Een vrolijke broche maken voor Moederdag

25 april 2022
Een vrolijke vlinder broche maken voor Moederdag!

Zelfgemaakte Moederdag cadeautjes zijn het allerleukste om te krijgen. En hoewel moeders over het algemeen altijd blij zijn met wat er uit de verpakking komt, is het ieder jaar toch weer een uitdaging om een origineel Moederdag cadeautje te verzinnen. Daarom hebben wij een leuke tip; maak een vrolijk broche! Het is een vlinder gemaakt van pompons, strijkkralen en chenille met op de achterkant een speldje, zodat je hem op je shirt of trui kunt dragen. Dat vrolijkt toch iedere outfit op?! Wij laten je stap voor stap zien hoe je deze vrolijke vlinder broche kunt maken voor Moederdag.

Wat heb je nodig voor het maken van de broche?

‘Lees ook: De leukste ideeën om te knutselen met strijkkralen.’

De broche maken

  1. Je begint met het maken van de vleugels van de broche. Hiervoor rijg je strijkkralen aan 2 chenilledraden, waarbij je aan beide kanten van de chenille een stukje vrij houdt.
  2. Zoek dan het midden van de chenilledraad op en duw de strijkkralen naar links en rechts opzij, zodat er een klein stukje kale draad in het midden komt. Draai de chenilledraad hiermee één slag om het ijsstokje heen en buig de linker en rechterkant in de vorm van een vleugel. Het uiteinde van de chenilledraad draai je vast aan het ijsstokje of de draad zelf, zodat de vleugels in vorm blijven.
  3. Herhaal stap 2 dan ook met de andere chenilledraad. De vleugels zijn dan af.
  4. Afhankelijk van hoe groot je ijsstokje is, moet je er misschien een stukje vanaf breken, zodat hij een mooie lengte voor een vlinderlijf heeft. Daarna plak je pompons op het ijsstokje. Als je hobby lijm gebruikt, moet je ze even vastzetten met een knijper om de lijm te laten drogen. Met een lijmpistool blijven de pompons gelijk vastzitten.
  5. Daarna geef je de vlinder een paar wiebel ogen en voelsprieten die je maakt van een klein stukje chenille en twee mini pompons.
  6. Om te broche af te maken, plak je tot slot een speldje op de achterkant. Als je een kant-en-klare hebt, hoef je alleen de plakstrip eraf te trekken en kun je hem opplakken. En wil je een veiligheidsspeld gebruiken? Dan leg je die met de kant die niet open kan op het ijsstokje en dan plak je daar een stukje stevig papier met lijm overheen.
‘Lees ook: Meer dan 30 leuke knutselideeën om bloemen te maken.’
Een vrolijke vlinder broche maken voor Moederdag!

En, vind je de vlinder speldjes leuk geworden? Als jij nu ook zo’n broche gaat maken, dan vinden wij het natuurlijk super leuk om het eindresultaat te zien! Dat kun je bijvoorbeeld met ons delen door een foto van jouw vlinder te posten op Facebook of Instagram waarin je Lady Lemonade tagt. Maar ons een privé berichtje sturen mag natuurlijk ook altijd!

Nog meer leuke ideeën voor Moederdag

Check voor meer leuke Moederdag knutsels ook nog even ons blog ‘Knutselideeën voor Moederdag‘ met maar liefst 50 leuke cadeautjes om zelf te maken. En voor kinderen die van kleuren houden, hebben we hier ook nog een heleboel kleurplaten voor Moederdag om gratis te printen. En wil je nooit meer iets van ons missen, abonneer je dan op ons YouTube kanaal. Want daar publiceren we iedere week een nieuwe creatieve video. En als gratis abonnee mis je helemaal niks meer van ons!

Kleurplaat moederdag | Print hier gratis de leukste kleurplaten voor Moederdag!
Vlag knutselen | Zo kun je geweldige vlaggetjes maken van papier!

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter