Bresk! Een geweldig nieuw woorden dobbelspel

5 juni 2020

Een datenight met mijn lief zag er de afgelopen weken wel wat anders uit. Geen lekker hapje eten in een fancy restaurant, maar een vino op de bank. Maar na de zoveelste avond series bingewatchen, waren we er wel weer aan toe om wat meer te connecten met elkaar. En dus trokken we weer eens een spelletje uit de kast. Dat doen we regelmatig met de kinderen, maar eigenlijk helemaal niet meer zo vaak samen. En nu hebben we de smaak weer hé-le-maal te pakken. Onze nieuwe verslaving heet Bresk! Een gloednieuw dobbelspel waarbij je moet dobbelen voor letters om daarmee zoveel en zo lang mogelijke woorden te maken. Een heel tof spel!

Kruising tussen dobbelspel en kruiswoordpuzzel

Bresk! is eigenlijk een soort kruising tussen een dobbelspel en een kruiswoordpuzzel dat je met twee tot vijf spelers kunt spelen. Om de beurt gooi je met een dobbelsteen met daarop de cijfers 0 t/m 3 en het woord Bresk! Gooi je een cijfer dan mag je dat aantal letters kiezen die álle spelers van het spel moeten invullen op hun speelkaart. Met deze letters probeer je horizontaal en verticaal zoveel mogelijk woorden te maken. Gooi je Bresk!, dan moet je met de alfabet dobbelsteen gooien en de letter die daaruit komt invullen. Zo gaat het spel door totdat alle 64 vakjes van de speelkaart gevuld zijn met een letter of spatie en breekt het spannendste moment van het spel aan. De puntentelling! Voor iedere letter in een bestaand woord krijg je een punt en er zijn bonuspunten voor degene met het langste woord en de speler met de meeste woorden. Bij het spel komt dus een stukje geluk – de uitkomst van de dobbelsteen – én tactiek – welke letters kies je en waar zet je ze neer – kijken.

‘Lees ook: 20 Leuke spellen om te spelen met het hele gezin.’
Bresk! Een geweldig nieuw woorden dobbelspel. Leuk voor volwassenen én kids vanaf 10 jaar. En qua formaat ook ideaal om mee te nemen. Op vakantie bijvoorbeeld.
Hoe hoger je gooit, des te meer letters mag je kiezen.

Bresk! is een geweldig uitdagend spel

Niels en ik zijn beiden bloedfanatiek en kunnen die drive lekker kwijt in dit uitdagende spel. Welke letters zijn gunstig voor onszelf en waarmee kunnen we de ander dwarsbomen… En hoewel we (vooral ik ?) goed tegen ons verlies kunnen, gunnen we elkaar de winst natuurlijk niet en dat maakt een overwinning extra zoet. Ik deel dan ook héél graag met jullie dat de meeste overwinningen tot nu toe op mijn naam staan en dat vind ik héérlijk. Want heel eerlijk; ik delf meestal het onderspit als we spelletjes spelen die vaak om cijfers draaien. Mijn lief heeft nu eenmaal meer getallen inzicht. Maar taal is dan weer mijn sterke kant en dus koester ik dit nieuwe pareltje in onze spelletjeskast. Zelfs Finn die met zijn bijna 9 jaar nog net iets te jong is (het spel is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar), vindt het nu al super leuk om te doen. Bresk! gaat ons dus nog heel veel speelplezier bezorgen.

Lijkt het je leuk om dit spel ook te spelen? Bresk! is vanaf nu te koop! Zoals bij Bol.com à €13,99.

‘Lees ook: Leuke spelletjes die je kind alleen kan spelen.’
Bresk! Een geweldig nieuw woorden dobbelspel. Leuk voor volwassenen én kids vanaf 10 jaar. En qua formaat ook ideaal om mee te nemen. Op vakantie bijvoorbeeld.
Bresk! is ook heel leuk én leerzaam voor kinderen vanaf een jaar of tien.

Winactie! Wij geven 5x Bresk! weg

Om de lancering van Bresk! te vieren, mogen wij van Jumbo – de maker van dit toffe spel – vijf exemplaren aan jullie weggeven. Wil je kans maken op dit potentiële nieuwe pareltje in je spelletjeskast? Doe dan mee met deze winactie door je hieronder in te schrijven. Meer hoef je niet te doen!

UPDATE: De winnaars van de spelletjes zijn bekend: Wies, Annemieke, Heidie, Marieke & Linda, heel veel plezier met Bresk!

*Wie zich inschrijft geeft tevens toestemming voor het ontvangen van onze nieuwsbrief.

