Bon Appetit!

7 juni 2013

Eten tijdens een zwangerschap kan nog wel eens een dingetje worden. Ik ben altijd wel te porren voor een bagel roomkaas met gerookte zalm, carpaccio, biefstuk of een kaasplankje met een lekker zoet portje. Helaas pindakaas niet voor deze zwangere mama. Na augustus ben ik weer aan de beurt. En dan heb je nog je lievelings eten wat je opeens niet meer kan luchten of zien. Tijdens mijn eerste zwangerschap was ik op vakantie naar Bali. Prachtig eiland, mooi weer en heerlijk eten. Helaas, de geur van mijn altijd zo favoriete Indonesische keuken trok ik voor geen meter. Ik liep met liefde een extra rondje om voor een pizza.

Ook schrijfster Tamara Weide raakte lichtelijk in paniek toen ze zwanger de supermarkt bezocht. De filet Americain, een heerlijk stukje Roquefort gingen helaas het boodschappen mandje niet meer in. Voor Tamara een reden om het kookboek ‘Een broodje in de oven’ (€19,95) te schrijven. Een herkenbaar en humoristisch kookboek met lekkere recepten voor tijdens je zwangerschap. Geen boek dat je vertelt wat je allemaal niet mag, maar allemaal heerlijke gerechten met ingrediënten die wel kunnen. Leuk om jezelf cadeau te doen!

Mijn favoriete recept is de ´vezelrijke pasta met zalm en asperges’. Snel en makkelijk.

zwanger zwangerschap mag niet eten drinken kaas alcohol filet american recept maaltijd gerecht kookboek zwangere vrouw mama moeder een broodje in de ovenWat hebben we nodig:

  • 500 gram asperges (witte en/of groene), onderste harde deel afsnijden en de asperges goed schillen.
  • 500 gram ricotta
  • 400 gram volkoren spaghetti
  • ½ bosje basilicumblaadjes
  • 100 ml halfvolle melk
  • 400 gram zalmfilet, in repen gesneden
  • 2 eetlepels citroensap
  • Zout & peper

Voor 4 personen, voorbereidingstijd 5-10 min.,bereidingstijd 15 min.

Bereidingswijze:

Zet alvast een pan water op het vuur om de spaghetti in te koken. Breng in een andere pan water met een snufje zout aan de kook en gaar hierin gedurende ca. 7 minuten de asperges.

Verwarm ondertussen de ricotta met melk in een pannetje en breng dit op smaak met citroensap, zout en peper. Voeg de zalm toe en laat dit ca. 10 minuten meegaren in de ricottasaus. Kook de spaghetti beetgaar en giet af. Leg de spaghetti in een schaal of kom. Verdeel de saus en de asperges over en door de pasta en strooi de basilicumblaadjes er overheen om het geheel af te maken. Eet smakelijk!

Net zo mooi als mama
Geboortekaartje in 3D

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter