Worst case scenario! Kerst boodschappen doen met kids

22 december 2016
boodschappen, doen, met, kinderen, peuter, kleuter, baby, tips, kerst, spitsuur, idee

Die kerstboodschappen… Grrrr! Hoe pakken jullie dat aan? Ben ik gister eens een keer lekker op tijd met mijn inkopen en denk ik de drukte te omzeilen, is het vlees maar houdbaar tot Kerst en sta ik voor bijna een kwart van mijn boodschappenlijstje voor een leeg schap. Vandaag lukt het me niet om alwéér boodschappen te doen, dus nu ben ik overgeleverd aan vrijdag of zaterdag. Iene miene mutte… Ik weet niet welke dag erger is. Want vrijdag hebben de kids al vrij van school en zaterdag is het natuurlijk hysterisch. En ik hááááááát drukke supermarkten. Bovendien ben ik bang dat ik zaterdag weer naast de pot pies. Dus doe ik vrijdag toch maar een eerste poging, zodat ik zaterdag nog als reserve heb. Nou vind ik boodschappen doen met kinderen al een opgave op zich. Maar boodschappen doen voor Kerst mét een peuter en een kleuter is natuurlijk helemaal een uitdaging. Voor iedereen die voor dezelfde struggle staat, heb ik – geput uit eerdere ervaringen – wat tips opgeschreven. Nummer 1 is mijn favoriet!

1. Doe het niet

Doe. Het. Niet. Punt. Breng de kinderen onder bij vriendjes, regel een oppas, oma, de buurvrouw… iemand. Of bestel je boodschappen online. Nou ja, eergisteren dan.

2. Vermijd spitsuur

Lukt het je niet om de kids ergens te stallen? Vermijd dan in elk geval het spitsuur. Kinderen en geduld, zijn twee dingen die gaan niet samen.

3. Verlies je kind niet uit het oog

Een verpakking checken op dubieuze E-nummers geeft je kind al ruim voldoende de tijd om een compleet schap chips in je winkelkar te keilen of te verdwijnen in de drukte en wirwar aan winkelpaden. Jij nog meer stress. Nee, daar zit je echt niet op te wachten.

4. Zie het als een uitje

Heb vooral niet de illusie dat je in een uurtje op en neer kunt. De supermarkt is versierd, bewegende rendieren met lichtjes en muziek all over the place. En overal kleine proeverijtjes. Zie daar maar eens stiekem voorbij te komen.

5. Neem iets te eten & drinken mee

Supermarkten zijn er op ingericht om kinderen aan het zeuren te krijgen. Cars koekjes, Ninja Turtle vlokken, toetjes met mini smarties… Het staat niet voor niets allemaal op kinder ooghoogte! Neem dus zelf wat mee van huis om je kind te paaien.

6. Geef je kind een taak

“Wow, wat ben jij een grote hulp! Heb je dat bakje blauwe bessen helemaal – Nee! Niet gooien! NIET GOOIEN! Goed zo… – zelf gepakt!”. Hoe belangrijker je kind zich voelt, hoe serieuzer hij zijn taak neemt en des te minder tijd hij heeft om te klieren.

7. Maak afspraken

Spreek van te voren af dat je kind goed luistert en bij je blijft, omdat jullie elkaar anders kwijtraken. * Op deze tip rust geen luistergarantie.

8. Heb schijt aan de rest

Trapt je kind een supermarktscène from hell, omdat hij geen snoepje mag. Geef er vooral niet aan toe en negeer de prikkende ogen en bemoeizuchtige opmerkingen. Als je driftkikker door krijgt dat dit kunstje werkt, word je alle volgende keren weer getrakteerd op een woedeaanval.

Ik ben benieuwd! Hoe doe jij dat nou? Zonder kleerscheuren met je kinderen boodschappen doen?

Fijne Kerstdagen!
Recept: Lekker kerstontbijt - Kerstboom van bladerdeeg

Dit vind je misschien ook leuk

4 Reacties

 • Reply Danielle Tesselaar 22 december 2016 at 11:41 am

  Ik denk dat ik ‘s avonds ga… Weet het ook nog niet echt. En dan moet je eigenlijk ook wel definitief weten wat je gaat koken.

 • Reply Jessica 22 december 2016 at 2:48 pm

  Ik heb eind november al het boodschappenlijstje samengesteld en is gisteren bezorgd door de Jumbo. ?
  Ik zag het ook niet zitten om hoogzwanger en met een peuter boodschappen te gaan doen…
  Vlees kan je prima in de vriezer bewaren dus ik ben er klaar voor!

 • Reply Huiselijk genoegen 22 december 2016 at 9:27 pm

  Ik moest erg lachen om tip 6 (NIET GOOIEN!) LOL!!!

  Over het algemeen ga ik voor optie 1 of voor optie 1B (de man doet de boodschappen ;-))

 • Reply Maria 22 december 2016 at 10:05 pm

  Alle zaterdagen gaan mn 3 kinderen met me mee naar de Appie, maar deze zaterdag pas ik daarvoor. Ik ga alleen, omdat ik niet wil dat die 3 in de weg lopen voor een ander. De 51 weken dat ze meegaan, gaat perfect. 1 vd 3 is mijn hulpje vd dag en die mag dan de boodschappen op de band zetten etc. Die regel is zo ingesleten dat er geen gezeur is.

 • Laat een reactie achter