Een gruwelijk enge boekenlegger knutselen

8 oktober 2017
Boekenlegger knutselen: dankzij dit monster of spook onthoud je precies waar je in je boek gebleven bent.

Het is dit jaar griezelen geblazen tijdens de Kinderboekenweek, want het thema is Gruwelijk eng! En het leek mij leuk om dat thema door te trekken naar de DIY van deze week. Daarom heb ik deze en nog 5 andere boekenverslindende monstertjes voor jullie gemaakt. Ze helpen je te onthouden waar je bent gebleven in je boek en maken lezen nog leuker. Wil jij ook zo’n boekenlegger knutselen met je kinderen? Het is erg simpel en het leuke is dat iedereen er zijn eigen draai aan kan geven. Ik laat je zien hoe het moet!

Wat heb je nodig?

  • Verschillende kleuren papier
  • Schaar
  • Lijm
  • Pen/potloden

‘Lees ook: Knutseltip: Stempelen met groente en fruit.’

Boekenlegger knutselen

  1. Allereerst moet je de basis van de boekenlegger vouwen. Hiervoor heb je een vierkant stuk papier nodig. Dus gebruik een vouwblaadje of knip zelf een vierkant. Hoe je de basis van de boekenlegger vouwt, kun je goed zien in de video.
  2. Nu je de basis gevouwen hebt, kun je zelf bedenken hoe je je monster vorm wilt gaan geven. Plak er een paar ogen op, één of drie mag ook. Het is per slot van rekening een monster. Geef hem een paar oren of stekels en griezelige tanden en dan is je boekenlegger klaar.
  3. Voor het maken van het spook moet je eerst ook de basis boekenlegger vouwen. Daarna ga je die met een schaar in de vorm van een spook knippen. Het is hierbij belangrijk dat je de bovenzijde niet helemaal doorknipt, want dan kun je de boekenlegger niet meer om de bladzijde heen doen. Maar verder kan het bijna niet mislukken.

Ik ben benieuwd wat jullie er allemaal van maken. Deel jullie creaties vooral op onze Facebook of Instagram pagina!

‘Lees ook: Recept: zoutdeeg maken, versieren en bakken.’

Tip!

Wil je nooit meer een knutselidee van ons missen? Abonneer je dan op ons YouTube kanaal. Hier deel ik iedere week een nieuwe DIY video!

 

Boekenlegger knutselen: dankzij dit monster of spook onthoud je precies waar je in je boek gebleven bent.

Boekenlegger knutselen: dankzij dit monster of spook onthoud je precies waar je in je boek gebleven bent.

Leuk! Zelf glitter slijm maken met maar 2 ingrediënten uit je keukenkastje
Strijkplaatjes - De hipste patches en 14 toffe manieren om ze te gebruiken

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter