Brief schrijven voor Sinterklaas & écht antwoord krijgen!

17 november 2020
Brief schrijven voor Sinterklaas & écht antwoord krijgen!

De meeste Sinterklaas post gaat via de schoenen. Heeft jouw kind een brief of tekening voor de goedheiligman of zijn Pieten, dan wordt die vaak bij het schoenzetten in de schoen gestopt en is het duimen draaien geblazen voor een reactie terug. Maar wist je dat je Sinterklaas ook gewoon een brief kunt sturen via de post? En nog leuker; je krijgt nog een handgeschreven brief van Sinterklaas terug ook!

Brief voor Sinterklaas

Verlanglijstjes, mooie tekeningen, een speen waar je kind te oud voor is geworden, een foto van de nieuwe hond of kopie van een zwemdiploma die net gehaald is. Kinderen vinden het super leuk om dat soort dingen te delen met hun grote held in rode tabberd en mijter op zijn hoofd. Helemaal als ze hun brief voor Sinterklaas persoonlijk in de brievenbus kunnen stoppen. En dat kan! Want ieder jaar als Sinterklaas in Nederland is, heeft hij hier ook een écht officieel postadres voor fanmail.

‘Lees ook: Schoen zetten Sinterklaas | Wanneer & hoe vaak doe je dat? Incl. schoenzet kalender!

Al sinds 1985 stuurt PostNL de brieven, tekeningen en verlanglijstjes voor Sint en zijn Pieten namelijk linea recta naar kinderboerderij Weverkeshof in het Brabantse Nuenen. Deze boerderij wordt in Sinterklaastijd omgetoverd in het Sinterklaashof. En daar zitten enorm veel Schrijfpietjes klaar om al die post te beantwoorden. Dat is ook wel nodig. Want in toptijden komen er wel 12.000 brieven voor Sinterklaas binnen.

Brief van Sinterklaas terug

Alle brieven waar een afzender op staat én een extra postzegel bij zit, krijgen een persoonlijke brief van Sinterklaas terug. De brief is deels voorgeschreven en wordt door de Schrijfpieten aangevuld met een persoonlijke boodschap voor het kind. Om er zeker van te zijn dat je een brief van Sinterklaas terug krijgt, moet je er wel voor zorgen dat je jouw Sinterklaaspost vóór 1 december in de brievenbus stopt.

Het postadres van de Goedheiligman

Het officiële postadres van Sinterklaas en de Pieten is:

Sinterklaashof
Postbus 368
5670 AJ Nuenen

Maar zelfs als je er alleen ‘Sinterklaas, Madrid’ of ‘Voor Sinterklaas’ op zet, dan weten de postbezorgers van PostNL al voldoende en komt je brief voor de goedheiligman ook gewoon aan.

‘Lees ook: Knutselen voor Sinterklaas | Meer dan 25 leuke Sinterklaasknutsels.’

Bezoek het Sinterklaashof

Mocht je rond sinterklaastijd in de buurt van Nuenen zijn, dan is een bezoek aan de kinderboerderij ook hartstikke leuk. In de dagen tussen de intocht en pakjesavond wordt deze namelijk omgetoverd tot de verblijfplaats van Sinterklaas. Zelfs  zijn slaapkamer is te bewonderen. Een leuk Sinterklaas uitje dus. Kijk hier voor meer info.

Brief schrijven voor Sinterklaas & écht antwoord krijgen!

Uitgelichte afbeelding – Hans Slegers voor Shutterstock.

Pakjesavond | 25 Super toffe Sinterklaas cadeaus voor jongens
Sinterklaas activiteit | Sinterklaas klei maken met pepernoten & chocoladeletter geur

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter