop met de traktatiewedloop en de ik-ben-de-leukste-moeder-competitie, in het hier en nu leven en delegeren moet je leren. Klinkt als een verademing.

De gouden sport tips
Paleisje

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

  • Reply Nancy 5 januari 2015 at 11:16 am

    Zo herkenbaar! Hier af en toe ook met de handen in het haar met een tweeling peuterpuber. Nr 1 is ook mijn favoriet, wat een heerlijk boek.

  • Laat een reactie achter