Bresk! Een geweldig nieuw woorden dobbelspel. Leuk voor volwassenen én kids vanaf 10 jaar. En qua formaat ook ideaal om mee te nemen. Op vakantie bijvoorbeeld.
Het spel bestaat uit twee speciale dobbelstenen, potloodjes en een blok met speelkaarten.
Bresk! Een geweldig nieuw woorden dobbelspel. Leuk voor volwassenen én kids vanaf 10 jaar. En qua formaat ook ideaal om mee te nemen. Op vakantie bijvoorbeeld.
Deze blogpost is een betaalde samenwerking.
Storytel - De leukste luisterboeken app voor kids (& ouders!) | & give away
De leukste bellenblaas spelletjes en activiteiten voor kids

Dit vind je misschien ook leuk

16 Reacties

 • Reply elisabeth maria martina 5 juni 2020 at 7:58 pm

  mooi spel voor mijn oudste 2 kleindochters arwen en benthe

 • Reply Karen 5 juni 2020 at 8:14 pm

  Klinkt echt heel leuk! Ik doe graag mee met de actie, ben benieuwd :-).

 • Reply Esther 5 juni 2020 at 8:43 pm

  Klinkt als een leuk spel. Ik ben dit jaar begonnen om onze spelletjes kast aan te vullen zodat we wat minder vaak op onze telefoons zitten en wat meer tijd samen door brengen. Ook vullen wij iedere week samen de kruiswoordpuzzel van de krant in dus dan past dit spel goed in ons straatje. Zou leuk zijn om te winnen!

 • Reply Inge 5 juni 2020 at 9:59 pm

  Ja! Leuk! Wij hebben alleen rumicub als spel voor volwassenen thuis.. dus wat variatie kan geen kwaad ?

 • Reply Renate 5 juni 2020 at 11:34 pm

  Klinkt leuk! Na al die weken rummicub (waar ik dus ook vaak net niet win) is het tijd voor revanche.. En ook hier is taal net even meer mijn ding. 🙂

 • Reply Angelique Veenbrink 6 juni 2020 at 12:24 am

  Lijkt mij een heel leuk en een x wat anders spel! Ik doe graag mee.
  Groetjes Angelique Veenbrink

 • Reply Joyce 6 juni 2020 at 6:39 am

  Ja dit lijkt mij heel leuk. Ik heb nu zwangerschapsverlof van ons derde kindje. Om even lekker tijd samen door te brengen is een nieuw spel spelen een geweldig idee.

 • Reply JJ 6 juni 2020 at 10:37 pm

  Lijkt me een leuke aanvulling op mijn collectie!! Ik ben goed met woordspelletjes eens kjiken wie nog tegen mij durft te spelen hihi

 • Reply Marlies van der Schoor 7 juni 2020 at 9:07 am

  Bresk lijkt me een heel erg leuk spel.

 • Reply Will 7 juni 2020 at 2:07 pm

  Wat een leuk spel.
  Geweldig, ik hou van dobbelspelletjes en kruiswoordraadsels.
  Zó leuk als er weer een nieuw spel op de markt komt.
  Heb het op mijn lijstje gezet bij Bol.

 • Reply D. Neutel 7 juni 2020 at 2:27 pm

  Wat een leuk spel, die wil ik wel spelen

 • Reply Irma 9 juni 2020 at 8:57 am

  Het perfecte spel voor mijn beste vriendin. Ze is helemaal gek van dobbelspelletjes. Top voor een gezellige avond!

 • Reply Nanda 9 juni 2020 at 11:29 am

  Ik denk dat dit spel”Bresk” van Jumbo heel goed is voor kinderen met dyslexie.
  Goed voor hun ontwikkeling en is uitdagend. Je moet het wel slim spelen om te winnen.
  Leuk voor onze ( buurt) kinderen. Die regelmatig komen spelen.

 • Reply Myrte 9 juni 2020 at 9:26 pm

  Lijkt me leuk!

 • Reply Lynn Klaassen 12 juni 2020 at 11:02 am

  Niet eerder van gehoord, wij houden hier wel van een spelletje

 • Reply Palinck 1 oktober 2020 at 11:03 pm

  Ik koop steeds spellen aan voor een spel groep die ik een paar jaar geleden heb opgericht. Soms via kringloop soms ook nieuwe. Het is leuk om toch een beetje verrandering te hebben want we komen 1 keer per week bijeen. Leeftijd van ongeveer 30 jaar voor de jongste en 71 voor de oudste dame in ons gezelschap. Het is altijd een leuke e gezellige namiddag dat altijd te snel voor bij gaat.

 • Laat een reactie achter